Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery 4-8: ei ikinä enää Star Trekiä, ihan kohta

05.07.2024 klo 21.00 | Luettu: 903 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Eiköhän tämä ollut tässä. Arvostelujen väliin on jäänyt 3-24 kuukautta eri syistä. Pidän yhä hahmoista, joista vähintään yksi on aidosti edistyksellinen Star Trekin perusideaa kunnioittaen, mutta koen yleisesti, etteivät Trekit tee muuta kuin pyörivät deus ex machina -ratkaisujen ympärillä, joten tahdon aloittaa boikotin, jonka lupasin 1-3 vuotta sitten. Sunnuntaina: viimeisen jakson ns. arvostelu (en aio opiskella, mitä tapahtuu väliajalla). Ensi viikolla: House of the Dragon -putki.


Kausi 4 - Jakso 8:
All In


Muistan "huhtikuun" tapahtumat: tärkeilevät tyypit pönöttivät vihreän kankaan edessä ja keskustelivat reaktiosta tuntemattomaan uhkaan. Kun tuoreehko sankari päätti sooloilla, se onnistui kuin käsikirjoittaja olisi hänen puolellaan, joten nyt galaksien yhteinen eduskunta ihmettelee, mitä tehdä, kun tärkein asia ikinä on pöllitty ja pahin asia ikinä on horisontissa.

Pelikenttänä on universumi, jonka tutkimattomat kolkat mainitaan! Mutta "tärkein asia" tarvitsee paristot, joita myydään kapakassa, joten päähenkilö arvaa, että sooloileva kaveri menee tiettyyn kapakkaan ja niinpä he päätyvät sinne samaan aikaan. Tämä ei ole scifiä vaan latteaa avaruusoopperaa, ja väitän lihavan leidin laulaneen jo, kun Whoopi vieraili Picard-sarjassa.

"Kapakka" on koodinimi jollekin eksoottiselle? Hah. Juottolassa mm. lasketaan kortteja. Sankarit päätyvät tappeluun nyrkkeilykehässä osana paristojen koijaamisjuonta. Muistan miten Kirk sekoili 60-luvulla, mutta odotukset olivat melko pirusti matalammalla, ja Star Trek: Strange New Worlds oli se juttu, jonka piti päivittää 60-luku nykyaikaan ironisen nostalgisesti, eikä sitäkään näistä muista erota enää loppupeleissä.

Toki olen perso manifesteille tänään, mutta: kehätappelu ja sitä seuraava pokerimatsi lienevät idioottimaisin kombo, johon sarja on syyllistynyt. Sytyn äijää mätkivästä ämmästä ja olen seurannut pokeria hieman, mutta matsit sopisivat keskiaikafantasiaan, jossa soluttaudutaan varkaiden kiltaan (mielikuvituksettomasti), eivätkä alustavastikaan universuminposahdusscifin kiihtymisvaiheeseen (tai edes: scifiin). Jakso on täyteläisen tunkkainen ja turha, c'est magnifique.


Keskiarvo 50 jakson jälkeen:


< Jakso 4-7 --- Viimeinen arvostelu: Jakso 5-10 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallica-miesten fa... Myös alle 40-vuotiaa... >

Keskustelut (2 viestiä)

Hammerhead

05.07.2024 klo 21.57

Tärkein kysymys kuuluukin:

Onko 'The Boys' jäähyllä?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.07.2024 klo 22.59 1 tykkää tästä

Jep, no, yleisemmin: seuraan sarjoja mieluiten tavallisten tilausten kautta, koska tahdon pitää kontrollin ja lehdistöversioissa on joskus suttukuvaa ja satunnaisia muita ongelmia tarjoajasta riippuen. Seurantaa rajoittaa siis se, milloin mikäkin tilaus on käynnissä. Siksi katson House of the Dragonin kuukauden sisällä ja siksi The Boys -seuranta on tauolla.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova