Tuorein sisältö

V2.fi osallistui: The Bearin kolmannen kauden näyttelijöiden haastattelu

Anne Kukkura

16.07.2024 klo 18.14 | Luettu: 1085 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Hellan äärellä paine kasvaa ja hiki vain virtaa

V2.fi osallistui haastattelutilaisuuteen, jossa ääneen pääsivät The Bear -draamakomediasarjan näyttelijät. Uuden ravintolan myötä säännöt kiristyvät, laatuvaatimukset nousevat ja intohimoisen henkilökunnan yhteistyökykyä koetellaan. Sarja palaa kolmannen tuotantokauden maukkailla jaksoilla, jotka julkaistaan yhtä aikaa Suomessa Disney+-palvelussa 17. heinäkuuta.

Kysymyksiin vastasivat näyttelijät Ricky Staffieri (Ted Fak), Liza Colón-Zayas (Tina), Lionel Boyce (Marcus), Abby Elliott (Natalie), Ebon Moss-Bachrach (Richie), Jeremy Allen White (Carmy) sekä Ayo Edebiri (Sydney), joka myös ohjasi kauden kuudennen jakson ja Matty Matheson (Neil Fak), joka kuuluu myös tuotantotyöryhmään.



Ensimmäinen kysymys on Ebonille. Viime kaudella Richien nähtiin työskentelevän toisessa ravintolassa ja se oli hänelle opettavaista, ja myös kokemus, joka hioi suurimpia särmiä hahmosta. Miten se kehitys jatkui hahmossa ja kuinka se kantautui kolmannelle kaudelle?

Ebon Moss-Bachrach: Kolmas tuotantokausi alkaa hiukan toisen tuotantokauden lopun jälkeen. Richie on tavallaan…hän on ikään kuin tullut kohdanneeksi korkeamman olemisen tason ja mielestäni hän näkee polun, joka johtaa eteenpäin. Mutta on ihan eri asia nähdä polku kuin myös kävellä sitä pitkin. Kuten minkä tahansa henkilökohtaisen kasvun kohdalla, siinä mennään edestakaisin, eikä se ole niin yksinkertainen ja yksisuuntainen tie.


Matty, seuraava kysymys on sinulle vastaavan tuottajan roolin tiimoilta. Kolmannella kaudella ravintolan ruokalajit vaihtelevat aika paljon, joten kuinka päätökset eri annoksista tehtiin? Oliko jokin annoksista erityisen vaikea saada näyttämään aidolta?

Matty Matheson: Courtney Storer on meillä myös tuottajana ja hän vastaa pitkälti ruokalistasta. Työskentelen hänen ja hänen tiiminsä kanssa ja mietimme, mitä Carmy ja Sydney voisivat ajatella ja kuinka sellaiset listat ja annokset toteutettaisiin. Lisäksi väliä on sillä, miten hahmot edustaisivat itseään kulinaristisen linssin läpi tarkasteltuna. Meillä oli mahtavia kokkeja ja Courtney on taitava keksimään ruokia. Jotkut niistä olivat selvästi vaikeampia tehdä kuin toiset, kuten Marcusin jälkiruoat. Leivonnaiset etenkin. Ruokaa kuitenkin tehtiin kauniisti ja ajatuksella, pyrkien samalla äärimmäisyyksiin.

Oliko sarjan teossa mukana samanlaisia ehdottomia sääntöjä kuin keittiössäkin?

Ayo Edebiri: No sellaisia, kuten että ole kaikille mukava, opettele vuorosanasi…
Jeremy Allen White: Tule paikalle…valmistautuneena. Ja ajoissa.
Abby Elliott: Ajoissa oleminen on tosi tärkeää.
Ayo Edebiri: Jep. Muista juoda vettä.
Abby Elliott: Kyllä, ja ota vitamiinisi.


Suru tuntuu olevan koko sarjan läpi virtaava voima, eikä kukaan ole nähtävästi käsitellyt suruaan Mikeyn poismenoon liittyen. Vaikuttaako käsittelemätön surun tunne tällä kaudella asioihin ja mitä se tarkoittaa koko ravintolalle?

Abby Elliott: Mielestäni Natalie prosessoi omaa suruaan nyt raskaana ollessaan. Hän painii veljensä kauhean kuoleman ja huonossa tilanteessa olevien perhesuhteiden kanssa, ja käsittelee suruaan niihin liittyen.

Ayo Edebiri: Minusta tuntuu, että monilla hahmoilla on surua, joka on koskettanut heitä eri tavoin ja se näkyy siinä, kuinka he sitä käsittelevät. Se todellakin on yksi sarjaa sitovista langoista ja surua käsitellään tällä kaudella eri tavoin.

Ebon Moss-Bachrach: Sanoisin, että se on jopa yksi sarjan vahvuuksista. Uskon, että suru sitoo sarjaa yhteen, sillä se virtaa meidän kaikkien lävitse. Se on yksi tavallisimmista kokemuksista, joita ihmisyyteen kuuluu. Se on jatkuvaa ja jokaisen on joko käsiteltävä se, tai sitten se jää käsittelemättä, tiedättehän.

Ebon ja Jeremy, asiat eivät olleet Richien ja Carmyn välillä kunnossa toisen kauden lopussa. Kuinka heidän suhteensa voi uudella kaudella ja pääsevätkö he erimielisyyksistään eroon?

Ebon Moss-Bachrach: Välit ovat oikein mahtavat nyt, tosi mahtavat…(Naurua.)

Ayo Edebiri: He pelaavat pickleballia keskiviikkoisin.

Ebon Moss-Bachrach: He heräävät joka aamu yhdessä aamulenkille. Ei vainenkaan, mutta se taitaa vain selvitä katsomalla sarjaa, vai mitä?

Jeremy Allen White: Joo. Carmy tavallaan menee eteenpäin tehden sitä mitä parhaiten osaa, eli jatkaen kaikkien meneillään olevien ongelmien välttelyä.


Seuraava kysymys menee Jeremylle. Saimme pienen kurkistuksen Carmyn ajatuksenkulkuun toisen kauden päätösjaksossa ja trailerista myös siitä, kuinka kylmiöön jumiutuminen hänen elämäänsä vaikutti. Mitä vaikutuksia työntekijöihin tapauksella oli?

Jeremy Allen White: No, kylmiöstä oli tietysti hyvä päästä ulos, mutta Carmy toimii kuten hänellä tapana on: hän hautaa itsensä töihin ja puskee itselleen haastetta. Se haastaa samalla kaikki muutkin hänen ympärillään ja hänen kanssaan on vaikeampaa olla. Siinä siis on haastetta kerrakseen.

Liza, mitä Tinalle kuuluu tällä kaudella ja Ayo, millaista oli ohjata kokonainen jakso?

Liza Colón-Zayas: Tina yrittää parhaansa mukaan olla paras mahdollinen itsensä. Hän edelleen painii raskaan menneisyytensä kanssa rystyset valkoisina.

Ayo Edebiri: Ohjaaminen oli tosi mukavaa, pidin siitä hyvin paljon. Näytteleminen porukassa on mukavaa ja ohjaajana työskentely vain paransi sitä tunnetta. Olin vaikuttunut ja liikuttunut joka päivä. Sain ohjata suosikkinäyttelijöitäni, ja se tuntui paitsi ammattilaiskurssilta, myös lahjalta. Se oli kyllä hienoa ja tunsin oloni onnekkaaksi.

Ayo, saitko valita käsikirjoitukseen vai päädyittekö sarjan luoneen ja ohjanneen Chris Storerin kanssa siihen yhdessä?

Ayo Edebiri: Se taisi olla vähän molempia. Meillä oli mahdollisuus lukea käsikirjoitukset ennakkoon ja olimme keskustelleet siitä jonkin aikaa. Minulla oli juuri tämä jakso mielessäni ja yksi tuottajista oli puhunut jo käsikirjoitusten jakautumisesta. Siitä keskusteltiin, sillä en ollut ainoa vieraileva ohjaaja tällä kaudella. Apulaisohjaajamme Duccio Fabbri ohjasi myös yhden jakson. Chris kysyi, mistä käsikirjoituksista pidimme, ja sanoin hänelle, että antaisin mitä tahansa jos saisin ohjata Lizan jakson, sillä rakastan Lizan kanssa työskentelemistä. “Sittenhän me ajattelemme samalla tavoin”, hän vastasi minulle.

The Bear -sarjan 3. kausi julkaistaan kaikkine jaksoineen huomenna (17. heinäkuuta) Disney+ -palvelussa.

Käännös: Anne Kukkura

V2.fi | Anne Kukkura
< Pahkasika-haastattel... V2.fi tutustui: Cano... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova