Tuorein sisältö

'Kun nuoret meikatut miehet alkavat politikoida, on syytä olla varpaillaan' - Turun Romantiikkaa suoratoistopalveluihin

05.06.2024 klo 13.26 | Luettu: 495 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

"Kun nuoret meikatut miehet alkavat politikoida, on syytä olla varpaillaan. Turun Romantiikka julistaa systeemin tyhjyyttä ja valheellisuutta, mutta näennäinen itseironia ei pysty peittelemään sanoman armotonta naiiviutta". (Soundi-lehden levyarviosta 01/2002, kirjoittaja Antti Luukkanen).

Turun Romantiikka -yhtyeen debyyttialbumi vuodelta 2002, "Ajatus on kapinaa", on nyt kuunneltavissa Spotify-palvelussa ja Apple Musicissa.

Kyseessä on levy-yhtiö Riemun katalogin digijulkaisusarja.

Turun Romantiikka ponnisti korkealle 2002 julkaistulla esikoisalbumillaan. Kunnianhimoinen omaan visioon uskominen ja kuvien kaataminen niille kumartamisen asemesta sitoivat yhtyeen luontevasti osaksi Riemun repertuaaria, vaikka Turun Romantiikka ei tarpeen vaatiessa kavahtanut myöskään suurella siveltimellä maalailua ja valtavirtaista tarttuvuutta, kuten Jari Lähteisen videoksi kuvittama Tylppä kärki-biisi osaltaan todistaa.

Turun Romantiikan jäsenistä laulaja-kitaristi Rami ja kitaristi Pete ovat tulleet myöhemmin tutuiksi monista eri bändeistä. Ramin CV:stä löytyy muun muassa Flaming Sideburns ja Huuto!. Pete puolestaan on vaikuttanut esimerkiksi Karoshi Lovers ja Huuto! -yhtyeissä.

Peteltä ja Ramilta on tulossa uutta musiikkia. Peten uusi dandypunkbändi Dharma Guns julkaisee debyyttisinglensä Life Choices tämän viikon perjantaina. Viikkoa myöhemmin ilmestyy Ramin sooloprojektin Rami Helin Presentsin ensisingle The Lonesome Death of George Mallory.

Vuonna 1999 perustetun vaihtoehtomusiikkiin keskittyneen Riemu-levymerkin katalogi julkaistaan kokonaisuudessaan striimauspalveluissa yhteistyössä osuuskunta Lilithin kanssa.






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Apocalyptican Eicca ... Deep Purplelta näyte... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova