Tuorein sisältö

Batman: Caped Crusader 1-1 ja 1-2: PILF ja kaksinaamainen Yksinaama

Jari Tapani Peltonen

07.09.2024 klo 23.00 | Luettu: 1241 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 1 ja 2:
In Treacherous Waters ja ...And Be a Villain


Jos et jaksa ajatella mitään: Batman: Caped Crusader.

Batman on 100% Batman. Ura on alussa, mutta alkanut: aikaa ei hukata selityksiin. Gangstereilla on hatut, pitkät takit ja tommy gunit. Batman tapaa ensi kertaa arkkivihollisensa, jotka on uusittu noppaa heittämällä, joten funtsimme "häh" ja pysymme hereillä.

Pingviini on häikäilemätön gangsteri, mutta myös nainen ja kabaree-tyyppinen esiintyjä omassa yökerhossaan. Hän näyttää tarkalleen Danny DeViton ja Pientä merenneitoa ahdistelleen Ursulan risteytykseltä, joten kabareen aikana muistin Saddam Husseinin kuolemattomat sanat: "perseesi on valtava ja punainen, keneksi sinua muka kuvittelisin, Liza Minnelliksi?"

Yleinen syyttäjä Harvey Dent ei ole vielä Kaksinaama, mutta hänen ainoa ilmeensä on ilkeä, joten hän on kuvainnollisesti kaksinaamainen, eikä siis perinteinen hyväntahtoinen mies, josta tulee traaginen roisto. Jo hahmon läsnäolo symboloi jatkuvuutta.

Savinaama on luonnollisesti yhä näyttelijä, jotta sarja pääsee saman tien kertomaan tarinan elokuvien tekemisestä, mutta 40-luvun kauhuun viittaava toteutus on erilaista kuin kahdessa muistamassani versiossa. En ole varma, mitä odottaa jatkolta. Vanhan Mad-parodian suomennoksessa oli Kassanainen ja Variksenpölytin; ehkä tahtoisin nähdä heidät oikeasti.

Monet inttävät yhä, että 90-luvun piirretty on parasta Batmania. Sama tirehtööri Bruce Timm on palannut väsäämään samanlaisen sarjan ilman kukkahattutätitason sensuuria, joten karkeasti sanoen "sarja pärjää vääristyneille muistoille" kuten X-Men '97. Koska kaikki alkaa alusta, sarja ei tietenkään ole manifestimaisen eeppinen kuten jatko-osa X-Men '97, mutta kaikki on perin kohtalaista.


Jaksot 1-3 ja 1-4 >

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi tutustui: HMD ... V2.fi-kilpailu: Voit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova