Tuorein sisältö

V2.fi testasi: OnePlus Watch 3 -älykello

Manu Pärssinen

28.03.2025 klo 14.28 | Luettu: 404 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Vieläkin parempi akkukesto
Kun OnePlus siirtyi kellonsa kakkosversion myötä Googlen WearOsiin ja tupla-strategiaansa (kaksi prosessoria, kaksi käyttöjärjestelmäänsä), loikkasivat firman kellot nopeasti suosikkilistani kärkeen. Koska en ole kummoinenkaan kuntoilija, tärkeimpiä älykellon ominaisuuksia minulle ovat ns. käsituntuma (kuinka miellyttävä kello on ranteessa), notifikaatiot, terveysasioiden seuraaminen ja akkukesto. Ne ovat olleet kunnossa Watch 2:ssa (arvio) sekä kevennetyssä versiossa 2R:ssä (arvio), joka päätyi lopulta päivittäiseksi kellokseni. OnePlus Watch 3 jatkaa erinomaisella linjalla kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksien osalta, mutta myös uutta on toki mukana. Vertaillaan ensin siis, mitä matkan varrella on teknisesti muuttunut.









OnePlus Watch 2OnePlus Watch 3
Materiaalitruostumaton teräs, safiirikristalli, muovi, hihnassa fluorikumi + ruostumaton teräs Titaani (kehys), ruostumaton teräs, safiirikristalli, hihnassa
Painonoin 49 g ilman hihnaa49,7 g ilman hihnaa
MitatPituus 47,0 mm, leveys 46,6 x paksuus 12,1 mm 46,6 mm x 47,6 mm, paksuus 11,75 mm
Näyttö1,43” AMOLED, 600 nit enimmäiskirkkaus, 466x466 pikseliä, 326 PPI 1,50” AMOLED, 2200 nit enimmäiskirkkaus, 466x466 pikseliä, LTPO 1 Hz asti
Akku500 mAh (lupaus jopa 100h)631 mAh (lupaus jopa 120h)
SuorittimetSnapdragon W5 Gen1 ja BES2700BPSnapdragon W5 Gen1 ja BES2800BP
KäyttöjärjestelmätWear OS 4 ja RTOSWear OS 5 ja RTOS
Muisti2 Gt RAM / 32 Gt ROM + 4 Gt EMMC2 Gt RAM / 32 Gt ROM +
GPSKahden taajuuden L1+L5, Beidou, GPS, Galileo, GLONASS, QZSS Kahden taajuuden L1+L5, Beidou, GPS, Galileo, GLONASS, QZSS
SuojausMIL-STD-810H, 5 ATM, IP68MIL-STD-810H, 5 ATM, IP68
MuutaNFC, Google Wallet, Bluetooth 5.0, Wifi 5Ghz/2,4 GHzNFC, Google Wallet, Bluetooth 5.2, Wifi 5Ghz/2,4 GHz


Suurimmat tekniset erot ovat siis näytön ja akun spekseissä, ne ovatkin erinomaisen hyviä paikkoja petrata entisestä. Toinen isompi heti havainnoitava uudistus on se, josta monissa aiemman mallin arvosteluissa mainittiinkin: pyöriteltävää nappia voi nyt oikeasti käyttää kellon kontrollointiin, vaikkapa notifikaatioiden selailuun. Näytön kehys on nyt tehty titaanista, mikä antaa heti arvokkaamman vaikutelman, vaikka hintalappu ei ole ihan hirveästi noussutkaan - varsinkaan jos kellon nappaa tarjouksista.

Kelloa on saatavana kokomustana (Obsidian Titanium) sekä vihreänä (Emerald Titanium, hopeinen kehys). Testiin saapui musta versio, johon toki saa eloa erilaisilla näyttötaulutyyleillä, mutta joka on myös kivan eleettömän tyylikäs. Laatikossa tulee kellon ja paperitavaran lisäksi USB-C-kaapeli sekä magneetilla varustettu latausalusta. Edelleen pidän hyvänä ratkaisuna sitä, että alustassa ole kiinteää piuhaa, vaan sen voi iskeä kiinni mihin tahansa pöydän kulmalla jo roikkuvaan piuhaan.


Mistä päästäänkin sitten seuraavaan asiaan, eli siihen, että mukavan harvoin Watch 3:a tarvitsee kyseisessä alustassa vierailuttaa. OnePlus itse lupailee 120 tunnin akkukestoa Smart-tilassa, jossa omassa käytössäni kello useimmiten oleskeli, jopa 72 tuntia kovassa käytössä ja reilusti yli kahta viikkoa virransäästötilassa. Voin kertoa, että testailukuukausien aikana kelloa piti ladata noin kerran viikossa, mikä on hienoa, mahtavaa ja upeaa. Muunlaista älykelloa en haluaisikaan. Sitten kun pelissä on mukana myös nopea VOOC-lataus, jolla kellon saa täyteen tunnissa (10 minuutissa päiväksi), ei ongelmia virran kanssa juurikaan pääse syntymään.

Virransäästöön liittyy tietenkin olennaisesti Watch-kellojen kaksoiskäyttöjärjestelmä, eli taustahommat hoidetaan RTOS:llä ja varsinaiset älykello-ominaisuudet Googlen Wear OS:llä. Se on pieni ärsytys, että välillä joutuu odottelemaan OS:stä toiseen siirtymistä, mutta mieluummin sekin, kuin kellon päivittäinen latailu. Päivitetyn BES2800 -piirin kerrotaan olevan myös aiempaa pihimpi.

Vaikka reilusti kevyempi 2R on edelleen omaan käteeni miellyttävämpi kädessä pidettävä, ei Watch 3:nkaan kanssa ainakaan talven viileillä keleillä esiintynyt mitään ongelmia ja pidin sitä ranteessani jopa useina öinä, mitä olen harvemmin harrastanut. Unen seuranta on kuitenkin yksi asia, joka minulle on tärkeä ja huomaamattomammin sen tarkkailu onnistuu ainoastaan älysormuksilla.

Suurin panostus OnePlussan terveydenseurantatoiminnoissa ei ole suoraan kellossa, vaan vuonna perustetussa Health Lab -laboratorioyksikössä, jossa tutkitaan ja tarkastellaan monella eri mittarialla muun muassa useita eri urheilulajeja, nukkumista ja terveyttä. Niitä tuloksia sitten hyödynnetään älykellojen kehityksessä. Sensoriryppään lisäksi mielenkiintoisimmasta päästä uusia ominaisuuksia on “60s Health Check-In”, joka mittaa sykkeen lisäksi ECG:n, veren happipitoisuuden, ranteen lämpötilan ja verisuonten iän. Se toteutetaan käynnistämällä toiminto kellosta ja pitämällä sormea alemman painikkeen päällä noin 30 sekunnin ajan. Täytyy sanoa, että toiminnosta tuli jännä mielleyhtymä siihen, kun lääkäri mittaa pulssia kaulalta, joten itsestäkin tulokset tuntuivat heti astetta luotettavimmilta. Toiminto myös muistuttelee, jos mittausta ei ole vähään aikaan tehnyt ja se onkin varsin kätevä terveyden “yleis-tsekki”, jota tuli seurattua. ECG:tä voi lisäksi analysoida tarvittaessa tarkemminkin. Nukkumisen seuraannassa mutu-tuntuma oli, että saadut datat olivat realistisempia kuin joissain muissa vastaavissa laitteissa.


Urheilupuolella tarjotaan yli sata eri urheilutilaa, joista yksitoista mittailee suoritusta huomattavasti yksityiskohtaisemmin (juoksu, tennis…) ja kuusi perinteistä tunnistuu automaattisesti. Tenniksessä voi seurata esimerkiksi kämmen -ja rystylyöntien määrää sekä nopeutta. Itselleni harvoja poikkeuksia lukuunottamatta se oleellisin toiminto on askelten laskeminen ja sen antamat lukemat vaikuttivat nekin realistisilta. GPS:n OnePlus lupaa olevan yksi tarkimmista, myös ympäristöissä, joissa on paljon heijastavia pintoja ja korkeita rakennuksia. Niitä ei meikäläisen lähiöstä tosin löydykään.

OnePlus Watch 3 tekee jotakuinkin kaiken, mitä äly/urheilukellolta toivonkin ja uskon että suurin osa muistakin Android-käyttäjistä tulisi samaan johtopäätökseen, vaikka joitain puutteitakin saattaa löytyä. Jos ja kun se tärkein kriteeri on akkukesto ja bonuksena saa vielä erinomaisen näytön ja roppakaupalla älykello-, terveydenseuranta- sekä urheiluominaisuuksia, kannattaa OnePlussan suuntaan ehdottomasti kurkistaa.



OnePlus Watch 3
Hintaluokka: 300 eur (OnePlus) - 350 eur (useimmat kaupat)
Lisätietoa: Oneplus

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Canon...

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova