Pelejä puolustetaan kirjoin ja kuvin
Alkuviikosta uutisoimme, kuinka BBC pyrkii kumoamaan pelaamiseen liittyviä negatiivisia myyttejä. Pelejä on noustu puolustamaan laajemminkin ja yhdysvaltalainen ohjelmistokehittäjä Marc Prensky on kirjoittanut aiheesta kokonaisen kirjan. "Don't Bother Me Mom — I'm Learning" -kirjassaan Prensky pyrkii tuomaan esille pelien kykyä opettaa lapsille uusia asioita paremmin kuin aiemmin on oletettu. Kirja julkaistiin jo vuonna 2006, mutta on noussut nyt uudelleen esille pelien haitoista käydyn keskustelun myötä.
Prenskyn mukaan pelit sisältävät monimutkaisia eettisiä ja moraalisia ongelmia, joita pelaajan on ratkaistava. Pelit kehittävät myös tieteellistä päättelykykyä, erilaisten taitojen oppimista ja hyödyntämistä, sekä pitkäjänteisyyttä. Oppiminen ei riipu kirjailijan mukaan siitä, onko peli väkivaltainen vai ei.
Tuekseen Prensky on saanut lausuntoja ammattilaisilta. Strathclyden yliopiston psykologian professori Kevin Durkin kertoo pelimaailmassa liikkumisen parantavan pelaajien tilanhahmotuskykyä ja refleksejä. Kuten BBC:n artikkelissakin todettiin, tämä parantaa koordinaatiokykyä ja reaktioaikaa. Durkinin mukaan opettavaisten pelien laatu on kasvussa ja jatkossa pelejä voitaisiin hyödyntää oppimisessa laajemminkin.
Yhdysvalloissa kohua herättäneitä videopelit kieltäviä lakisuunnitelmia vastaan on puolestaan perustettu virtuaalinen protestiseinä. Pelaajat voivat lähettää itsestään kuvan ja viestin valokuvaseinälle. Viestien yleisenä sanomana pyydetään poliitikkoja jättämään pelit rauhaan tai keskittymään kieltämisen sijasta ikärajojen tehokkaampaan valvontaan.
Lähteet: Fox News, Next Generation
Keskustelut (2 viestiä)
Moderaattori
Rekisteröitynyt 30.03.2007
19.10.2007 klo 13.02
Joo, rikkinäisissä moninpeleissä pitää miettiä, teurastaako vastustajan kunnialla vai tavallaan huijaamalla.
19.10.2007 klo 13.20
Kirjoita kommentti