Tuorein sisältö

Ruisrock aiheuttaa runsaasti poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä

05.07.2024 klo 09.51 | Luettu: 429 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Suomen suurin Ruisrock rantautuu jälleen Turun Ruissaloon heinäkuussa.

Festivaali aiheuttaa muutoksia 11.7. asti Kansanpuiston alueeseen sekä julkisen liikenteen palveluihin. Muu Ruissalo on entiseen tapaan asukkaiden ja matkailijoiden käytössä.

Alue pysyy suljettuna 11.7. saakka. Tänä aikana rantapromenadin pyöräilyreitti siirtyy kansanpuiston kävelyreitille ja vaihtoehtoiset reitit saaressa liikkumiseen otetaan käyttöön.

Kansanpuiston sulun seurauksena Ruissaloon kulkeva Fölin linja 8 ei pysähdy Kansanpuistotiellä sijaitsevilla pysäkeillä festivaalin aikana. Bussi ei myöskään pysähdy osalla Ruissalon puistotien pysäkeistä.

Bussilinja 8 ei kulje pysäkeillä:

Pysäkit: 595, 570, 666 ja 537 Kansanpuisto/Kansanpuistotie (Sulku alkaa torstain 4.7. ensimmäisestä vuorosta ja päättyy sunnuntain 7.7. viimeiseen vuoroon)
Pysäkit: 533, 574 Ruissalon silta (Sulku alkaa perjantain 5.7. ensimmäisestä vuorosta ja päättyy sunnuntain 7.7. viimeiseen vuoroon)
Pysäkki: 569 Rauhalantie (Kasvitieteellinen puutarha) (Sulku alkaa perjantain 5.7. ensimmäisestä vuorosta ja päättyy sunnuntain 7.7. viimeiseen vuoroon)
Ruisrock-viikonlopun aikana pe 5.7. – su 7.7. linja 8 ei aja Ruissalossa Kansanpuiston, hotellin eikä Kuuvan kautta. Perjantaista sunnuntaihin Saaronniemessä päätepysäkkinä käytetään tavallista päätepysäkkiä edeltävää pysäkkiä 1794 Leirintäalue.

Linja 8 ajaa Ruissaloon tihennetyin vuorovälein Ruisrockin aikana ja lähtee Kauppatorin pysäkiltä A8 ja Wiklundin edustalla olevalta tilausajopysäkiltä. Kaikki muut linjat käyttävät normaaleja pysäkkejään Kauppatorin alueella.

Pysäkki 472 Puutori siirretään tilapäisesti Ruisrockin ajaksi, 5.–7.7. Tilapäinen pysäkki sijaitsee edempänä, Maariankadun ja Brahenkadun risteyksen jälkeen.

Fölin vesibussi ei myöskään pysähdy Kansanpuiston pysäkillä 24.6.-11.7.2024. Vesibusseista m/s Jaarli ajaa poikkeuksellisesti mennen tullen Ruissalon telakan kautta. m/s Ruissalo ajaa telakan kautta menovuoroilla.

Ruisrock vaikuttaa myös kevyen liikenteen kulkuvälineisiin. Festivaalin aikana Fölläreiden eli kaupunkipyörien Kansanpuiston pysäkki ei ole käytössä. Festivaalikävijöiden lähin kaupunkipyöräasema sijaitsee Ruissalon sillan luona. Huomioithan, että Ruissaloon ei myöskään voi kulkea vuokrasähköpotkulaudoilla.

Muu Ruissalo, kuten Saaronniemen uimaranta sekä Kansanpuiston ulkopuoliset palvelut, on avoimesti käytettävissä myös festivaalin aikana.

(Turun Liikennekeskus)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kun kranaattimies ka... Vielä kerran upeita ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova