Tuorein sisältö

Ei enää epäselvyyksiä digikaupoilla? - Kaliforniassa täytyy ensi vuodesta alkaen selvästi ilmoittaa, jos kuluttajan digitaalinen ostos on vain lisenssi tuotteen käyttöön

Eilen klo 20.10 | Luettu: 446 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen


Pelejä ostetaan nykyään runsaasti digitaalisessa muodossa ja erilaisia virtuaalisia kauppapaikkoja on vuosien kuluessa ilmestynyt jatkuvasti lisää. Vaikka digitalisoituminen tekee pelien jakamisesta ja hankkimisesta aiempaa helpompaa, on toiminnassa myös omat sudenkuoppansa. Monet virtuaaliset kauppapaikat kun eivät varsinaisesti myy digitaalista kopiota pelistä kuluttajalle itselleen, vaan ainoastaan pelaamisen mahdollistavan lisenssin. Käytäntö saattaa joillekin tulla yllätyksenä.

Nyt Kaliforniassa puuhataan lakia, jolla moiset epäselvyydet saadaan poistettua. Ensi vuodesta lähtien osavaltion asukkaita täytyy informoida selkeästi siitä, että he saavat ostotapahtuman yhteydessä ainostaan lisenssin käyttää kyseistä ostosta. Muutos koskettaa lähes kaikkea digitaalista sisältöä, kuten pelejä, elokuvia ja musiikkia. Ainoastaan ladattavat ja jatkuvasti offline-tilassa pelattavat, kuukausimaksulliseen palveluun kuuluvat tai ilmaiseksi jaettavat pelit rajautuvat lain ulkopuolelle.

Nähtäväksi jää, kuinka lakimuutos käytännössä toteutetaan ja otetaanko vastaavaa toimintamallia käyttöön myös muualla. Kyseiselle laille on epäilemättä tarvetta, sillä useita pelejä on tämänkin vuoden puolella suljettu. Esimerkiksi alkuvuodesta Ubisoft poisti The Crew -ajopelin, jonka myötä tämän pelaaminen ei ollut enää mahdollista pelin jo ostaneille.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Far Cry -tiimin vetä... Jokaisen tosipelaaja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova