Venäjä harkitsee lakimuutosta piratismin laillistamiseksi
Venäjän kaksi viikkoa sitten aloittama sota Ukrainassa on johtanut lukuisiin pakotteisiin sekä länsimaisten teknologia- ja peliyritysten vetäytymiseen kokonaan pois Venäjältä, jonka on arvioitu kuluttajien lisäksi vaikuttavan merkittävästi Venäjän teollisuuteen.
Kuitenkin TorrentFreak-sivuston mukaan Venäjän talouskehityksestä vastaava ministeriö on keksinyt erikoisen suunnitelman ohittaakseen rajoitukset ja ehdottaakin lakimuutosta jolla poistettaisiin rikos- tai korvausoikeus lisensoimattomilta ohjelmistoilta, jotka tulevat maista jotka ovat tukeneet Venäjän vastaisia talouspakotteita.
Käytännössä tämä siis tarkoittaisi ohjelmistopiratismin laillistamista ja antaisi yrityksille mahdollisuuden kiertää haluamillaan tavoilla esimerkiksi käyttöoikeuksien etävarmennuksen tai muut estot. Lakimuutos tulisi myös kattamaan videopelit, sillä lain silmissä ne luokitellaan ohjelmistoiksi.
Valtioduuman edustaja Dmitry Ionin on jopa ehdottanut, että koska länsimaisen elokuvajulkaisijat ovat toistaiseksi myös lopettaneet elokuvien julkaisun Venäjällä, niin maa voisi poistaa internetpalveluntarjoajilta blokkauksen RuTracker-torrentsivustolle ja antaa venäläisten ladata elokuvat sieltä.
Toistaiseksi kuitenkin molemmat piratismin laillistamista koskevat ulostulot ovat vielä ehdotuksia mutta nähtäväksi jää aikooko Venäjä ottaa ennenkuulumattomat keinot käyttöön.
Lähde: Eurogamer
Keskustelut (6 viestiä)
13.03.2022 klo 17.15 2
13.03.2022 klo 20.20 2
+ vaakakupissa kun on joko ihan helvetin suuri tarjonta niin leffoja,sarjoja, aikuisviihdettä,pelejä ja kaikkea siltä väliltä hyvällä kuvanlaadulla ILMAISEKSI (pelejä ei voi suositella ladattavan koska asennuksen yhteydessä liian helposti ujutetaan haittaohjelmia) TAI huono ja vanhentunut tarjonta suomen netflixissä/hbo maxilla näin esimerkiksi jollain v***nköyhät -sopimuksilla niin on vaikea valinta.
13.03.2022 klo 20.44 4
14.03.2022 klo 09.32 2
15.03.2022 klo 23.53
Se nyt on käytännössä sama asia softan tekijöille että warettaako venäläiset sen vai maksaako ne ruplilla siitä.
Sun kommentti on oikeasti aika hyvää tilannekomiikkaa, mut mun on pakko pilata oikean elämän reaaliteeteilla. On täysin softan tekijästä/julkaisijasta kiinni miten softansa hinnoittelee. Maakohtainen hinnoittelu on vaihtoehto, ei pakollista. Jos ei laita Venäjän markkinoille maakohtaista hintaa, he maksavat ruplilla softan täyttä dollari-hintaa vastaavan summan.
17.03.2022 klo 23.42
Kirjoita kommentti