Tuorein sisältö

The Decameron 1-1: muhkeat, messevät silmät ja pitkät, jöpöttävät nenät

Jari Tapani Peltonen

27.07.2024 klo 01.20 | Luettu: 1346 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
The Beautiful, Not-Infected Countryside


Vikings: Valhallan viimeinen kausi pitäisi lusia läpi. Mutkun: tässä keskiaikakomediassa kuulemma ryypätään ja paneskellaan ilman Brittein saarten hallintaan liittyviä häiriötekijöitä.

The Decameron on 1300-luvulla julkaistu novellikokoelma ja sellaisten kantateos. Kehyskertomuksessa nuorukaiset pakenevat maalle tarinoimaan, koska musta surma riehuu Firenzessä. Koronaviruspandemian aikana kehitelty tv-sarja on vitsikäs satu vastaavasti pakoilevista aatelisista. En usko, että he alkavat tarinoida Tao Tao -tyyliin. Oletan tekijöiden olettavan, että decameron-sana ("10 päivää") tuo mieleemme sanat tyyliin depraved ("turmeltunut") ja debauched ("irstas").

Alitajuntani suositteli paria naamaa jo mainoksen jälkeen. Amar Chadha-Patel oli lupaava karismasetä epäonnisen Willow-sarjan intialaisena Han Solona. En ole nähnyt häntä panomiehenä, mutta jos hän on seksikomediassa, hän muuten panee. Sex Education -sarjan Tanya Reynoldsilla on isot silmät ja nenä varsinkin verrattuna leukaan. Jos pariutuisin tämän impin kanssa, lapsillamme olisi jumalaisen sopusuhtaiset silmät ja nenät, mutta ei leukaa lainkaan. Kivasti hän saa kärkevimmän juonen, jossa hahmo teeskentelee muuta kuin hän on. Jo varhain hän ja se yhtä nenäkäs Han Solo vaihtavat sanasen idyllisessä puutarhassa. Onko tämä kertomus Cyrano de Bergeracin vanhemmista? Oih...! #mummositajuaa

Jaksossa on vähemmän seksiä kuin HBO-sarjan pilottijaksossa, jonka aiheena ovat kirjastotätien poliittiset kannat, mutta huumori tuleekin jännitteistä. Mainittu potentiaalinen pari aidosti vetoaa epämääräisiin fetisseihini. Intian Han Solosta on kiinnostunut myös eräs rukoileva selibaattityttö. Hän teknisesti päätyy ratsastamaan, ja koen aina tietäneeni tämän naisista ja hevosista.

Neiti Marty Feldmanin petoksen ohella on muita pieniä täkyjä. "Asioiden ei ole tarkoitus tapahtua näin", koska hahmot jakautuvat aatelisiin ja palvelijoihin. On häivähdys draamaa. En sanoisi, että uskon sarjan paranevan, mutta sarjalla on potentiaalia pysyä siedettävänä.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi tutustui: Cano... Saarihelvetin paluu:... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova