Tuorein sisältö

2 800 tekoälyvideota myöhemmin... Runway sensuuri- ja rasitustestissä.

Jari Tapani Peltonen

03.09.2024 klo 23.00 | Luettu: 1339 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Mainitsen kaksi epärealistista ääripäätä. A. Tekoälyvideot eivät enää kehity. B. Kaikki videot tehdään tekoälyllä jo tammikuussa.

Viis siitä, kumpi pää on lähempänä. Tämä oli historiallinen kesä liikkuvalle kuvalle. Tahdoin ottaa siitä kaiken irti. Elokuussa tein niin monta videota kuin tahdoin, mikä tarkoittaa sitä, että päivistä loppuivat minuutit ja päästäni dopamiini ja verenkierto ennen tahtoa.

10 sekunnin uskomattomat otokset ovat mahdollisia - puolivahingossa. Valikoiduilla palveluilla syntyy parin minuutin katkeamattomia videoita, jotka menevät alati suttuisemmiksi. Viva la revolución! Tai, Street Fighter -leffan M. Bisonia mukaillen:

"Elämäsi tärkein päivä oli se, kun tekoälyn Pro-tilaus tuhosi elinkeinosi. Mutta minulle, se oli tiistai."

Runway-palvelun (linkki) Pro-tilaus maksaa 35 dollaria ja tarjoaa 2 250 krediittiä. Niillä voi tehdä 22 kpl Gen-3 Alpha -videoita tai 45 kpl "melkein yhtä hyviä" Turbo-videota. Siinä onkin hupia yhdeksi tiistaiksi.

Jos käytät kaikki 22 yritystä kurinalaisesti, saat hyvällä tuurilla aikaan sellaisen videon kuin "Koiruuksia". Video koostuu 8 pätkästä. Jos lopuista 7 eivät edes liiku ja 7 eivät istu visioon, osumatarkkuus on normaali.


Runwayn rajoittamaton Unlimited-tilaus maksaa 95 dollaria. Jos nyt vilkaiset artikkelin otsikkoa uudelleen, niin sehän on "vain" viittaus zombieleffaan. Veikkaatko, että tein videoita enemmän vai vähemmän?

Olen saanut: yleissivistystä. Kun joku fiksumpi ja taiteellisempi tekee parempaa, arvostan sitä, vaikka ja koska näen, miten rajoituksilla pelataan. Toivon tulevaisuudessa onnistuvani sketsihuumorissa. Vaikka on mahdollista tehdä esim. "Koiruuksia"-videon lopetus ja kentauri ja nelikätinen hahmo, on vaikeaa saada tavallinenkin ihminen käyttäytymään luontevasti saati sitten käsikirjoitetusti juuri nyt.

Kun videon pohjana toimii kuva, Runway vieläpä tyrii kasvot. Jos uskot, että Pikku-Matin autonrengas korjaantui purukumilla, uskot varmasti myös sen, että osaan korjata kasvot vanhalla kunnon Deepfake-tekniikalla. Näin ikään:


Unlimited-tila on hitaampi kuin krediitti-tila, mutta nopeampi kuin monet muut palvelut, eli kyse on yhä minuuteista. Joko krediitit ovat ylihinnoiteltuja tai sitten Runway menee konkurssiin, kun käytin neljän Pro-tilauksen edestä yrityksiä jo etsiessäni kiertoilmaisua bikineissä twerkkaavalle örkille.

Twerkkaus ja bikinit ovat kiellettyjä sanoja, kuten usein tuntuvat olevan myös örkit ja joulupukit. Monilla on mennyt hermot, mutta itse nautin (jopa ensisijaisesti) puzzleista; pelataanhan räsypokkaakin. Jos Runway puhuu "virheestä", se tosiaan on virhe ja uudestaan saa yrittää, mutta aitokin sensuuri on mielivaltaista.

Asiakas: "Rannalla käytetään uimapukuja."

Runway: "Pervo saatana, kohta menee tili kiinni!"

Asiakas: "Tee parodia Grimmin sadusta."

Runway: "Hullu saatana, Grimmit haastaa meidät oikeuteen!"

Asiakas: "No, mitä jos mulla on valmis fanitaidekuva, jossa hammaslankaan pukeutunut Disney-hahmo pyllistelee. Voisitko heittää naamalle limaista vaaleaa mälliä, jota hän sitten sylkee ulos?"

Runway: "Totta kai! Ota jääkapista kaljaa ja mennään olohuoneeseen kattoon."


"Sensuuritesti"-video palvelee testinä, kun oletat, että jokainen idea menisi mutkikkaammaksi ja kamalammaksi, jos se olisi mahdollista. Jokaisen otoksen pohjana toimii klassinen profiilikuvani tieteellisistä syistä.

Mitä tulee riskaabeleihin kuviin, Runway hyväksyy kuvia, joita Luma (linkki) ja Kling (linkki) eivät, vaikka Luma ja Kling sensuroivat harvempia sanoja, joten kaikki on suhteellista. Kling suostuu luomaan heiluvat jättihinkit tyhjästä, mutta Runway kunnioittaa fysiikan lakeja, jos et erikseen myönnä, ne saattavat olla hinkit, jotka vievät 50% kuvapinta-alasta.

Runway sekoaa sukupuolten säännöissä, kun kohde on tarpeeksi epämääräinen. Oletusarvoisesti Runway ei tee: kehonrakentajaa bikineissä, eikä Lumikkia ja seitsemää kääpiötä kehonrakentajina. Kun pyysin Runwaylta kalpean naispuolisen kehonrakentajan ja tonttuja, en käyttänyt kuvaa, enkä viitannut alastomuuteen vaan kliseisen lumikkimaisiin vaatteisiin, mistä huolimatta Runway loi selkeästi naispuolisen eli silikonitissityyppisen ja leveälantioisen kehonrakentajan nännit paljaana – kahdesti.

Runway Gen-3 Alpha häviää osumatarkkuudessa Klingin "Professional Modelle", mutta Kling on niin kallis, että jos ideaa raaskii kokeilla 1-4 kertaa, sen pitääkin toimia. Myös Luma tekee joskus jotakin Runwayta paremmin 1.5-päivityksen jälkeen, mutta Runwayn Unlimited-tilaus on ylivoimainen diili. Jos budjetti on 80-100 dollaria, saat joko 100-800 videota (5-10 sekuntia) tai otsikoidut 2800+ videota (10 sekuntia). Klingin heikompi ja halvempi "Standard Mode" ei ole arvoton, mutta se ja Runway Turbo ovat ideoita, joihin kannattaisi palata vasta, kun homma toimii oikeasti ja kyse on vain resoluutiosta.

Viimeisestä videosta löytyy myös Klingiä. Kaksi romanttista paria pitäisi saada liikkeeseen. 1. Mortal Kombatiin avoimesti viittaavan yli 20 vuotta vanhan romaanini päähenkilöt. 2. Albiino virtahepo ja suomalainen leijona.



V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: JBL L... V2.fi tutustui: HMD ... >

Keskustelut (3 viestiä)

Plz-have-mercy

05.09.2024 klo 13.39 2 tykkää tästä

Nyt nää kaikki tekoälysysteemit äkkiä pois tän miehen saatavilta, aiemmatkin videot kertoivat ihan tarpeeksi degeneraation tasosta. Tekstimuodossa Helinä-keiju fantasiat yms. juuri ja juuri kestää, mutta ei enää tätä.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

06.09.2024 klo 03.44 1 tykkää tästä

Plz-have-mercy kirjoitti:
Nyt nää kaikki tekoälysysteemit äkkiä pois tän miehen saatavilta, aiemmatkin videot kertoivat ihan tarpeeksi degeneraation tasosta. Tekstimuodossa Helinä-keiju fantasiat yms. juuri ja juuri kestää, mutta ei enää tätä.


Mitä jos jatkan vapaa-ajalla?

https://www.youtube.com/watch?v=nEk0i7BAdfU
lainaa
Baut

Rekisteröitynyt 14.12.2009

13.09.2024 klo 15.29 1 tykkää tästä

Omasta mielestäni on kivaa, että joku suhteellisen järjestelmällisesti raportoi generatiivisen tekoälyn sovellusten tilasta suomen kielellä. Pervon rajamailla hapuilevat painajaisvideot ovat pelkkää plussaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova