Tuorein sisältö

Testissä mekaaninen kuusnelosnäppis - 8BitDo Retro Mechanical Keyboard C64 Edition

Jukka O. Kauppinen

31.07.2024 klo 09.00 | Luettu: 1419 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Commodore-fiilistä nykytietsikalle

8BitDo onnistui säväyttämään keväämmällä oikein kunnolla Commodore 64:n ystäviä, sillä yhtiö esitteli uuden C64-teemaisen näppäimistön. Sitä on nyt käytetty huolella ja ai että on muuten hyvä vekotin.

Täsmällisesti ottaenhan kyse on 8BitDon jo aiemminkin julkaiseman mekaanisen näppäimistön uudelleenkuorrutus. Käytännössä sama näppäimistö on ennestään saatavilla sekä IBM PC- että Nintendo NES -teemalla. Mutta kyllähän Commodore-värimaailma ja -näppäimistöväritys on jotain parempaa.

Näppäimistö tarjoaa hyvän PC-näppäimistöasetelman ja kolme eri liitäntätapaa: sen voi kytkeä haluamaansa laitteeseen USB:llä, langattomalla donglella tai Bluetoothilla. Eli se toimii sutjakasti niin kännykän kuin tietokoneen syöttölaitteena. Teslaan liittämistä en kokeillut. Näppiksessä on lisäksi kaksi ohjelmoitavaa lisätoimintonäppäintä, joiden lisäksi siihen voi liittää 8BitDon omia lisälaitteita. Super Buttons ja Super Stick eivät ole lähtökohtaisesti peliohjaimia, vaan niihin voi määritellä koneen käyttöä nopeuttavia/helpottavia näppäimistökomentoja tai makroja. Saa ne toki peliohjaimiksikin, kun ohjelmoi tikun eri suuntiin pelien käyttämiä komentoja, kuten vaikkapa WASD-näppäimet. Näppäimistöön voi liittää haluamansa määrän/yhdistelmän Super Buttoneita ja Super Stickejä, liittimien sallimassa määrin.



Hinnaltaan näppäimistö on yllättävän edullinen, etenkin hyvän tuntumansa ja monipuolisen liitettävyytensä huomioiden. Numeronäppäimistön puuttuminen toisaalta laskee hintaa, toisaalta sen erikseen ostaminen taasen maksaa lisää. Kuka tarvitsee, kuka ei.

Näppäimistöhän on vallan mainio ja laadukas, mutta ei välttämättä aivan jokaisen työpöydän ihanneväline. Se soveltuu hyvin sekä pelaamiseen että koneen käyttöön, mutta ainakaan meikäläisen päivittäiseen kirjoituskäyttöön siitä ei ole useammastakaan syystä. Näistä lisää oheisella testivideolla, olkaatten hyvät:


Suora linkki: https://youtu.be/mPmlHV0PdvY
Saa kanavan tilatakin
Hardware-videoita-videoita
Ps. Tilaa hyvä lehti, jos et ole jo? http://retrorewind.fi/tilaa

Pelikopteri esittää
(C) 2024 Mediapalvelut
Yhteistyössä: V2.fi

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

8BitDo Retro Mechanical Keyboard - C64 Edition
USB, Bluetooth, 2,4 GHz -liitettävyys
Hinta: noin 90-99 euroa
Lisätietoja: https://www.8bitdo.com/retro-mechanical-keyboard-c64/




Hardware-videoita-videoita

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Saarihelvetin paluu:... V2.fi testasi: Motor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova