Tuorein sisältö

V2.fi tutustui: HMD Barbie Phone -puhelin

Manu Pärssinen

07.09.2024 klo 20.17 | Luettu: 867 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Ken on luureista kaikkein kaunein?
Jotta päästään oikeaan mielentilaan Mattelin ja Nokia-puhelimiakin tehtailevan HMD:n yhteistyössä julkaiseman Barbi-puhelimen tutkailun kanssa, listataanpa ensin kaikki, mitä sen paketissa tulee ja katsellaan paketin aukaisu.



- Pehmustettu “korurasia”
- Pika-aloitusopas
- Pinkki USB-C-kaapeli
- Pinkki akku
- Pinkki mikrokuituliina
- Arkillinen Barbie-tarroja
- Arkillinen tarrajalokiviä puhelimen koristeluun
- Helminauha-kaulanauha puhelimen kaulasta kiikuttamista varten ja siihen kiinnitettäviä riipuksia: jäätelötuutti, rullaluistin, Barbi-sydän, aurinkolasit ja palmupuu
- Kaksi vaihdettavaa kuorta puhelimessa jo olevan lisäksi
- Barbie-simpukkapuhelin



HMD kolkuttelee muistoja Nokian villeimmistä päivistä julkaisemalla mitä erilaisempia erikoispuhelimia: keväällä se julkaisi Heinekenin kanssa “The Boring Phonen” ja juuri äskettäin julkistettiin modulaarinen HMD Fusion. Toisaalta yksi firman markkinaraoista ovat niin sanotut “feature phone” -peruspuhelimet, joista löytyy vain minimaalisesti internet-ominaisuuksia. Stressaantuneille raskaan työn raatajille HMD painottaakin digipaastokulmaa, josta puhuin viimeksi Nokia 3210:n arviossa (artikkeli). Barbie-puhelin koittaa löytää kohderyhmää näiden molempien vinkkelien kautta - sekä tietenkin Barbi-faneista.

Pinkistä 4G-simpukkaluurista löytyy 2,8-tuumainen QVGA (320x240) -näyttö ja yllätyksekseni myös “ulkonäyttö”, joka ulkopinnan peilin keskellä 1,77” QQVGA (160x120) -näytössä näkyy kellonaika ja päivämäärä sekä äänenvoimakkuuden määrä sitä sivupainikkeesta säätäessä. Mitään muuta ominaisuutta en sille keksinyt. Kamera, jolla HMD:n mukaan "saa taltioituja aitoja, trendikkäitä Y2K-tyylisiä kuvia" on 0,3 MP, eli huomattavasti heikompi kuin 3210:lla, mutta 1450 mAh akulle luvataan suunnilleen saman verran puheaikaa (9-10 tuntia).

Puhelimessa on myös Bluetooth 5.0, 3,5-tuuman kuulokeliitäntä, MicroSD-tuki (32 Gt), 64 Mt muistia ja 128 Mt tallennustilaa (miinus kaikki puhelimen valmiiksi tarvitsema). Eipä niitä juuri tällä tarvita. Prosessori ja käyttöjärjestelmä ovat myös samoja kuin muun muassa 3210:ssa (Unisoc T107, S30+), mutta käyttistä on barbifikoitu monilla tavoin. Puhelin on kivan kokoinen ja kevyt, mutta sen sarana ei kovasti luottamusta herätä: jonkin verran nitkumista esiintyy, ja halvan hintaluokan luuristahan tässä on kyse.


Se täytyy sanoa, että HMD on ottanut brändäyksen tosissaan ja aiheesta on ollut varmasti useampiakin brainstorming-sessioita ja Zoom-palavereita. Joka puolelta löytyy Barbie-viittauksia; näppäimistön fontista ja sen alla hehkuvista symboleista erityisiin Barbie-sovelluksiin - jopa matopeli on nyt Malibu Snake (siitäkin pätkä yllä olevalla videolla). Tästäkin HMD-puhelimesta löytyy yksi suomikäännös-ärsytys, sillä Barbie Meditation -sovellus on käännetty suomeksi “Barbie sovittelu” (mediation). Käytännössä se on vain ajastin, joka kumauttaa gongia, kun itse asetettu meditointiaika on lopussa. Muutakin löydettävää pikkukivaa Barbi-faneille löytyy: puhelin sanoo käynnistettäessä iloisesti “Hi Barbie!”, ensimmäisellä kerralla ruudulla on ilmoitus Keniltä tulleesta puhelusta, erityiskoodeilla saa yllätyksiä ja niin edelleen.

130 eurolla saa muksulle vaikkapa monenlaista Motorolaa, Honoria tai Samsungiakin, käytettynä vaihtoehtoja on vieläkin enemmän. On vaikea sanoa, kaventaako vai laventaako HMD kohderyhmäänsä, kun haussa ovat ihmiset, jotka haluavat digipaastolle, mutta ovat myös Barbie-faneja? Kun tästä luurista on tullut puhetta, reaktiot ovat vaihdelleet “häh, miksi?!” ja “vau, haluan!” -välillä, mutta jälkimmäisestäkin on karsiutunut halukkaita, kun on selvinnyt, ettei kyseessä ole kosketusnäytöllä varustettu älypuhelin. Barbi-huuma ehti myös jo vähän laantua, kun elokuvan julkaisusta on yli vuosi.

Jos minulla moinen olisi, nostaisin pinkkiä rullaluistelukypärää HMD:lle siitä, että barbifikointia ei ole tehty vasemmalla kädellä ja siitä, että kaikenlaista jaksetaan yrittää ja jättifirmojen kanssa saadaan yhteistyödiilejä aikaiseksi. Mielenkiinnolla odottelen, mitä ihmeellistä ideapajalta seuraavaksi putkahtaa.

HMD Barbie Phone
Hintaluokka: 130 eur
Lisätietoa: HMD

V2.fi | Manu Pärssinen
< 2 800 tekoälyvideota... Batman: Caped Crusad... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova