Tuorein sisältö

V2.fi osallistui: haastattelussa Deadpool & Wolverine -elokuvan tekijät

Anne Kukkura

03.08.2024 klo 18.19 | Luettu: 1342 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Kurkistus Deadpoolin ja Wolverinen yhteisen elokuvan kulisseihin
V2.fi pääsi mukaan juuri ilmestyneen Deadpool & Wolverine -elokuvan tiimoilta järjestettyyn haastattelutilaisuuteen. Kysymyksiin vastaamaan olivat saapuneet ohjaaja Shawn Levy, vastaava tuottaja Wendy Jacobson, elokuvan nimikkorooleissa esiintyneet Ryan Reynolds ja Hugh Jackman sekä Cassandra Novan ja Peterin rooleissa nähdyt Emma Corrin ja Rob Delaney. Mukana oli myös Dogpool eli sylikoira Peggy.


Wendy, miten tarinoiden yhdistäminen näyttäytyi tuottajan näkökulmasta?

Wendy Jacobson: Marvelilla on mittava tarinallinen historia ulottuen sarjakuvista elokuviin ja TV-sarjoihin, joten minun ei tarvinnut tosiaankaan työskennellä yksin. Tämän mittaluokan elokuvan tuottaminen tuntui suorastaan helpolta tällä työryhmällä. Työskentely ei tuntunut edes työltä, niin mukavaa ja sujuvaa se oli.

Taisitte työskennellä jälkituotannossa aivan viime hetkiin asti?

Shawn Levy: Itse asiassa, keskustelimme visuaalisista efekteistä vielä matkalla lehdistötapahtumaan Etelä-Korean Soulissa. Emme malttaneet lopettaa elokuvan hiomista millään, mutta nyt muutkin saavat nähdä, mitä olemme tehneet.

(Tässä kohtaa hienoon Deadpool-asuunsa puettu Peggy kyllästyy ja yrittää karata lavalta.)

Shawn Levy: Dogpool on irti!

(Koira palautetaan koriinsa, mutta se tassuttelee takaisin eläintenkouluttaja Jules Tottmanin luo lavan ulkopuolelle.)


Ryan, olet omistautunut Deadpoolille ja se on hienoa. Miltä tuntuu saattaa Wolverine ja Deadpool viimein saman tarinan äärelle?

Ryan Reynolds: Se on mahtavaa, mutta en voi ottaa kunniaa tästä yksin. Olin toivonut, että Hugh (Jackman) haluaisi joskus lähteä mukaan Wolverinen keltaisessa asussa tekemään jotakin isompaa Deadpoolin kanssa. Olin esittänyt ideani Marvelille niin, että elokuvan ensimmäinen näytös olisi Wolverinesta Deadpoolin silmin, toinen Deadpoolista Wolverinen silmin ja kolmas olisi objektiivisesti ulkopuolelta molemmista kuvattu. Vastaus oli jokseenkin suora “ei missään nimessä”, ja vuosia myöhemmin Hugh oli oikeastaan se, joka ehdotti yhteistyötä erään toisen projektin yhteydessä.

Mikä sinut veti mukaan, Hugh?

Hugh Jackman: Olin peeaa. (Naurua.)

Ryan Reynolds: Tiedättehän, hänen iltaisin suorittamansa kallis ihonhoitorituaali on syynä siihen.

Hugh Jackman: Oikeasti, minä tarkoitin kyllä sitä kun sanoin, että Logan on viimeinen Wolverine-elokuvani. Sitten vuonna 2016 näin ensimmäisen Deadpool-elokuvan ja viidentoista minuutin kohdalla jo ajattelin että hups, tämä olisi pitänyt nähdä ensin. Katsoin elokuvan ja innostuin siitä, kuinka hahmot voisivat toimia keskenään. Muistan päivämääränkin: 14. elokuuta 2022 sain sitten ajatuksen, että haluan tehdä elokuvan näillä hahmoilla. Olin ajamassa, joten pysähdyin ja soitin Ryanille, joka oli juuri töissä ja menossa esittämään muutaman tunnin päästä uutta ideaa Marvelille. Esitin ajatukseni hänelle ja pyysin häntä ryhtymään tähän kanssani.


Ryan Reynolds: Menimme kokoukseen hyvin kevyellä ja lennosta sovelletulla idealla. Marvel oli jo kuullut ajatuksiani aiheesta, mutta nyt pystyimme kertomaan, että Hugh oli myös oikeasti kiinnostunut paluusta. Jotenkin siitä syntyi elokuva.

Shawn Levy: Heti kun duo oli yhdessä, syntyi kolmannen elokuvan ydin.

Ryan Reynolds: Logan on hyvin tärkeä ja suorastaan pyhä elokuva, jota me kaikki arvostamme. Siihen yhdistyminen onnistui aika nopeasti Hugh’n ansiosta. Sitten kun tunteet ja draama oli saatu paperille, oli komedian lisääminen vain hauskaa.

Tarinassa on tunne tosielämän ystävyydestä, joka välittyy hahmojen kautta. Mitä tästä ajattelette?

Ryan Reynolds: Kuulostaa ehkä vähän hassulta, mutta tavallaan me rakastimme tämän elokuvan kasaan yhdessä. Tekemisen kokemus oli hieno ja lopputulos valkokankaalla tuntuu vieläkin hienommalta. Elokuva tuntuu kokonaiselta ja myös erilaiselta, kun sitä vertaa muuhun MCU:hun.

Miten tasapainottelitte fanien odotusten ja oman näkemyksenne välillä?

Shawn Levy: Seurasimme sitä, mikä tuntui rehelliseltä Waden ja Loganin hahmoille ja hyödynsimme näiden kahden pääosanäyttelijän välistä, taianomaista kemiaa. Elokuva kertoo ystävyydestä ja sen tunnepuoli on yksi sen vahvimmista ominaisuuksista.

Ryan Reynolds: Dialogin kirjoittaminen oli mahtavaa, sillä usein se tuntui vain siltä, kuin keskustelisimme Hugh’n kanssa omina itsenämme.

Hugh Jackman: Wolverine sai upeita vuorosanoja. He kirjoittivat onnistuneesti auki niitä ajatuksia, joita minulla oli ja joita en itse saanut kunnolla sanoiksi. Oli mukavaa taas näytellä hahmoa ja uskon, että kokemus on faneillekin mukava, sillä Wolverinesta nähdään aivan uusia puolia.


Mitähän Peter ajattelee tästä kaikesta?

Rob Delaney: Peter tukee hahmojen ystävyyttä täysin. Hän on kummankin suuri ihailija ja on onnellinen näiden toveruudesta. Oli kivaa, että fanit pitivät hahmosta ja Peter sai palata valkokankaalle elokuvan kolmannessa osassa.

Ryan Reynolds: Peterhän itse asiassa kuoli viime elokuvassa, joten paluu on vähän odottamaton. Rob tuo hahmoon paljon mahtavaa lämpöä. Peter ja Blind Al muodostavat yhdessä Deadpoolille tunnepuolen ankkurin.

Emma, millaista oli tulla mukaan elokuvaan?

Emma Corrin: Kun minua tiedusteltiin mukaan, olin juuri teettänyt kemiallisen kuorinnan kasvoilleni tietämättä, mitä se oikeastaan olisi. Iho varisi kasvoiltani ja minua hirvitti koko tilanne, mutta sitten otin selvää Cassandran hahmosta – enkä ollut enää huolissani iho-ongelmista. Ryan auttoi luomaan Cassandran hahmoa ja kaikki meni oikein mukavasti.

Millainen Cassandra on pahiksena?

Emma Corrin: Hän ei ajattele olevansa sellainen, vaan on vain oma itsensä ja tekee mitä haluaa.

Mitä haluaisitte tehdä MCU:n skaalalla seuraavaksi ja miksi?

Ryan Reynolds: En oikeastaan tiedä. Ensimmäisen Deadpoolin kohdalla meitä lykästi eikä sarjaa ole suunniteltu sillä tavoin valmiiksi.

Hugh Jackman: Sinua myös lykästi, kun en tullut maininneeksi muita sankareita. Wolverine on mustasukkaisempi kuin luuletkaan. Toinen australialainen ei tule kyseeseenkään! (Naurua.)



Ryan, miksi luulet antisankarin resonoivan niin monelle katsojalle?

Ryan Reynolds: Kun ajattelen Teräsmiestä, en ajattele sankaria vaan Clark Kentiä. Haluamme nähdä supersankareissa heidän erehtyväisyytensä ja antisankareissa heidän inhimillisyytensä. Luulen, että samaistumme inhimillisyyteen ja pimeisiin puoliin paremmin, vaikkakin tiedostamattamme.

Miten kuvailisitte Deadpool & Wolverine -elokuvaa yhdellä sanalla?

Ryan Reynolds: Hurmaava.

Emma Corrin: Railakas. Mitähän se tarkoittaa? Ainakin kuulostaa mukavalta.

Rob Delaney: Herkullinen.

Hugh Jackman: Orgastinen.

Ryan Reynolds: Hugh? Jestas.

Shawn Levy: Uskalias.

Hugh Jackman: No sitä minä ajattelin.

Ryan Reynolds: Toinen vaihtoehtoni oli “bouillabaisse”. En tiedä miksi, mutta se on mukava sana sanoa.

Ryan ja Hugh, voisitteko katsoa toisianne silmiin ja kertoa toistenne parhaista puolista?

Ryan Reynolds: Kun näin vuosia sitten hänet ensimmäistä kertaa elokuvan kulisseissa, ihailin hänen tapaansa kohdata kaikki siellä työskentelevät ihmiset. Hän tiesi kaikkien nimet ja oli ystävällinen ja käyttäytyi hyvin, vaikka olikin jo iso nimi. Muistan ajatelleeni, että jos joskus olen yhtä iso tekijä, toivon osaavani käyttäytyä edes yhden kymmenesosan verran niin nöyrästi, kuin hän. Nyt kun olen sitten isompi tekijä kuin hän… minun ei tarvitse välittää oikeastaan mistään. (Naurua.) Mutta hän on kyllä juuri niin hieno tyyppi, kuin saattaa odottaakin.

Hugh Jackman: Kylläpä oli katsekontakti, eiköhän tässä ollut riittävästi tällä kertaa!

Ryan Reynolds: Eikä minun tarvinnut edes räpäyttää silmiäni kertaakaan.

Käännös: Anne Kukkura

V2.fi | Anne Kukkura
< V2.fi testasi: Motor... Luma Dream Machine: ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova