Tuorein sisältö

Star Wars: The Acolyte 1-6: jedien sidontaleikit vai sithin lihasapeli? Puolensa ja puolensa.

03.07.2024 klo 23.00 | Luettu: 1707 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Teach/Corrupt


Identtiset kaksoissiskot pelaavat eri puolilla. Oli simppeli stuntti heittää heidät väärille puolille.

Darth Amisviiksi on tilanteen tasalla. Hän on kärrännyt "hyvän siskon" Irlanti / Last Jedi -planeetalle, jossa hän hilluu munasillaan ja luottaa siihen, että entinen jedikokelas kuuntelee häntä. Hänen politiikkansa on "järkevää" hyvin rajatusta näkökulmasta, mutta uhkailun ja tuputtamisen sijaan hän käyttäytyy passiivisesti eli uhriutuu ja sehän myy tietynlaisen sanoman tietyille tyypeille.

Samaan aikaan "paha sisko" teeskentelee "hyvää siskoa" ainoan tappelusta selvinneen jedin seurassa. Jedi tarvitsee jakson ymmärtääkseen tämän. Kun jedi lopulta aloittaa totuutensa selittelyn (ei ole toivoa, että se kuultaisiin vielä), hän ensin sitoo kuuntelijan pöytään. Jedejä edustaa myös tuima vihreä kalju täti, joka melko varmasti salaa virkarikoksen tapaista tempausta.

Toinen osapuoli lupaa vapauttaa valikoitujen etuoikeutettujen kaiken potentiaalin. Toinen osapuoli koettaa kontrolloida kaikkea yleisen hyvän vuoksi. Sarja kunnioittaa George Lucasin visiota enemmän kuin jatko-osatrilogia ja Mandalorian- ja Rogue One -sivuraiteet, mutta satu ei vaikuta syvenevän vaan rautalangan merkeissä selkenevän.

Sivuhuomio: sarjan pitäisi kertoa nuoresta Darth Maulista. Olisi hilpeää, jos hän esittelisi lihasapeliaan, kun tiedämme hänen menettävän perseensäkin ja jatkavan silti kenkkuilua animaatiosarjoissa.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Aubrey Plaza palaa v... Coldplay neljänä ilt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova