Tuorein sisältö

Jackpot!

Ensi-ilta: 15.08.2024
Genre: Komedia, Toiminta
Ikäraja: 16
Jari Tapani Peltonen

24.08.2024 klo 17.40 | Luettu: 1362 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Jos John Cena on kuin kreikkalainen patsas, Awkwafina on kasvoiltaan kuin kaunein amfora. Cena on itselleni ainoa oikea He-Man, joten sehän lämmittää mieltä, kun hän näyttelee Turtles-fania, joka on paras tappelija mutta empaattinen vihollisille kuten He-Man. Jokainen Turtles-fani hymyilee, kun Cena vertaa itseään Michelangeloon. Edistyneempänä toivoin, että hän huomaa Awkwafinan näyttävän 100% Venus de Milolta eli The Next Mutation -tv-sarjan naispuoliselta mutanttikilpikonnalta. Lempeän pumpun ja narisevan someniskan kemiat kuplivat mutkattomasti, koska molemmilla on mukavan ihmisen aura.

Asia ei yllättänyt, eikä leffasta tarvinnut erikseen maksaa, kun Prime Videosta tulee pian sormusten herraa. Silti olin vähällä skipata tämän, koska Awkwafina näyttelee näyttelijää, joka näyttelee vapaa-ajallakin puolustaakseen näyttelijöitä. Leffa väitetysti sijoittuu lähitulevaisuuden dystopiaan, jossa kaikilla on rahapula, mutta nykytyyliin 2000-luvun tapahtumia ei huomioida, vaikka aitoja ongelmia olisi näyttelijöilläkin. Päähenkilö on näyttelijä, koska muuta ammattia ei keksitty.

Lotosta on tullut The Running Man - juokse tai kuole -tyyppinen skaba. Kateellisilla on päivä aikaa tappaa voittaja ja omia potti laillisesti. Cena ja Simu Liu näyttelevät ammattimaisia lottovoittajien suojelijoita. Tuliaseita ei saa käyttää, eikä kisa jatku, jos joku onnistuu tapossa. Skabaan voi siis melkein uskoa. On selvää, että sankaritar lottoaa vahingossa, mutta on tympeää, ettei hän ole kisasta kuullutkaan. Se klisee on tarkoitus pelata Guns Akimbon kaltaisissa alamaailman versioissa.

Leffa on 20-30 minuuttia ylipitkä, mutta sen keskellä näkyy mukavan simppeli sähellys. Ylimääräisiä kuolemia varotaan, mutta leffa on suhteellisen väkivaltainen. Raivohullut lähimmäiset ovat jotakin zombien, Väiskiä jahtaavan Elmerin ja Double Dragon -pelien satunnaisten friikkien väliltä, joten kauhun tasapaino loksahtaa kohdilleen ja hyväntahtoinen herrasmies saa mätkiä naisiakin. Kuvaillaan sitä konkarin ja tulokkaan yhteiseksi Double Dragon -sessioksi, kun sankaritarkin pärjäilee satunnaisen irtaimiston avulla.

Osaavaa naiskoomikkoa ensi kertaa ohjaava Paul Feig saa aromeita irti tähdistään, ja hän on motivoitunut kokeilemaan lavasteisiin tietoisesti suhtautuvaa kung fu -komediaa, joten voitaisiinko lopettaa, kun olemme voiton puolella? Erityisesti viimeinen näytös on tarpeeton kehittäessään uusia jännitteitä. Se olisi riittänyt, että sankareilla on löyhä suhde innokkaimpiin jahtaajiin.

Sivuhahmoilla on teennäisiä vitsejä. Awkwafina ja Cena saavat lähes kaiken kuulostamaan luontevalta tai jopa herttaiselta, mutta Hollywoodin sisäpiiriläppä tärisyttää aivokasvaintani, ja heidän pitää selitellä hahmojen joutavia taustoja. Kuvakerronta palvelee pääparin ilmeet mukaanlaskien, joten visionäärisempi versio voisi olla vaikkapa puolimykkä virallinen zombieparodia, jossa hyökkääjät eivät puhu kokonaisilla lauseilla. 80 minuuttia kivaa riittäisi tai 70, jos amforaa ei viedä huulille.



STRIIMAA täältä:

Powered byJustWatch

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nälkäpeli: balladi l... The Ministry of Unge... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova