Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Honor Magic5 Lite -puhelin

Manu Pärssinen

16.03.2023 klo 19.00 | Luettu: 2536 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kaunista akkukestoa
V2.fi:n puhelintesteissä on ollut viime aikoina paljon lippulaivamalleja, joten palataanpa välillä huokeampaan hintaluokkaan. Vajaa vuosi sitten testissäni oli Honorin Magic4 Lite (testi) ja nyt saatiin kokeiltavaksi tuoreampaa taikaa. Monet asiat ovat vuoden aikana muuttuneet ja niin on myös Magic-sarjan keveimmän mallin hintalappu - viime vuotiseen verrattuna pulittaa saa 70 euroa enemmän. Toki teknologiakin on kehittynyt.


Ensimmäinen asia, joka täytyy oikein erikseen mainita on se, että kun puhelimen otti laatikostaan ja sitä hetken käsissään käänteli, niin aito reaktio oli (jälleen kerran Magic-sarjalaisen kanssa): “onpas se nätti”. Arvosteluun saapui niin kutsuttu Titanium Silver -versio, joka muistuttaa väritykseltään enemmänkin sinisen ja pinkin vaaleissa sävyissä hohtavaa helmiäistä - ja tuntuu myös vähän sellaiselta. Takakansi on täysin symmetrinen ja sitä hallitsee pyöreä musta “matriisitähti”-kameramoduulirengas, ja kokonaisuus on hyvin tyylikäs, jopa korumainen. Puhelinta saa myös mustana ja Emerald Green -vihertävänä.

Speksilista näyttää tältä:

Näyttö6,67” AMOLED 120 Hz (300Hz kosketus), 800 nits, 1920 Hz PWM
Resoluutio2400x1080
KeskusyksikköSnapdragon 695 5G + Adreno 619
Akku5100 mAh (40W lataus)
Takakamerat64 MP + 5 MP laaja/syvyys + 2MP makro
Etukamera16 MP
Muisti perusmallissa 6 GB RAM (+ 5 Gt RAM Turbolla)
Tallennustila128 GB
Koko161,6 x 73,9 x 7,9 mm, 175 g
OSMagicUI 6.1 (Android 12)
Hinta369 eur


Toinen asia, minkä luurin käteen otettaessa huomaa, on se, että se tuntuu kourassa varsin sirolta, huolimatta 6,67”-tuumaisesta näytöstä ja isokapasiteettisesta akusta. 20:9-kuvasuhde yhdessä jyrkästi pyöristeltyjen reunojen kanssa antaa sutjakan ja ehkä jopa hieman hintaluokkaansa elegantimman fiiliksen.

Viime vuoden malliin verratessa lisääntyneen akkuvarauksen (ja vähentyneiden latauswattien) lisäksi pieniä eroja löytyy sieltä täältä. Näytön koko on inasen pienempi, mutta pikseleitä ja kosketuksentarkistusta on enemmän. Snapdragon on pysynyt keskitasoisen samana, mutta toisaalta taas RAM Turbo -ominaisuutta on tehostettu ottamaan tarvittaessa käyttöön 5 gigatavua lisähappea sovellusten pyörittämiseen, millä on varmasti jo merkitystäkin, jos tehokäyttää puhelintaan - eikä se tuntunut perussovelluskäytössä pahemmin kiukuttelevankaan. Kamerapuolelle on toki tupattu lisää megapikseleitä.


Näyttöpuolella ollaan uudessa Litessä loikattu OLED-maailmaan ja näkymä on kieltämättä komea sekä toiminta sulavaa. Asetuksista löytyy kaksi oletusmallia “normaali” sekä “eloisa” ja värilämpötilaa saa itsekin säätää mieluisakseen. Eloisa puskee kirjavuutta hieman ylikin, mutta kyllähän se komealta näyttää. Itse olisin kaivannut ehkä jotain näiden kahden väliltä. Väritoisto vaikuttaa kuitenkin laajalta ja musta on mustaa. 120 Hz:n päivitystaajuuden saa kytkettyä vakioksi, tai sitten voi pysytellä 60 Hz:ssä tai dynaamisessa tilassa, joka vaihtelee taajuutta tilanteen mukaan.

Kameroista täytyy toistella sitä ehkä jo kliseistäkin “kyllä tällä vallan hyvin päivittäisessä somettelussa pärjää” -lausetta, mutta 64-megapikselinen pääkamera otti passeleita kuvia varsinkin ulkosalla. Joskus tekoäly panosti juurikin siihen, että someen saadaan näyttävän sininen taivas, vaikka alkukevään sini ei olisi ihan yhtä värikästä oikeasti ollutkaan. Aurinkoisissa olosuhteissa Magic 5 Lite teki vakuuttavaa jälkeä ja 16 MP:n etukameralle sopii huuliansa muikistella. Viiden megapikselin ultrawide ja kahden megapikselin makro sopii jotakuinkin ohittaa sivulauseessa, kuten yleensäkin näissä halvemman hintaluokan puhelimissa. Testikuvia artikkelin lopussa.

Honorin MagicUI ei ole se puhtain Android - haluanko Tiktokin ja Booking.comin automaattisesti - ehkä en. Entä “Lords Mobilen”, “TrainPalin” tai “Game of Sultansin” - en todellakaan. Mukana on myös Honorin omia ohjelmistoja, joista osa saattaa sekoittaa aloittelevaa käyttäjää, kun Googlelta saa samoja. Noh, ei Honor kuitenkaan pahin tapaus ole, turhuudet voi poistella ja pienen totuttelun jälkeen osaan ominaisuuksista vähän tykästyikin. Päivityslupaus ei ole tässä hintaluokassa kummoinen: yksi käyttisversio ja kolme vuotta tietoturvaa. IP-suojausluokitusta puhelimella… ei käsittääkseni ole? Kustannussyistä?

Lopputähtien pohdinta hinta/laatusuhteen kanssa oli Magic5 Liten kanssa hieman mutkikasta. Samaa prosessoria löytyy satasen halvemmista, mutta myös satasen kalliimmista puhelimista ja samoissa hinnoissa on monia muita melko samoissa spekseissä olevia kilpailijoita, joten kaupan hyllyllä voi raapia otsaansa luureja vertaillessa. Honor erottautuu hyvällä näytöllään ja hieman akkukestollaan, mutta eniten ulkonäöllään, mikä varmasti sekin monien ostopäätökseen vaikuttaa.



Honor Magic5 Lite
Hintaluokka: 370 eur
Lisätietoa: Honor








V2.fi | Manu Pärssinen
< Ensifiilistelyssä Wi... V2.fi testasi: 5G-re... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova