Tuorein sisältö

V2.fi osallistui: haastattelussa Agatha All Along -sarjan tekijät

Anne Kukkura

23.09.2024 klo 22.19 | Luettu: 1159 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Tekijät kertovat Agathan ja kumppaneiden noitamaisen seikkailun synnystä
V2.fi pääsi osallistumaan haastattelutilaisuuteen, joka järjestettiin Agatha All Along -uutuussarjan tiimoilta. Sarja on yhdeksänosainen spin-off Marvelin suositusta WandaVisionista ja se keskittyy Agatha Harknessin tarinaan tämän etsiessä keinoa saada kadonneet taikavoimansa takaisin. Sarjasta on nyt julkaistu kaksi ensimmäistä jaksoa ja seuraavat tulevat ilmestymään viikon välein Disney+-palvelussa.

Haastattelussa kysymyksiin olivat vastaamassa näyttelijät Kathryn Hahn (Agatha Harkness),
Joe Locke (“Teini”), Patti LuPone (Lilia Calderu), Aubrey Plaza (Blackheart / Rio Vidal), Ali Ahn (Alice Wu-Gulliver), Sasheer Zamata (Jennifer Kale), Debra Jo Rupp (Sharon Davis) sekä pääkäsikirjoittaja Jac Schaeffer, Marvel Studiosin striimauksen, televisiosarjojen ja animaatiopuolen johtaja Brad Winderbaum ja vastaava tuottaja Mary Livanos.


Jac, mikä Agathassa innoitti syventämään tämän tarinaa?


Jac Schaeffer: Hyvä kysymys. Yleisesti Marvel haluaa sen pahishahmojen olevan vähän monipuolisempia. Agatha on loistoesimerkki siitä. Hänessä on paljon eri ulottuvuuksia eikä hänen tavoitteenaan koskaan ole mikään maailmanvalloitus. Agathan tavoitteet ovat aina henkilökohtaisia ja monimutkaisia ja kaikki lähti liikkeelle siitä. Kathryn toi hahmoon monipuolisuutta ja sitcom-tyylistä hauskuutta, mutta myös charmia ja suuruuden tavoittelua. Hahmoa voisi tutkia mielestäni loputtomiin.

Kathryn, mitä ajattelit mahdollisuudesta tutkia hahmoa lisää?


Kathryn Hahn: Ensiksikin, rakastan tätä osaa valtavasti. WandaVisionissa Agatha esiintyi, sillä hän on sellainen. Kutsuimme häntä sipuliksi, sillä uusia kerroksia ilmestyi koko ajan entisten alta. Hänellä oli monta puolustautumisen kerrosta, jotka olivat syntyneet vuosisatojen mittaan. Näyttelijänä siinä oli paljon pureskeltavaa, mutta Jacin teksti osui heti kohdalleen sävyineen ja rytmeineen. Se tuntui heti hyvin luonnolliselta.


Te näyttelijät muodostatte ruudulla hienon noitapiirin. Hengailitteko myös vapaa-ajallanne yhdessä?


Patti LuPone: Kyllä, kyllä me tosiaan hengailimme.

Sasheer Zamata: Kyllä, meille syntyi rituaaleja. Olimme Georgiassa kuusi kuukautta yhdessä, joten se tuntui kuin kesäleiriltä. Olimme kaikki poissa kotoa ja työskentelimme intensiivisen sarjan parissa, joten lähennyimme kuvausten aikana.

Ali Ahn: Monet kohtauksistamme ovat kuitenkin sitä, että me kaikki seisomme yhdessä jalat mudassa.

Kathryn Hahn: Patti järjesti elokuvanäytöksiä.

Patti LuPone: Ajattelinkin kertoa siitä. Meillä oli elokuvanäytös ja Aubrey järjesti uima-allasbileet. Katselimme viimeisinä Sasheerin kanssa setissä olevina tulikärpäsiä iltaisin, ne olivat Smoky Mountains -vuoriston erityistä lajia ja näyttivät todella kauniilta. Ja aivan taianomaisilta.

Kathryn Hahn: Muistan, kun kävelimme lavasteisiin ja tuntui kuin pääni osuisi kattoon. Olimme kaikki niin suuria ja se oli hyvin jännittävää. Läsnäolon tunne oli niin vahva.

Jac Schaeffer: Toista jaksoa kuvatessamme teimme kohtauksen, jossa lauletaan kellarissa ja kuvausryhmä tuli kertomaan minulle jälkeenpäin, että se oli upea kokemus. Eräs äänimiehistä mainitsi, että se oli hänestä hienoin päivä, jonka hän on kuvauksissa koskaan päässyt viettämään.

Taikuutta sisältävä sarja hyödyntää tietysti tehosteita. Mistä käytännön tehosteista olitte eniten innoissanne?


Patti LuPone: Siitä ylösalaisin-jutusta. Hups, paljastinko liikaa?

Ali Ahn: Oli todella hauskaa mennä kuvauksiin niinä päivinä, kun tiesimme, että siellä tapahtuu jotain hyvin erikoista. Tehosteihmiset saapuivat ja sitten kaikki tuntui siltä, kuin fysiikan kurssia seuraisi.

Sasheer Zamata: Ja oli aivan selvää, kuinka innoissaan he olivat työnsä tekemisestä. Minusta oli niin ilahduttavaa katsoa heidän työskentelyään.

Mary Livanos: Kiitokset Dan Sudickille, joka on erikoistehosteiden päällikkö kaikissa Marvelin sarjoissa ja työskenteli myös WandaVisionissa. Ajattelimme, että sarja olisi hänelle tylsä juttu, mutta hän olikin opiskellut Vaimoni on noita -sarjan tekijöiden alaisuudessa ja oli innoissaan päästessään tekemään käytännön taikuutta. Jac neuvotteli Agatha All Along -sarjaan suuriakin tehostekohtauksia ja niistä tuli todella valtavia ja upean näköisiä.

Joe, miltä tuntui työskennellä tämän naisnäyttelijöiden joukon kanssa?


Joe Locke: Se oli kyllä paras kokemukseni koskaan. Olin 19-vuotias kun olimme kuvauksissa ja olen nyt 20-vuotias. Se kuusi kuukautta, jonka vietin näiden mahtavien naisten kanssa, oli… nyt aloinkin tunteelliseksi. Se oli parasta, hienoa aikaa. Aivan kuin unta.

Kuka on mielestänne noitamaisin tosielämässä?



Debra Jo Rupp: Kyllä se on hahmoni Sharon Davis.

(Kaikki nauravat.)

Kathryn Hahn: Minusta Aubrey on aika noitamainen.

Aubrey Plaza: Miksi sinä niin sanot?

Kathryn Hahn: Näyttäisit hyvältä noidan hattu päässäsi. Sinussa on niin paljon noitamaista energiaa.

Aubrey Plaza: No, kaikki ovat noitia.

Jac Schaeffer: Minusta se on sitä tiettyä noitamaista energiaa, jota on sarjassakin. Tarkoitan sitä, että kaikki ovat noitia, mutta jokaisella on erilaiset kykynsä mutta myös sävynsä ja väripalettinsa. En pystyisi edes valitsemaan, kuka on noitamaisin.

Sarjan nimeä vaihdettiin muutaman kerran ennen julkaisua. Brad, oliko se kuitenkin tosiaan lopullista nimeä mukaillen “Agatha koko ajan”?


Brad Winderbaum: Tietysti se oli aina Agatha All Along (naurua). Oli tosi huvittavaa seurata kuhinaa jokaisen nimipaljastuksen jälkeen ja katsoa, kuinka ihmiset arvailivat sen merkitystä. Tämä sarja on antanut mahdollisuuden ikään kuin kävellä ympäriinsä hahmon pään sisällä. Koko nimipaljastus oli vain jäävuoren huippu siitä, mitä kaikkea sarjassa tullaan näkemään.

Mitä toivotte katsojien saavan irti sarjasta?


Debra Jo Rupp: Toivon, että he saavat sarjasta irti sen, mitä me tunsimme sitä tehdessämme. Kokemus oli oikein erityinen uskoakseni meille kaikille.


Ali Ahn: Hahmoissa on paljon rohkeutta vaikka heillä on omat vaikeutensa, joten toivon että sen piirteen kauneus inspiroi katsojiakin.

Kathryn Hahn: Yhteisö on tärkeä ja ystävät ovat tärkeitä. Kaikesta ei voi selvitä yksin. Voimamme on siinä, keitä olemme ja noituutemme on tavallaan oma supervoimamme.

Sasheer Zamata: Kuten noitapiiriläisetkin huomaavat, että taikuutta on meissä ja ympärillämme, toivon että katsojat näkevät sen myös omassa elämässään.

Aubrey Plaza: Toivoisin, että ihmiset näpelöisivät enemmän pimeän taikuuden parissa ja yrittäisivät valjastaa Kuun voimaa, josta olenkin jo vuosia sanonut, että se on aitoa. Toivottavasti tämä sarja vihdoin johdattaisi ihmiset sellaisen pariin.

Kuvat: © 2024 MARVEL.

V2.fi | Anne Kukkura
< The Bear 1-1 ja 1-2:... V2.fi testasi: Poly ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova