Tuorein sisältö

Miten reipasta rokkipunkkia soittava Klamydia ja kesäteatteri kuuluvat yhteen?

26.06.2024 klo 12.40 | Luettu: 414 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Miten reipasta rokkipunkkia soittava vaasalainen Klamydia ja kesäteatteri kuuluvat yhteen?

Ylistarossa Jyrkän kesäteatterissa esitetään elokuulla 14.-29.8.2024 näytelmää nimeltään Pyyntö.

Pyyntö on Juha Rinnekarin ja Jaana Jokisen kirjoittama näytelmä, joka kertoo huutolaisuudesta. "Jyrkän kesäteatterin väki haluaa kertoa yleisölleen näytelmän kautta tästä Suomessa läpi vuosikymmenten vaietusta asiasta. Kesällä 2024 kantaesityksensä saava näytelmä käsittelee synkkää aihetta, mutta se tehdään elämänmakuisesti, huumoria ja lämpöä unohtumatta".

Pyyntö-näytelmän nimi tulee vaasalaisen Klamydia-yhtyeen samannimisestä kappaleesta - biisistä kuullaan näytelmässä uusi sovitus!

1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa lapsi saattoi joutua huutolaiseksi, jos hänellä ei ollut elättäjää eli orpolapset mutta myös vammaiset, mielisairaat ja jopa vanhukset "huutokaupattiin" kunnan toimesta vähiten tarjoavalle. Toimeentulon tarjoaja sai huutolaisesta pahimmillaan maatalous-tai kotiorjan.

Jyrkän kesäteatteri sijaitsee Kainaston kyläkeskuksessa, jossa on nuorisoseurantalo ja entinen Kainaston koulu. Matkaa Seinäjoelta on noin 19 km. Vaasaan matka taittuu noin 45 minuutissa. Kyläkeskus on aivan valtatien kupeessa.

Osta liput ennakkoon osoitteesta kainasto.fi.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tärkeää infoa Provin... Blockfest-rannekke k... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova