Tuorein sisältö

Tom Bombadil eli Keski-Maan oma Jar Jar Binks nähdään Mahtisormusten 2. kaudella

29.05.2024 klo 18.40 | Luettu: 903 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Tom Bombadilin ja Jar Jar Binksin puolustaminen ovat vastaavia harrastuksia. Kun George Lucas lisäsi Jar Jar Binksin Tähtien sotaan, hän tahtoi luoda hauskan hahmon lapsille. Hahmolla on kuitenkin myös merkitys, sillä Jar Jar on hyväuskoinen hölmö, jonka avulla paha keisari nousi valtaan.

Tom Bombadil on vihjatusti yksi vanhimmista ja voimakkaimmista hahmoista J.R.R. Tolkienin Keski-Maa-saagassa. Käytännössä hän on lauleskeleva humpuukisetä ja tarkoituksella sellainen mysteeri, jolle ei ole vastausta. Hahmo esiintyi ensi kertaa lapsille suunnatussa The Adventures of Tom Bombadil -runossa vuonna 1934 eli ennen Hobitti-kirjan julkaisua.

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjan 1. kaudella esiintyy mystinen partasuu, jota kuvaillaan vain "muukalaiseksi". On vahvasti vihjattu, että hän on Gandalf, mutta eräät (= minä) ovat pelänneet koko ajan, että hän on Bombadil. Nyt on vahvistettu, että 2. kaudella "muukalainen" tapaa Bombadilin, jota näyttelee Rory Kinnear (Our Flag Means Death, Bond-elokuvat).

Vanity Fair -lehti on saanut käsiinsä ensimmäiset kuvat Bombadilistä. Sarja jatkuu 29. elokuuta Amazon Primessä.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Yksinäiset sudet Geo... Nicholas Galitzine o... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova