Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Logi Dock -telakka

Manu Pärssinen

30.11.2024 klo 12.00 | Luettu: 639 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tyylikäs työpöydän tyhjentäjä
En ole läppäreiden jokapäiväinen käyttäjä, vaikka toki sellaisen omistan, mikäli tarvetta tulee vaikka palaverissa tai presentaatiota esittäessä. Työreissullakin jätän moisen yleensä kotiin, ettei tule tehtyä illatkin hommia. Ymmärrän kuitenkin kätevyyden, jos työt voi napata kyytiinsä kotiinsa ja toimistolla sitten iskeä kannettavan kiinni isompaan näyttöön, näppäimistöön ja hiireen (kosketuslevyt ovat arkkiviholliseni). Viime aikoina on itseänikin vaivata se, että USB-liittimet tuppaavat nykylaitteista loppua aivan liian helposti. Logitechin Logi Dock -telakan testijakso sai päätäni kääntymään.


Mikä Logi Dock sitten on? Monta asiaa. Tietenkin perustoiminnoltaan se on tietokonetelakka, joka liitetään läppäriin USB-C-piuhalla ja joka sitten hoitelee liittymiset siitä eteenpäin muun muassa sähköpistokkeeseen monitoriin, hiireen, näppäimistöön ja muihin oheislaitteisiin. Kun itse läppäriin ei tarvitse liittää kuin yksi piuha, saadaan työpöytä näyttämään siistiltä ja tyylikkäältä. Mutta ei siinä vielä kaikki! Sen sisuksista löytyy myös joukko kaiuttimia musiikin ja kokouksien kuunteluun sekä kuusi mikrofonia takaisin päin jutteluun.

Se on myös laite, jonka suomenkielisellä sivustolla on varsin erikoisia tekoälykäännettyjä otsikoita. Terveisin “TYÖPÖYTÄMESTORI PAREMMAT KOKOUKSET” sekä “KAIKKI KAIKKI TELAKAJAT TYÖPÖYTÄKIN”.

Logi Dockia on saatavana sekä tumman- että vaaleanharmaana versiona (sekä erityisenä Teams-versiona), joista ensimmäinen saapui V2.fi:lle lainaan. Sen kangaspäällyste saa laitteen näyttämään enemmänkin älykaiuttimelta, mutta design on kaiken kaikkiaan tyylikkään pohjoismainen, eikä vie pöydältä paljon tilaa (noin 16 cm x 13 cm, korkeus 8,5 cm) tai pilaa sisustuksen yleisilmettä. Alempana listaan kaikki liitännät laitteen takaa, mutta sen päällä on muutamia merkkivaloja ja päällä muutamia painikkeita (äänen hiljennys, kamera päälle/pois, äänenvoimakkuuden säätö, kokoukseen liittyminen). Painikkeissa ei ole mitään tuntumaa, joten päädyin hinkkaamaan sormeani niiden päällä nostaessani esimerkiksi äänenvoimakkuutta, mikä tuntui vähän halvalta ratkaisulta muuten laadukkaan oloisessa vekottimessa. Lisäksi laitteen takaa löytyy Bluetooth-parituspainike ja sen alareunasta hohkaavat valot, jotka viestivät väreillään erinäisiä asioita. Laatikosta löytyy myös massiivinen virtalähde kaapeleineen ja metrin mittainen laadukas USB-C-piuha.

Liitännät: USB-C tietokoneelle, HDMI 2.0, Displayport 1.4, 2 x USB-A (3.1) ja 3 X USB-C (3.1), joista yksi on laitteen etukulmassa.



Kaiuttimet pesevät tietenkin kannettavat tietokoneen kaiuttimet mennen tullen ja niillä “pärjäilee” musiikinkuuntelussakin, tarvittaessa taajuuskorjainta voi säätää Logi Tune Appissa. Mikrofonisetti toimi mainiosti ja oli sekin huomattavasti miellyttävämpää kuunneltavaa kuin testilaitteistossa kiinni olleen läppärin vastaava. Logi Dockissa on myös paljon sellaista mitä ei pinnan alta heti erota, Logitech on nimittäin ajatellut joitakin asioita askeleen pidemmälle.


Logi Tune -sovellus nimittäin lupaa tekevänsä muutakin kuin säätää äänen taajuutta ja latailla laitepäivityksiä. Sen kautta Logi Dockin voi integroida ainakin Google- ja Office 365 -ympäristöihin, ja kun on kokouksen aika, laitteen painikkeella liittyä siihen. Touhuun ei tarvinnut muuta kuin kirjautuminen haluttuun palveluun Tunen kautta ja notifikaatiot alkoivat vilkutella myös laitteella.

Myöntää täytyy, että koska kyseessä oli ensimmäinen testaamani (ja käyttämäni) moderni telakka, en osaa oikein arvioida hinta-laatusuhteita, muuta kuin siten, etten Logi Dockista paljon mitään valittamista keksinyt. Kun sitä varsinkin kirjoitushetkellä saa 250 euron hintaan, voisin väittää sen olevan varsin moisen väärti. Ovh-hinta 550 euroa alkaakin olla sitten jo melkoinen sijoitus, ellei työnantaja maksa, mutta jo kolme vuotta sitten etätyöhuumassa julkaistua Dockia taitaa sillä hinnalla enää harvassa paikassa olla myynnissä.

250 euron hinnalla:


Logi Dock
Hintaluokka: alle 550 eur (esimerkiksi 380 eur tai 250 eur)
Lisätietoa: Logitech

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Honor... Dune: Prophecy 1-1: ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova