Tuorein sisältö

Sensuurista kritisoitu Nintendon työläinen sai potkut - peliyhtiön mukaan some-ajojahdilla ei osuutta asiaan

01.04.2016 klo 21.00 | Luettu: 6418 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Sosiaalisessa mediassa paljon vihaa niskaansa saanut Alison Rapp ei ole enää Nintendon palveluksessa. Hän työskenteli usean vuoden ajan Nintendon japanilaisten pelien Yhdysvaltojen markkinoille lokalisoinnista vastaavalla Treehouse-osastolla keskitason markkinointitehtävissä. Lokalisointi- tai markkinointitehtävissä hän ei työskennellyt.

Viime syksystä lähtien Twitterissä aktiivisesti ristiriitaisista aiheista kirjoittanut Rapp oli varsin näkyvästi kohteena pelien sensurointia ja lokalisointia kritisoivassa some-ajojahdissa, jonka ilmeisenä tavoitteena oli saada hänelle potkut muun muassa väittämällä hänen puolustavan pedofiileja.

Tänään Rapp ilmoitti Twitterissä seuraavasti: "Tänään päätös tehtiin: En ole enää hyvä, turvallinen Nintendon edustaja, ja työsuhteeni on päätetty."



Nintendon mukaan syy ei kuitenkaan ole lokakampanja vaan Rappin salassa pitämä toinen työ. Rapp kertoo Twitterissä "kuutamokeikkailun" olevan talon tapa, ja että hän työskenteli anonyymisti salanimellä maksaakseen opintolainansa. Rappin mukaan Nintendo vei häneltä yhtiön edustajan statuksen ja siirsi hänet pois pelien tuotehallinnosta jo mustamaalauskampanjan aikana.

Japanilaisen pelijätin pelien lokalisointia on kritisoitu viime aikoina sangen paljon, ja pelaajat ovat kokeneet pelien muuttuvan liikaa matkalla Japanista länsimaisille markkinoille. Muutokset liittyvät useimmiten nuorten tyttöjen seksualisointiin ja muihin ristiriitaisiin seikkoihin. Esimerkiksi Xenoblade Chronicles X:n Yhdysvaltojen markkinoiden versiosta jätettiin pois naishahmojen rintojen koon säätömahdollisuus, mistä myös Rappia syytettiin. Twitterissä Rapp tyrmää väitteen ja kertoo jopa halunneensa säätimen peliin:


Rapp on kommentoinut myös Nintendon yrityskulttuuria, joka vaikutti myös hänen yhtiöllä työllistymistä edeltäneeseen sosiaalisen median käyttöönsä.
"Noin kuukausi ennen työni alkamista minua pyydettiin olemaan twiittaamatta raiskauskulttuurista, sillä 'siitä voisi tulla iso juttu'. Taistelin sitä vastaan. Taistelin myös sitä vastaan, kun en saanut streamata pelejä, mutta muut työntekijät saivat. Minut saatiin jatkuvasti olemaan huolissani siitä, kiellettäisiinkö minulta julkiset esiintymiset hankittuani seuraavan tatuointini tai lävistykseni."

Reaktiot Nintendon päätökseen erottaa Rapp ovat olleet pääasiassa kielteisen tuomitsevia, ja sosiaalisessa mediassa on laajalti osoitettu tukea Rappille. Esimerkiksi indie-kehittäjä Necrosoft Gamesin Brandon Sheffield kertoi Twitterissä peruvansa tulevan pelinsä julkaisun Wii U:lle.

V2.fi | Erkki Mervaala
< Final Fantasy XV:n j... Mega Man ja muut Cap... >

Keskustelut (4 viestiä)

TopKek

01.04.2016 klo 21.18 7 tykkää tästä

>opintolainaa varten salaa töissä
>ottaa tatuointeja
Kek, ei mulla muuta.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

01.04.2016 klo 21.48 14 tykkää tästä

"Noin kuukausi ennen työni alkamista minua pyydettiin olemaan twiittaamatta raiskauskulttuurista..."

Jahas... :D
Taikasana "raiskauskulttuuri" mainittu eli jälleen kerran yksi katkera feministi sekopää jota vituttaa kun ei pääsekään toteuttamaan fasistisia unelmiaan.

Pisteet Nintendolle kun potkivat tuo akan vittuun häpäisemästä yritystä.
lainaa
Kielipoliisi

02.04.2016 klo 18.54

"Noin kuukausi ennen työni alkamista minua pyydettiin olemaan twiittaamatta raiskauskulttuurista, sillä 'siitä voisi tulla iso juttu'..."

https://twitter.com/alisonrapp/status/715361809734062080
"About a month after starting..."

Olisiko sittenkin ollut kuukausi töiden alkamisen jälkeen.
lainaa
Insill

Rekisteröitynyt 11.08.2008

03.04.2016 klo 15.20 21 tykkää tästä

Hmmm, mietitäänpäs. Rappin työnantaja oli iso japanilainen suht konservatiivinen firma, joka pyrkii ylläpitämään lapsiystävällistä imagoa.

Ensiksi hänelle kerrotaan, ettei kannata twiitata "raiskauskulttuurista", koska siitä voi tulla iso juttu. Hän tekee sen silti ja twiitistä tulee iso juttu. Sitten Rapp ihmettelee, miksi lävistykset ja tatuoinnit eivät ole ookoo juttu, kun hän on mukana erilaisissa tilaisuuksissa. Sosiaalisen median kautta PR-henkilönä hän käytännössä paskoo yleisön eli pelaajien päälle jutuillaan. Hän lausuu poliittisesti hyvin kiistanalaisia ja latautuneita juttuja sosiaalisessa mediassa, samoin kaikenlaisia rasistisia ja seksistisiä heittoja. "Kuutamokeikkailu" on kielletty työsopimuksessa, mutta hän silti mainostaa sitä somessa, poseeraten puolialasti T-paidassa, jossa on Mario-sieniä. Sitten hänet potkitaan firmasta, koska kaikesta tuosta tulee vain huonoa PR:ää ja huomiota.
Tämän jälkeen media ei kiinnitä paljoakaan huomiota faktoihin ja Nintendon tiedotteeseen vaan pyörittelee uhrinarratiivia "some-ajojahdista". Hassua.
Muokannut: Insill 03.04.2016 klo 15.59 lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova