Tuorein sisältö

V2.fi testasi: OnePlus Watch 2R -älykello

Manu Pärssinen

16.08.2024 klo 20.00 | Luettu: 1848 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Vallan pätevä päivitys
Siitä ei ole puolta vuottakaan, kun viimeksi testasin OnePlussan älykelloa (One Plus Watch 2 -arvio), ja taas mennään. Mitä tuore ärrä-malli sitten tuo tullessaan? Aloitetaan vertailulla.








OnePlus Watch 2OnePlus Watch 2R
Materiaalitruostumaton teräs, safiirikristalli, muovi, hihnassa fluorikumi + ruostumaton teräsalumiiniseos, muovi, lasi, hihnassa silikoni + ruostumaton reräs
Paino:noin 49 g ilman hihnaaNoin 37 g ilman hihnaa
Mitat: Pituus 47,0 mm, leveys 46,6 x paksuus 12,1 mmPituus 47,6 mm, leveys 46,6 x paksuus 12,1 mm
Näyttö: 1,43” AMOLED, 600 nit enimmäiskirkkaus, 466x466 pikseliä, 326 PPI1,43” AMOLED, 600 nit enimmäiskirkkaus, 466 x 466 pikseliä, 326 PPI
Akku: 500 mAh (lupaus jopa 100h)500 mAh (lupaus jopa 100h)
Suorittimet: Snapdragon W5 Gen1 ja BES2700BPSnapdragon W5 Gen1 ja BES2700BP
Käyttöjärjestelmät:Wear OS 4 ja RTOS Wear OS 4 ja RTOS
Muisti: 2 Gt RAM / 32 Gt ROM + 4 Gt EMMC2 Gt RAM / 32 Gt ROM + 4 Gt EMMC
GPS: Kahden taajuuden L1+L5, Beidou, GPS, Galileo, GLONASS, QZSSKahden taajuuden L1+L5, Beidou, GPS, Galileo, GLONASS, QZSS
Suojaus: MIL-STD-810H, 5 ATM, IP68 5 ATM, IP68
Muuta: NFC, Google Wallet, Bluetooth 5.0, Wifi 5G/2,4GNFC, Google Wallet, Bluetooth 5.0, Wifi 5G/2,4G


Materiaalimuutosten myötä uusittu kello on keventynyt huomattavasti, eikä paljon muuta eroa oiekaan. Kyseinen ero on kuitenkin yllättävänkin merkittävä - sen tunsi heti kelloa laatikosta ottaessa ja varsinkin ranteessa pitäessä. Vaikka edellinenkään versio ei ollut omasta mielestäni epämukava, totesin siitä, että “aivan hennoimpaan ranteeseen Watch 2 ei välttämättä sovi ja täytyy myöntää, että kiireisemmän työpäivän jälkeen sen otti mielellään välillä pöydän kulmalle lepäämään”. Kello on edelleen mitoiltaan kookas, joten aivan kaikkien mieleen se ei varmasti ole, mutta omakohtaisesti pöydän kulmaa tuli kulutettua huomattavasti vähemmän - 2R sai minut ihastumaan OnePlus Watch 2:een uudelleen. Pidin varsinkin vihreän version ulkonäöstä ja rannetuntumasta kovasti. Myös napit näyttävät nyt paremmilta.

Laatikossa tuiee kellon ja vihreän (tai mustan) hihnan (jota vakiokellotaulu sävyillään toistaa) lisäksi paperitavaraa, USB-C-kaapeli sekä suorakaiteen muotoinen latauspalikka, joka napsahtaa magneetilla tehokkaasti kellon takuseen kiinni. Jälleen kiitän insinöörejä siitä, että OnePlus on tajunnut jättää latauspiuhan irralleen, joten lataamiseen voi käyttää mitä tahansa jo lähistöllä roikkuvaa USB-C-piuhaa - tosin haittapuolena voi olla sen helpompi kadottaminen. Teholaturilla kellon saa hetkessä riittämään päiväksi ja ns. älykkäässä virransäästötilassa valmiusaikaa luvataan jopa 12 päivää. Akkukesto on minulle edelleen yksi tärkeimmistä ellei tärkein älykellojen ominaisuuksista, jotta akun loppuminen ei liikenteeseen lähdettäessä yllätä. Se sen sijaan yllätti, kuinka paljon latausta oli jäljellä kun lomareissun jälkeen palasin kotiin ja iskin 2R:n taas ranteeseen.


Toinen tärkeä ominaisuus itselleni ovat notifikaatiot, jotka 2R esittää esimerkillisesti, kuvien kera. Toki näytössä tulevat resoluution rajat vastaan, mutta näkymä on selkeä, joten ainakin sen verran kuvistakin saa selvää, että voi päättää jaksaako kaivaa kännykän taskusta vai ei.

Muiden ominaisuuksien osalta kannattaa lukea ensimmäisen 2-mallin arvosteluni (täältä), mutta kerrottakoon kertauksen vuoksi, että yksi OnePlus Watch 2:n parhaista uudistuksista oli siirtyminen Wear OS:ään ja se, että bonuksena kyytiin laitettiin vielä toinen käyttöjärjestelmä (ja prosessori). Edelleen pieni ärsytys on se, että käyttisten välillä siirtymistä joutuu hetken odottelemaan, mutta jos se on vaihtokauppa pidemmästä akkukestosta, niin otan sen vastaan. En osaa varmaksi sanoa, onko siirtymä edellisestä mallista nopeutunut, edelleen se kestää pahimmillaan ainakin nelisen sekuntia, eli tiukoissa tilanteissa saattaa päästä suusta huokaus.

Lopetin 2-mallin arvioni sanoihin “WearOS:ään siirtyminen oli OnePlussalta hyvä ratkaisu, kello on täpötäynnä ominaisuuksia ja akkukestokin on sopivan kohdillaan, joten OnePlus rynnistää nyt älykellomarkkinoille korskeammalla hevosella”. 2R-heppa on käynyt laihdutuskuurilla, mikä tekee siitä vielä vahvemman voittajaehdokkaan. Hintakin on ehtinyt tässä välissä laskemaan reilusti alle 300 euroon, mikä saattaa edellisen mallin hankkineita hieman harmittaa.



OnePlus Watch 2R
Hintaluokka: 279 eur (tarjouksessa jopa 249 eur)
Lisätietoa: OnePlus

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: OnePl... V2.fi testasi: Robor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova