Tuorein sisältö

V2.fi testasi: UE Miniroll -kaiutin

Manu Pärssinen

14.10.2024 klo 18.08 | Luettu: 283 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Musiikkia taskuun
Viimeksi heinäkuussa testasimme UE:n Bluetooth-kaiutinta (artikkeli), mutta silloin kyseessä oli päteväksi osoittatunut Everboom, joka on ehkä uuden tulokkaan iso-iso-iso-isoveli/sisko. UE Roll -kaiutinkin testattiin V2.fi:ssä lyhyesti, kun ne markkinoille saapuivat noin 10 vuotta sitten, mutta nyt postilaatikosta löytyi vielä pienempi tapaus: UE Miniroll.


Noin 80 euroa maksavista neljästä värivaihtoehdosta testiin saapui harmaa “Revive Grey”, jota koristavat UE:n laitteista tutut iso plussa ja miinus, tällä kertaa pinkin sävyisinä. Muut vaihtoehdot ovat farkkukangasta muistuttava Majestic Blue, mustanharmaa Gentle Black sekä värikkäin tapaus, enemmänkin viininpunainen “Calming Pink”. Paketista ei mitään muuta paperilappusten ja kaiuttimen lisäksi sitten löydykään, ei edes USB-C-latauskaapelia.

10-12 cm kanttiinsa oleva pyörylä sopii hyvin käteen, takin taskuun ja takapuolen lenksustaan vaikka reppuun roikkumaan. Sen etupuoli on kankaista materiaalia ja takapuoli kumisempaa - suojausluokitukseksi löytyi pienen etsinnän jälkeen pätevä IP67. Paketin takapuoli lupaa myös “tiputuskestävyyttä” vähän yli metristä ja kuvassa kaiutin roikkuu uima-altaassa kumipatjasta, joten laiturillekin vekottimen uskaltaa ottaa. Heittelin sitä testimielessä pienessä kaaressa nurmikolle, eikä se ainakaan siitä moksiskaan ollut. Isojen plus/miinus-painikkeiden lisäksi kaiuttimen reunassa on kaksi painiketta, joista toinen toimii virtanappina/Bluetooth-paritukseen ja toinen mediapainikkeena/PartyUp-tilan käynnistäjänä. Bluetooth on 5.3-versiota ja UE lupaa kaiuttimelle 40 metrin kantamaa. Ainakin kotioloissa touhu toimi muutamankin seinän läpi.

Minirollin voi kytkeä kahteen laitteeseen kerrallaan ja puhelimeen se parittui ongelmitta sekä kertoi hyödyntävänsä AAC-koodekkia. Luulin ensin, että UE BOOM -sovelluksen Android-päivitykset laahasivat jälleen (moista ongelmaa oli Everboomin kanssa), sillä Minirollia ei sen kautta löytynyt - mutta ilmeisesti kaiutin ei appia edes tue.

Pieneltä pyöreältä Bluetooth-kauttimelta ei voi välttämättä odottaa huikeaa audiofiilistä. Soittelin sillä Kuuloketesti-soittolistaani ja kuulostihan se ihan… riittävän miellyttävältä. Vaikka niin mainospuheissa luvataankin, omaan korvaani bassopuoli ei ole mitenkään erityisen voimakas, vaan mumiseva ja melko ylös jäävä, mutta lauluäänet kuulostavat useimmissa kappaleissa hyviltä. Tarvittaessa Miniroll soi myös kohtuullisen kovaa, joten kyllä tämän olisi voinut kesällä ottaa grillin viereen taustamusaa soittelemaan. Harmi että kesä meni jo.


Miniroll tukee myös PartyUp-ominaisuutta, eli samaan äänilähteeseen voi ketjuttaa Auracastin kautta rajattoman määrän muita Minirolleja (vaan ei muita UE-kaiuttimia) ja hoitaa vaikka koko takapihan äänentoiston sitä kautta. Akkukestoksi luvataan 12 tuntia, mitä en käytännössä mitannut, mutta yhden viikon testijakson perusteella se kuulostaa uskottavalta.



Miniroll on pieni, kestävän oloinen, kevyt (279 g) ja tyylikäs pyörylä, joka pesee kännyköiden kaiuttimet mennen tullen ja jolla varmasti saa ilahdutettua kanssamatkustajia tai vaikka puistossa oleskelijoita. Everboomiin tykästyneenä odotin siltä ehkä vähän enemmänkin 80 euron hintalappuun nähden. UE-valikoimassa on nyt kaiutinta monessa koossa, eli jos tarvetta on taskukokoiselle äänentoistolle, Miniroll saattaa olla ratkaisu ongelmaasi.



UE Miniroll
Hintaluokka: 80 eur
Lisätietoa: Ultimate Ears

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Dream... V2.fi testasi: taite... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova