Tuorein sisältö

Shogun 1-9: ninjat ovat ratkaisu kiusallisiin tilanteisiin, joissa vastustajasi yrittää tappaa itsensä

27.06.2024 klo 23.05 | Luettu: 650 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 9:
Crimson Sky


Japanilainen vankila: siellä kyykkiminen on kunnia, joten ketään ei tarvitse kieltää lähtemästä. Osana kauden huipennusta Mariko saapuu paikalle lähteäkseen pois. Poistumisen kunniattomuudesta muistutetaan, joten onneksi Marikolla on mukana samuraiarmeija.

Marikon kohteliaat samurait tapetaan kohteliaasti. Mariko on siis onnistunut todistamaan, ettei lähteä saa. Jos saisin käsikirjoittaa loput, kaikki Marikon ja lordi Toranagan vastustajat tekisivät nyt itsemurhan nöyryytettyinä ja sarja päättyisi siihen - Blackthornen aukoessa suuta ymmärtämättä itsekään, miksi hän on mukana. Sekin palvelee, että itsemurhasta haaveillut Mariko ilmoittaa tulleensa itse nöyryytetyksi, joten ainoa ratkaisu on seppuku. Tapahtumasarjaa sivusta seuraavat lordit ja lakeijat nyökyttelevät muulle, mutta se hämää heitä, että Mariko on kristitty. Eivät japanilaisista arvoista etääntyneet jeesustelijat itseään surmaa?

Marikon käsityksen mukaan kristitty ei joudu Helvettiin, jos kaveri katkaisee häneltä pään heti, kun hän on suolestanut itsensä (kaikki seppukut toimivat niin joka tapauksessa). Blackthorne ehdottaa romantiikkaa, mutta lupaa katkaista pään itse, jos länsimainen logiikka ei kelpaa. Joten... lupa lähteä lohkeaa. Muutkin tahtovat lähteä. Japanilainen oikeusjärjestelmä on romahtanut (ei oikeasti).

Aiemman selityksen mukaan "Crimson Sky" on tähän ns. vankilaan eli hallinnolliseen kohteeseen kohdistuva täsmäisku, jolla katkaistaan käärmeeltä pää. Ne ovat kuitenkin isäntäväen ninjoja, jotka yrittävät viedä kiusallisen kunniallisen pattitilanteen ratkaisuun yön laskeuduttua.

Tietty tunteellinen juonenkäänne mahtuu tähän jaksoon. Sarja ei ole heikko, mutta olen uponnut leukaa myöten sarkasmiini, joten luen tätä kuin piru Raamattua ja lähinnä hihittelen.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 1-10 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Raisiossa juhlitaan ... Metallican festarike... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova