Tuorein sisältö

Nyt Suomi-metallia Chilen metallinnälkäiselle kansalle - ja päinvastoin

20.06.2024 klo 10.55 | Luettu: 436 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Nyt Suomi-metallia Chilen metallinnälkäiselle kansalle - ja päinvastoin.

Opetus- ja Kulttuuriministeriön rahoittama Come to Latin America -hanke starttaa METAL SWAP -kampanjan.

Hankkeen pääfokuksessa ovat chileläiset ja suomalaiset metalli- ja rockyhtyeet. Ensimmäisenä osana hanke tuo Suomeen Hellsinki Metal Festivaliin chileläisvieraan. Joko Alterhyde, Sobernot tai Demoniac on saapumassa Suomeen. Valittu yhtye julkaistaan kesäkuun aikana.

Vastavuoroisesti Chileen CL.Rock-festivaalille lähtee Suomi-metallia. Suomalaiset yhtye-ehdokkaat julkaistaan elokuussa. Chilen osalta hanke on kutsuvieraskilpailu ja se toteutetaan yhteistyössä suomalaisten yhteistyökumppanien kanssa.

Hankkeen avulla on mahdollisuus saada merkittävää medianostetta. Chilessä hanketta tukevat esimerkiksi Radio Futuro, joka on yksi maan suurimmista radiokanavista sekä maan suurin metallimedia Rockaxis.

Latinalaisen Amerikan musiikki valloittaa maailmaa, ja se on yksi maailman nopeimmin kasvavista musiikkimarkkinoista ja suosittujen artistien tuottajista. METAL SWAP edistää Suomen ja Latinalaisen Amerikan edustajana Chilen välistä yhteistyötä ja hakee uusia toimintamalleja kansainvälisen uran rakentamiseen.

Näkyvyyden ja verkostoitumisen lisäksi METAL SWAP tarjoaa kaikille projektin yhtyeille yhteensä neljä verkossa toteutettavaa työpajaa kansainvälistymiseen ja uran rakentamiseen liittyen.

Come to Latin America (CTLA) -hanke alkoi vuonna 2022 bändikisalla, jonka voittaja Where's My Bible teki menestyksekkään kiertueen Latinalaisessa Amerikassa viime vuonna.

"Chilellä ja Suomella on paljon yhteistä: kaksi pientä ääriolosuhteiden maata, jotka sijaitsevat maailman eri laidoilla ja joilla on pitkä perinne rockin ja metallin parissa.", kertoo Chilessä useita vuosia asunut CTLA:n luoja Niina Fu.



(Foto Hellsinki Metal Festival)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Yona ja Arppa vanhan... Provinssiin ja Tuska... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova