Tuorein sisältö

Sweet Tooth 3-5: vegaaninen Alien ja hirmuinen lumimies

01.07.2024 klo 23.30 | Luettu: 462 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 5:
The Tail-Tale Heart


Jakso olisi parempi asiayhteydestä irrotettuna. Jakso ei laahaa tv-sarjojen standardeilla, mutta kun kokonaisuus laahaa, on vähintäänkin kysyttävä, edustaako jakso hätäilyä.

Edellisten jaksojen takaumat elävöittivät sivuhahmoja, joista useimmat kuolivat kohtausten välissä vaikuttamatta tarinaan, vaikka tragediat tukevatkin tunnelmaa. Ainoa vastikään elävöitetty relevantti sivuhahmo saisi olla relevantimpi ja elävöitetympi. Hän jatkaa tiuskimista, koska yksi hänen mutanteistaan kuoli, kun sankari kehtasi puolustaa itseään.

Tämänkertaisessa takaumassa ryhmä vakavia äijä tekee joukkoitsemurhan, koska he yrittävät suojella ihmiskuntaa kaamealta löydöltään, joka tunkeutuu heidän johtajansa Rampe ja Naukkis -tyyppisen rintakehän läpi kuin Alien. Kyse on tutusta kukasta, jonka tiedämme vaaralliseksi, mutta Alien- tai The Last of Us -tyyppinen aggressiivisuus on uutta tietoa.

Sankarit ovat viimein Alaskassa. Typerästä syystä ovat pahiksetkin. Paikalliset semitieteilijät (?) eivät ole saaneet mitään aikaan sukupolvessa. Peurapoika Gusin aistit ohjaavat hänet kohti luolaa, josta on nähty hallusinaatioita, joita yksi tiedemies pitää ennustuksina. Siellä varmasti kaikki selviää... Mutta puhutaan ensin "hirmuisesta lumimiehestä". Jaksossa mainitaan äkisti, että onhan lumimies legenda. Sitten hänet tavataan. Hän lienee ensimmäinen ihmisen ja eläimen risteytys.

Jaksoon mahtuu siis kaksi "kiva tietää näin kolmelta aamuyöstä" -tason käännettä. Jakso lipuu mukavasti, kun pahikset kerran ovat paikalla kiihkoilemassa, mutta on tilaisuuksia pyöritellä silmiä kokonaisuudelle.


Keskiarvo 21 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Eteläkorealaisen suu... Hellboy löytää tapoj... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova