Tuorein sisältö

Kotimainen bändi äänitti uuden albumin Walesissa Queenin ja Rushin vanhoilla pelikentillä - kuuntele itse, hitti vai huti

06.06.2024 klo 09.40 | Luettu: 519 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Classic rock­-yhtye The Grammers matkusti Walesin Rockfield-studioon äänittämään kahdeksannen levynsä mammuttien jalanjäljissä.

Kyseisessä Rockfield-studiossa ovat aikoinaan työstäneen albumeitaan mm. Queen ja Rush.

Maineikkaan studion nimen saaneen albumin ennakkomaistiaisena julkaistaan I Know You're Strong, jossa mukana on naisvokaaleissa Kandi Koated Bristolista.

Tuleva albumi nauhoitettiin pääosin livenä ja analogisesti Walesin Monmouthissa ja sen tekemiseen osallistui lopulta lukuisia kansainvälisiä huippumiksaajia ja ammattilaisia. I Know You're Strong on miksattu Ruotsissa Fascination Streetillä Jens Bogrenin ja Ricardo Borgesin toimesta (Amorphis, Kreator, Dimmu Borgir, Sepultura) ja sen on masteroinut Justin Shturtz Sterling Soundilla.

"Rockfieldissä oli aika maaginen tunnelma (vaikka se kliseiseltä kuulostaakin); rauhallinen umpipiha, mukavia paikallisia ihmisiä, oikeanlainen omanlaisensa tunnelma, joka auttoi keskittymään olennaiseen, eli levyn tekemiseen. Työnteon lomassa oli mukavaa oleskella ja katsella hevosia ja lehmiä laitumella ja vähän pelata bilistä ja pöytätennistä siinä taukoaikoina. Kaiken kaikkiaan tunnelma oli erittäin kotoisa. Kun sain tietää että tulen laulamaan samaan mikkiin mihin Ronnie James Dio lauloi - kieltämättä siinä kylmät väreet kulkivat hetkellisesti selkäpiissä että tässä ollaan nyt tietynlaisessa hienossa jatkumossa mukana. Ja mielestäni se kuuluu kyllä sekä tällä ensimmäisellä sinkulla että myöskin koko levyllä. Se oli hienoa aikaa, hieno sessio, hyviä muistoja. Ja eipä se oikein paremmin olisi voinut onnistua", kuvailee bändin laulaja Hannu Vainionpää.

Mukana sessioissa oli myös kuvaaja-ohjaaja Petri Vilén, jonka käsialaa videot ja valokuvat ovat. Myös dokumentti yhtyeen matkasta on valmisteilla.




(Foto Petri Vilén)

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Star Wars: The Acoly... Saksalaiselle levy-y... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova