Tuorein sisältö

Def Leppard haukkuu kovin sanoin entisen levy-yhtiönsä

10.01.2013 klo 14.02 | Luettu: 2158 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Def Leppardin nokkamies Joe Elliott on Classic Rockin haastattelussa haukkunut entisen levy-yhtiönsä maan rakoon. Lähinnä katkeruus johtuu riidasta bändin digitaalisten kappaleiden jakelussa.

Kiistat Universalin kanssa johtivat bändin äänittämään suurimpia hittejään uusiksi - Pour Some Sugar On Me ja Rock Of Ages ovat nyt saatavilla uusina versioina digitaalisilta kauppapaikoilta kuten iTunesista.

Bändi on vuosia riidellyt kappaleidensa oikeuksista. Riitä kulminoituu erityisesti digitaaliseen jakeluun. Niinpä uusia versioita bändin klassikkosiivuista saattaa olla yhä luvassa...

- Tämän naurettavan riitelyn jatkuessa, viestimme levy-yhtiön suuntaan on vain "fuck you". Meille tarjottiin hyvää diiliä pari vuotta sitten ja löimme jopa kättä päälle. Sitten joku mulk*u levy-yhtiön sisällä laitoi sopimukselle pisteen ja hanke kaatui. Kyse on meidän musiikistamme ja urastamme emmekä anna heille lupaa riistää meitä loputtomiin.

Elliott painottaa ettei Universal olisi noussut nykyiseen asemaansa ilman Def Leppardin ja Bon Jovin miljoonia myyneitä albumeita.

- Ja nyt meitä kohdellaan todella paskamaisesti.

Elliott kertoo artistien saavan yleensä digitaalisesta myynnistä tuottoja suhteessa 85/15 eli 15 prosentin osuus jää digitaalisen kauppiaan taskuun. Universal tarjosi bändille digitaalista diiliä, jossa bändille olisi jäänyt vain 25 prosentin siivu...

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Valtakunnallinen kei... Oscar-ehdokkaat on j... >

Keskustelut (1 viestiä)

Ahneus

11.01.2013 klo 16.50

Artisti saattaa hyvinkin saada tuon 85% siivun JOS omistaa oikeudet kappaleisiinsa. Def Leppardin tapauksessahan levy-yhtiö omistaa oikeudet ja Def Leppardille on maksettu kaikki levytyssopimuksessa määritellyt korvaukset jo neljännesvuosisadan ajan.

lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova