Muumipappa kalassa - Suomen pelimuseo on ainoa paikka maailmassa, jossa voi pelata tätä Muumi-peliä
Pelimuseolla satunnaisesti puuhasteleva pelitoimittaja ja -aktiivi Jukka O. Kauppinen kertoo Pelimuseosta löytyvästä äärimmäisen uniikista pelistä. Muumipappa kalassa -peliä voi näet pelata ainoastaan tällä pelimuseon koneella, siis koko maailmassa. Jaa miksikö? No, katso hei toi video.
Suora linkki: https://youtu.be/Hn6TBSGY3Z8
Saa kanavan tilatakin
Lisää Suomen pelimuseo -videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa
Pelikopteri esittää
(C) 2023 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi
Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Fapahtaja
Muumi-pelejä eri vuosikymmeniltä 19.4. — 1.10.2023
Näyttely esittelee muumiteemaisia pelejä eri vuosikymmeniltä. Näyttelyssä tutustutaan erilaisiin peleihin alun perin 1950-luvulla julkaistusta Muumipelistä tämän päivän mobiilipeleihin. Muumi-kirjat ovat ilahduttaneet kaikenikäisiä lukijoita ikäluokka toisensa jälkeen. Taiteilija Tove Janssonin (1914–2001) luoman maailman ajattomuus, leikkimielisyys sekä viihdyttävä filosofinen viisaus ovat tehneet Muumeista maailmanlaajuisen ilmiön. Tarinoissa käsitellään niin kepeitä kuin vakaviakin teemoja kuten lasten ja aikuisten rooleja, vapautta, vastuuta ja oman aseman löytämistä yhteisössä. Suomenruotsalainen Jansson on taidemaalarina, sarjakuvataiteilijana, pilapiirtäjänä sekä kirjailijana yksi Suomen tunnetuimmista taiteilijoista. Hän ymmärsi myös liiketoiminnan päälle. Erilaiset muumi-tuotteet syntyivät pian ensimmäisten kirjojen ja sarjakuvien jälkeen. Muumeja sovitettiin myöhemmin eri medioihin, kuten 1990-luvun animaatiosarjan ja tietokonepelien muotoon.
Monet näyttelyn pelit voivat olla kävijöille tuttuja omasta lapsuudesta, sillä muumit ovat olleet näkyvä osa suomalaista lastenkulttuuria jo vuosikymmenten ajan. Esillä on lisäksi suurelle yleisölle tuntemattomampia pelejä sekä virallisten lisenssituotteiden rinnalla syntynyttä varjokulttuuria. Näyttelyssä tutustutaan pelien luomiin muumilaaksoihin. Muumitalo ja Muumilaakso esiintyvät peleissä monessa muodossa heijastaen erilaisten muumisovitusten ominaispiirteitä, kuten japanilaisen televisiosarjan anime-henkistä ilmettä tai Muumilaakso-sarjan kolmiulotteista kuvitusta. Peleissä seikkaillaan Muumilaakson eri kolkissa ja suoritetaan monenlaisia tehtäviä arkisista muumitalon puuhista alkaen. Moni peli perustuu alkuperäisiin kirjoihin, sarjakuviin tai animaatioihin, mutta useista löytyy myös pelintekijöiden itsensä kirjoittamia tarinoita ja juonenkäänteitä. Muumibuumi aloitti ilmiön, joka jatkuu edelleen. Kaikkien muumipelien kerääminen on todennäköisesti mahdoton tehtävä jopa vankkumattomalle muumifanille. Uusia muumipelejä ilmestyy jatkuvasti, sekä fyysisinä että digitaalisina peleinä.
Lisensoitujen lautapelien ja mobiilipelien lisäksi muumeista on tuotettu vuosien varrella erilaista lisensoimatonta varjokulttuuria, kuten pelejä.
Suomen pelimuseo
Alaverstaanraitti 5
33100 Tampere
Lisää Suomen pelimuseo -videoita
Keskustelut (4 viestiä)
Rekisteröitynyt 18.01.2015
24.07.2023 klo 10.40 1
Rekisteröitynyt 20.03.2014
24.07.2023 klo 13.48
24.07.2023 klo 15.40
26.07.2023 klo 23.48
Kirjoita kommentti