Tuorein sisältö

Star Wars: The Acolyte 1-5: edellisestä jaksosta leikattu toimintakohtaus ja sisältö

26.06.2024 klo 18.00 | Luettu: 3256 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Night


Sithejä ei ole nähty tuhanteen vuoteen, väitti partainen peruna esiosaelokuvissa. Hän on läsnä tässä sarjassa, joka menee taakse vain sata vuotta, mutta esittelee naamioroiston, joka teurastaa punaisella sapelilla kaikki, joilla ei ole juonihaarniskaa. Konnan kypärässä on demonimainen irvistys, mikä on samuraimuotia, mutta joka melkein palauttaa mieleeni jonkin kummituksen luultavasti animesta.

Varoitan aidohkoista juonipaljastuksista.

Konna on katalampaa kaksoissiskoa avustanut amisviiksi, kuten kaikki arvasivat. Edes juonihaarniska ei pelasta kaikkia häneltä, mikä jo nostaa kulmia. Hän vahvistaa olevansa sith, ja hän määrittelee sithit liberaaleiksi, jotka tahtovat vapautta, eivätkä jedien järjestelmällisyyttä. "Liberaalilla" on monta määritelmää, mutta eräät tyypit ansaitsevat tulla verratuiksi tähän nilkkiin. Muistetaan, etten puolusta jedejä. Tahdon vihata kaikkia ***** idiootteja kuten esiosatrilogian aikana ja tosielämässä. Pulttaa tähän versio meemistä, jossa Anakin ulisee Padmelle demokratiasta piknikillä.

Homman pointti on avoinna. Kaksoissiskokset tarinan keskiössä jäävät satunnaisiin asemiin, joten kumpikin voi vielä harkita elämäänsä kuin keskustan Heluna ja persujen fräulein, joista kumpikin kelpaa tukemaan kaikkea, mitä kokoomus junailee Helvetin 4. piiristä käsin.

Kiusallisen selvästi jaksot 4 ja 5 olisivat parempia yhdessä kuin viikon tauolla höystettynä. Ristiriidoista muistutetaan rauhallisesti ja sitten puolivälissä alkaa kohina, kokonaiskeston jäädessä alle tuntiin. Puolen tunnin draaman painon punninta on tympeää, kun jopa Kauniit ja rohkeat leikattiin tunnin jaksoihin silloin, kun aivokemiani kalibroitiin.

Pih. Tappelussa on aidosti iskeviä hetkiä, mutta editoinnissa on epäkohtiakin. Pöh. Edellinen jakso sai 2,5, joten:


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Joulu on vain paremp... Australian progeylpe... >

Keskustelut (1 viestiä)

KuoriainenPuussa

27.06.2024 klo 08.51

Spoilereita.

Huhhuh, jakson kill count oli Game of Thrones -tasoa. Paljon tippui väkeä kuvioista alle puolessa tunnissa. Ei ole mikään pienten lasten sarja tämä.

Taistelut näyttivät coolilta ja esim. Ahsokaan verrattuna vauhdikkaammilta. Pahiksen kypärä oli kestävää tekoa jopa valomiekkoja vastaan, mutta toki perus headbutt tekee tuhoisaa jälkeä kypärään kuin kypärään. Voima oli läsnä taistelussa kuin Jedi Knight -pelisarjassa, propsit siitä.

Sithiksi itsensä julistava Ezra Millerin näköinen kaveri oli tehokas ilmestys pumpattuine käsivarsineen. Ei mikään pääpahis-tason olemus, mutta tuollainen modernin ajan Darth Maul hyvinkin.

Laatuero dialogissa, näyttelytyössä, editoinnissa ja ohjauksessa rinnakkaiseen suursarjaan lohikäärmeiden parissa on valtava jälkimmäisen hyväksi. Mutta akolyytti jättää arvuuttelemaan edelleen seuraavia käänteitä.

Kepeät mullat Yord ja Jecki, jätitte lähtemättömän vaikutelman lyhyessä ajassa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova