Tuorein sisältö

Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate

Arvioitu: Nintendo Switch
Genre: Toimintapelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Super Evil Megacorp
Julkaisija: Super Evil Megacorp
Julkaisupäivä: 17.07.2024
Pelin kotisivut
Eric Hartin

23.09.2024 klo 22.01 | Luettu: 911 kertaa | Teksti: Eric Hartin

Teinikilppareiden paluu
Teinikilpikonnat ovat tehneet jonkin sortin paluuta jo hetken aikaa. Kilppareista on tehty aikojen saatossa jos jonkinmoista peliä, mutta ehkä isoin genre on pitkään ollut mätkinnät. Tällä kertaa luvassa ei kuitenkaan ole suoraa nyrkkinujakkaa, vaan ollaan lähempänä toimintaroolipeliä roguelike-maustein.


Super Evil Megacorpin Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate on Switchille käännety mobiilipeli. Apple Arcadessa alun perin julkaistussa pelissä näkyvät alkuperäisen alustan raamit ja rajoitukset hyvinkin selkeästi.

Höyhenenkevyttä tarinankerrontaa


Mikäli aikomus on päästä pelaamaan tarinan perässä, ei Splintered Fatella ole kauheasti tarjottavaa. Arkkipaha Silppuri on kidnapannut Mestari Tikun – ja se on suurin tekosyy lähteä kaduille pistämään jalkaklaanilaisia pataan. Kunhan pelaaja on valinnut lempikilpikonnansa se on menoa sitten. Yksinkertaisuudestaan huolimatta tarinassa on muutamia vinkkauksia faneille, vaikka pääasiassa mennään täysin popkornilinjalla.


Pelaaja voi pelata jokaisena neljänä kilpikonnana. Jokaisella on omat etunsa. Michelangelo pystyy hyökkäämään isolle alueelle, Leonardo tekee comboillaan potentiaalisesti eniten vauriota, Donatellolla on kilpi ja Raphaelin erikoisuus on tehdä kriittisiä osumia. Pelitapa kaikilla konnilla on lopulta sama: mene sisään ja tee combo, lähde tilanteesta poisja toista kunnes huone on tyhjä pahiksista.

Huoneen tyhjäämällä saa powerupin tai valuuttaa, jotka sitten auttavat tulevissa taisteluissa. Variaatiota löytyy nimellisesti rajaton määrä, mutta taistelujärjestelmä alkaa nopeasti toistamaan itseään. Vaikka Leonardolla tai Michelangelolla on ruudulla erilaiset aseet, on taistelun rakenne hyvinkin samanlainen riippumatta hahmosta tai saaduista vahvistuksista.

Mobiilijuuret pilkistävät selkeästi


Ulkonäöstä huomaa, että kyseessä on mobiilipelin käännös. Ikonit ja käyttöliittymä ovat selkeitä, taidetyyli korostaa hahmojen selkeyttä verrattuna taustoihin. Se on sinänsä oikein kivaa, joskin tietynlainen persoonallisuus puuttuu. Mobiililta käännetyksi Switch-peliksi kilpparointien lataustauot ovat oudon pitkiä. Tekninen puoli ei muutenkaan oikein vakuuta, sillä pelatessa peli heitti kesken kaiken Switchin päävalikkoon kolmesti.


Splintered Fatea ei kuitenkaan tarvitse pelata täysin yksin. Yhteispeli sujuu nimittäin sekä samalta laitteelta että netin kautta – ja jokainen voi pelata omaa lempikilpikonnaansa. Lähes kaikki asiat ovat kavereiden kanssa parempia ja se pätee myös tähän peliin. Tuntemattomien kanssa pelaamiseen peli ei tarjoa välineitä, vaan pelaajat kutsutaan mittelöihin uniikilla liittymiskoodilla.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate on täysin mukiinmenevä peli. Sen rajoitukset mobiilitaustaisena pelinä ovat suhteellisen selkeät ja touhu käy pidemmissä sessioissa hyvinkin itseään toistavaksi, mutta yhteispelinä sekin ongelma lievenee. Alelaarista Splintered Fatesta saa viihdettä ainakin parille illalle, täydellä hinnalla se saattaa olla hieman tyyris.

V2.fi | Eric Hartin

Teenage Mutant Ninja Turtles: Splintered Fate (Nintendo Switch)

Simppeliä ja yksinkertaista kilpparointia - ehkä liiankin.
  • Uusi näkökulma kilpparointiin
  • Neljän hengen yhteispeli tekee kaikesta parempaa
  • Alkaa hyvin nopeasti toistamaan itseään
  • Tekniikka jokseenkin kyseenalaista

Pelikuvat

< Warhammer 40000: Spa...

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova