Tuorein sisältö

Testissä 8BitDo M30 Wired - Segaa huokuva USB-gamepad PC:lle ja Xboxille on oiva retropelikampe

26.07.2024 klo 09.00 | Luettu: 966 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Retropelaajan ja miksei yleisemminkin pelaajan perinteinen ongelma on hyvän ohjaimen löytäminen. Konsolien vakio-ohjaimet ovat yleensä hyviä, mutta maailma on kovin suuri ja valinnanvaraa muunlaisiin vaihtoehtoihin riittää. Yksi oma haasteeni on löytää hyviä ohjaimia retrokoneille, etenkin kun suuntaan tietokoneella pyörivien emulaattorien ja erilaisten Mini-konsolien räpeltämiseen. Hyvistä peliohjaimista ja lisälaitteista tunnettu 8BitDo julkaisi vallan soveliaalta näyttävän retropadin, joka helpotti pelaamisen tuskaa huomattavasti.

M30 Wired Controller for Xbox ei ole nimestään huolimatta vain Xbox-ohjain, vaan toimii sutjakasti myös tietokoneilla – tai ainakin Windows-koneissa. Se on Segan Master System / Mega Drive -ohjainten tyyliä lainaava laadukas gamepad, jossa on kuitenkin toimintoja riittämiin nykypäivän pelaamiseenkin. Täsmällisemmin siitä löytyvät likipitäen kaikki Xbox-ohjaimen toiminnot, mitä nyt tikkuja on tasan nolla. Mutta ristiohjain, eri namiskat, päätynapit ja Xbox-erikoisnapit löytyvät. Lisäksi ohjaimessa on pikanäppäin siihen tallennettujen ohjainprofiilien vaihtamiseen lennossa.

Ohjain ei ole kuitenkaan täysin universaali jokapaikanhöylä. Se toimii natiivisti PC:llä ja Xboxilla, mutta käytettävyys riippuu pelistä. Kaikkia pelejä nyt vain ei voi pelata gamepadilla. Mutta ne joissa tämä toimi, toimivatkin oikein mukavasti. PC:llä tikku näkyy tavanomaisena PC-ohjainlaitteena, joka toimii suoraan missä tahansa emulaattorilla. Nappien suuri määrä ja tarkka ristiohjain tekevätkin siitä oikein monipuolisen emulaattoripelivälineen. Ohjaimen ohjelmistolla voi lisäksi luoda erilaisia profiileja ja vaihtaa nappien paikkoja mieluisekseen.

Pieninä harminpaikkana padi ei toimi ainakaan THEC64:ssä tai THEA500:ssa, eli C64/Amiga Mineissä. Eli vaikka se on USB-peliohjain, niin se ei kuitenkaan ole aivan täysin geneerinen yleisohjain. Ehkä Xbox-yhteensopivuus haittaa tätä. Harmi, tämä olisi ollut loistava ohjain niille.

Katso syvempi arvostelu/esittely oheiselta idealta, mutta jos et jaksa, niin TLDW: täsmä, tarkka, käteensopiva ja tarkka retrotyylinen peliohjain.


Suora linkki: https://youtu.be/ON9Eo15TDGk
Saa kanavan tilatakin
Lisää hardwarea
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2024 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

8BitDo M30 Wired Controller for Xbox
USB
Hinta: 40-50 euroa
https://www.8bitdo.com/m30-wired-controller-xbox/






Lisää hardwarea

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Pelivatkain 079 - Ma... ''Ihanks tosi hei, t... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova