Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Honor Magic6 Pro -puhelin

Manu Pärssinen

25.03.2024 klo 13.08 | Luettu: 2030 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Modernia magiaa

Siitä on vierähtänyt jo jonkin verran aikaa, kun V2.fi:n postilaatikkoon viimeksi kolahti Honorin puhelin (Honor 90 viime kesänä). Tällä kertaa testissä ei olekaan ihan joka lompakon laite, vaan tuhti lippulaiva, jonka kanssa ei ole teknologiasta säästelty - mukana on tietenkin myös mediaseksikästä tekoälyä. Viimeisin testaamamme Magic Pro oli nelonen puolitoista vuotta sitten, sillä Magic5-sukupolvesta tyypitimme vain Lite-version. Magic6-sukupolveen kuuluu joulukuussa julkaistu Lite, tässä kuussa saapunut Pro, sekä äskettäin Kiinassa julkistetut Ultimate- ja Porsche Design -versiot.

Tällaiset ovat Honor Magic6 Pron tekniset tiedot:

Suoritin: Snapdragon 8 Gen 3
Muisti / tallennustila: 12GB+512GB
Näyttö: 6,8” OLED, 1-120 Hz, 4320 Hz PWM, 1600 nit
Resoluutio: 1280x2800
Takakamerat: 50 MP laaja (f/1.4, OIS), 50 MP ultralaaja (f/2.0), 180 MP telefoto
Etukamera: 50 MP (f/2.0), syvyyssensori
Mitat: 162,5 mm x 75,8 mm x 8,9 mm / 229 g
Akku ja lataus: 5600 mAh pii-hiiliakku (20V/4A, 80W / 66W langaton)
OS: MagicOS 8.0 (Android 14)

Magic6 Pro:n paketissa ei tule juuri muuta kuin puhelin ja latauskaapeli - siis ei laturia, ei suojakuorta. Mikäli haluaa hyödyntää sen vikkelää latausta, pitää moinen laturi jo omistaa tai hankkia. Viistoine reunoineen kookas luuri sopii oikein mukavasti omaan kouraani ja sitä pystyy käyttämäään myös yhdellä kädellä. Mattapintainen takalasi tuntuu miellyttävältä ja kerää ihailtavan vähän sormenjälkiä. Kulmista pyöristetyn ulkoasun kruunaa massiivinen kamerayksikkö, joka sijaitsee ympyriäisen, korotetun ja kellomaisesti viistotun neliön sisällä kolmion muotoisessa konfiguraatiossa. Se erottaa Magic 6 Pro:n monesta muusta Android-laitteesta. Honor-logo on lasipinnan alaosassa hieman kiiltävänä, lähes huomaamattomana. Etukamera (ja syvyyssensori) taas on applemaisessa ellipsi-”saarekkeessa”, joka laajenee isommaksi esimerkiksi ajastinta käytettäessä.



Kameravalikoiman etunenässä on 180 MP:n pääkamera periskooppi-telefoto-linssillä. Sillä luvataan 100-kertaista digitaalista zoomausta, mutta tekoälyn keksimät yksityiskohdat menevät siinä vaiheessa jo älyttömiksi. Pikseleiden määrä kuitenkin tarkoittaa sitä, että kuvasta voi kropata pienempiä osasia vielä varsin käyttökelpoisiksi kuviksi ja 2,5 -kertainen optinen zoom auttaa asiaa vielä entisestään. Kyllä tällä uskalsi jopa 10x:ään asti huoletta zoomailla. Ultralaajalle linsillekin on omistettu 50 MP, samoin kuin laajikselle ja etukameralle, joten mitään rimpulalinssejä ei ole huvin vuoksi mukaan ympätty. Se on hyvä.

Magic6 Pro:n kamerapatteristo sai minut jälleen välillä miettimään, että miksi raahaan erinäisiin paikkoihin useita tonneja maksavaa, monta kiloa painavaa järjestelmäkameraa. Toki silloin olen enemmän itse vastuussa kuvien lopputuloksesta, kun matkalla ei ole algoritmeja, tekoälykuvaparannuksia ja ties mitä muuta kikkoja, joihin ei välttämättä kännykässä pääse vaikuttamaan. Moneen asiaan kuitenkin pääsee ja hyvin monessa tilanteessa Magic6 Pro:n kameroilla pärjää enemmän kuin hyvin. Olin varsin tyytyväinen muun muassa hämäräkuvaukseen, eikä laite kauaa silloinkaan mietiskellyt ja optioita monenmoisiin tilanteisiin riittää sekä kuva- että videopuolella. Lopputulos näytti aina hyvin paljon siltä, miltä pitikin. En ole varma, onko moista ollut muissa puhelimissa, mutta nyt havahduin ominaisuuteen, jolla kameranäytöllle saa kelluvan laukaisinpallon. Se osoittautui käteväksi yhdellä kädellä kuvatessa, jolloin keskitetty laukaisupainike ei ole aina paras ratkaisu. Kuvia pystyy toki ottamaan myös äänenvoimakkuuspainiketta napauttamalla. Alla yksi testikuva, jutun lopussa lisää.


Puhelimen näyttö ei sekään kalpene vertailuissa. Mukana on monenmoista silmiä säästävää teknologiaa ja speksien perusteella ei pitäisi olla mitään valitettavaa: LTPO OLED, 5000 nitin maksimikirkkaus, 100% DCI-P3-värialueen toisto, 120 Hz maksimivirkistystaajuus ja uutena Dolby Vision -HDR-sertifikaatti. Näyttö kaareutuu hieman reunoiltaan, muttei häiritsevän paljon, kuten joissain puhelinmalleissa. Mitään valitettavaa en testijakson aikana löytänyt, vaan HDR-media toistui hienosti, eikä kuvaillessa tulllut koskaan näkyvyysongelmia. Puhelinten kameroita rankkaava Dxomark mainitsee miinuksissaan, että näytön väritoisto muuttuu välittömästi katselukulmaa muuttaessa, mutta omasta mielestäni tämäkään ei ollut ongelma. Dxomark muuten rankkasi Magic6 Pro:n kamerat tämän hetken ykköseksi.

Lippulaivapuhelimien testaamisessa on vähän sellainen “ongelma”, että kun laitteen sisuksissa on uusinta rautaa, ei siitä oikein valitettavaakaan löydy ja ennenkin olen maininnut sen seikan, että mielestäni luurien prosessorit ovat jo ylittäneet niiltä missään vaiheessa tarvittavat tehot esimerkiksi peleissä. Tämän vuoden ykkösominaisuus on toki tekoälyn ymppääminen mukaan eri toimintoihin ja se saattaa vaatia laskentatehoa, jota Snapdragon 8 Gen 3:sta kyllä löytyy - varsinkin kun se on juuri sitä varten suunniteltu. Honorin omien puheiden mukaan edellisestä Snäppäristä prosessoriteho on noussut 30%, grafiikkalaskenta 25% ja tekoälyominaisuudet lähes 100%. Genshin Impactissa tai PUBG Mobilessa en havainnut minkäänlaista tökkimistä pikatesteissäni, tosin en ole FPS-haukansilmä. Ainoa kerta kun sain Magic6:n tosissaan mietiskelemään, oli kameran “valomaalaus”-tila, jota se prosessoi hetken jos toisenkin.

Yksi itselleni uusi asia on Honor Magic6 Pro:n pii-hiiliakku. Normaalistihan puhelimissa on totuttu näkemään litiumioniakkuja, mutta vuosi sitten Honor toi pii-hiilen mukaan markkinoille. Sen myötä samaan fyysiseen akkukokoon mahtuu tiheämmin tehoa ja 5600 mAh:n akkuja ei luureissa ole muita nähtykään. Erityisesti uudesta teknologiasta kerrotaan olevan hyötyä matalissa lämpötiloissa, enkä kokenut pienen takatalven ainakaan vaikuttavan lataustarpeeseen. Vaikuttavaa on myös 66 W:n pikalatausteho langattomasti, mikäli moisen laturin omistaa ja noin tunnissa akku latautui täyteen piuhallakin. Päivittäisessä peruskäytössä puhelin pärjäsi pari vuorokautta ilman latailua.


MagicOS ei ole se puhtain Android (mukana tulee mm. Booking.com ja Tiktok), mutta sisältää kuitenkin myös Googlen ohjelmistot, joten liikaa ei tarvitse temppuilla ja latailla, jotta pääsee tuttuun appi-ympäristöön. Peruskäytössäni puhelimen uudet AI-ominaisuudet eivät ainakaan päälle käyneet ja osa toiminnoista oli myös vahvasti kytkeytynyt Kiinassa suosittuihin sovelluksiin, joten niiden testailu jäi vähemmälle. Toistaiseksi tuntuu, että isoimmista nimistä Samsung on vahvimmin yrittänyt ympätä tekoälyä uutuusluuriinsa, ja muissa on lähinnä joitain hieman tekemistä nopeuttavia oikoteitä. Honorin “Magic portaalilla” voi esimerkiksi viedä kuvia tai tekstejä sormella raahaten muihin sovelluksiin ja se osaa esimerkiksi tunnistaa sähköpostiviestistä osoitteen sekä näyttää reitin sinne karttaohjelmistossa. Se toimikin ihan kätevästi, kunhan totutteli kelluvien tekstien raahailuun, eikä joutunut taistelemaan Googlen puolelta tulevien toimintoehdotusten kanssa.

Päivityslupausta on ryyditetty ja se on nyt neljä vuotta Androidia ja viisi vuotta tietoturvaa. Saman luokan kilpailijoiden tasolle ei siis päästä, mutta vallan pätevästä voidaan silti puhua. Puhelimessa on IP68-suojaus ja lasipinnan kestävyyttä markkinoidaan termillä Nanocrystal Shield. Testaajille lähetetty pieni opas kehotti tiputtelemaan puhelinta kahden metrin korkeudelta marmoripinnalle, joten luottoa Honorilla sen kestävyyteen on, vaikka itse en uskaltanut moiseen ruveta yli tonnin arvoisen luurin kanssa (eikä marmorilattiaakaan ollut). Pari kertaa laite tosin luiskahti pöydältä lattialle, eikä ollut siitä moksiskaan.

Honor Magic6 Pro on Honorin paras (kokeilemani) puhelin koskaan, mutta hintalappukin on sen mukainen. Olen päässyt tänä keväänä testaamaan kolmen merkin (OnePlus, Honor, Samsung) lippulaivoja ja täytyy sanoa, että tasaista on: jokaisella on omat pikkuetunsa, joita muilta ei välttämättä löydy, mutta monella saralla ollaan tasaviivallakin ja päätös on usein merkkiuskollisuudesta kiinni. Magic6 Pro on syytä ottaa ostoslistarumbaan mukaan, jos tämän hintaluokan puhelinta on hankkimassa.




Honor Magic6 Pro
Hintaluokka: 1300 eur
Lisätietoa: Honor














V2.fi | Manu Pärssinen
< 3 Body Problem 1-1: ... V2.fi testasi: TOZO ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova