Tuorein sisältö

House of the Dragon 1-6: kaikki aiemmat jaksot ovat tarpeettomia

26.09.2022 klo 23.10 | Luettu: 3001 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
The Princess and the Queen


Pitkä aikahyppy jättää hajun, että aiempi oli vain esiosaa.

Tiedämme hahmojen välisistä jännitteistä. Nyt heidät uudelleenesitellään tehokkaasti. Vain toinen saavutuksista on tarpeen.

Alku vihjaa kränän kehittyneen, mikä ei pidä paikkaansa. Kuningatar ja prinsessa pelkäävät yhä toistensa juonia, vaikkei kumpikaan juoni Game of Thronesin standardeilla. Jos aloitat katselun tästä, opit mm. heidän olleen ystäviä. Lopussa jakso lupaa tarinan alkavan: hahmo, josta emme tiedä mitään, tekee aloitteen. Tämä olisi kiehtovaa 1. jaksossa.

Mikäli vain kuningattaren näyttelijä olisi vaihdettu, en välttämättä tajuaisi sitä. Sarja vaihtoi myös persoonallisimman naaman eli prinsessan, koska nyt tarvitaan 30-vuotiasta eikä 22-vuotiasta. Ehkä asia niin on? Tulokkaan kypsyys alleviivataan heti vahvalla kohtaussarjalla, joka alkaa synnytyksellä, mutta eikö tämä ajatus tylytä alkuperäistä kykyä? Pääosanesittäjän vaihtaminen 8 vuoden vuoksi on outoa, kun teatteridialogi, valkoinen peruukki ja persoonallinen lärvi hämärryttävät asioita.

Sarja on saanut kiitosta naisten näkökulmasta. Sehän voi nostaa eeppisen fantasian uusiin korkeuksiin, kun esimerkiksi synnyttämistä käsitellään realistisemmin ja kattavammin kuin agenttijännärissä. Mihin unohtui fantasia?

Jaksossa vaihteeksi on lohikäärmeitä ja niistä haaveilua. Tunkkainen hovipönötys voisi yhtä hyvin puhua hevosista. Loppupuolen kohtaus, jossa lohari osoittaa harkintaa, kun uppo-outo sivuhahmo anoo kuolemaa, on fantasiaa - mutta muusta johtuen mietin, voisiko raukkaparka anoa hevosta paskantamaan itsensä tukehduksiin. Ehkä ei.

Juonittelua, fantasiaa, enteitä ja tunteita piisaisi, jos tämä olisi 1. jakso, jollaisten aikana emme stressaa, vaikkemme kaikkia rakastaisi. Lapset ovat nyt persoonallisuuksia, joilla on omia riitoja kuten Game of Thronesissa, joten kuningattaren ja prinsessan huolille kehittyy merkityksiä, joita niillä pitäisi jo olla.

Prinsessan lasten isä ei ole hänen puolisonsa. Kaikki asiaan liittyvä - ei tulisi, vaan - tulee selväksi sivulauseilla. Prinsessan viholliset aikovat tarttua skandaaliin. Jos et huomaa, että tämä on täsmälleen sama juoni kuin Game of Thronesissa, niin tekijätpä nimeävät prinsessan lapsen Joffreyksi ja nauravat matkalla pankkiin.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pedro Pascal vastaan... Mokailua kulisseissa... >

Keskustelut (1 viestiä)

Exe

27.09.2022 klo 12.46 2 tykkää tästä

Sarja pohjautuu GRRM:n kirjaan, joka käsittää useita vuosikymmeniä. Koko sarjan elinkaaren aikana on tarkoitus käsittää näitä useita vuosikymmeniä, siksi näyttelijät vaihdettiin vanhempiin. Nuoremmat versiot eivät enää toimisi seuraavan aikahypyn kohdalla, varsinkaan Rhaenyran näyttelijä, joka oli todella lapsenkasvoinen. Pidin itsekin enemmän nuoremmista näyttelijöistä, mutta annetaan aikaa enemmän kuin yksi jakso. Ja hyväksytään että näyttelijänvaihdot oli tarpeen aikahypyn (ja tulevien sellaisten) vuoksi.

Samaa mieltä olin siitä, että kauden ekat viisi jaksoa ovat käytännössä alustusta, joilla ei liene kauheaa merkitystä tulevalle. Tämä olisi tosiaan voinut olla eka jakso. Mutta voin olla väärässäkin. Olisiko mahdollista, että Rhaenyra tuli raskaaksi Colelle, ei juonut "aborttiteetä", ja sai lapsen salassa? En vain tiedä miten tämä olisi onnistunut salassa, joten hylkään tämän teorian alkuunsa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova