Tuorein sisältö

V2.fi testasi: LIFX Beam -älyvalot

Manu Pärssinen

07.03.2022 klo 14.34 | Luettu: 2023 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Valopalkkeja seinälle
Erilaiset seinävalot, kuten Nanoleafit ja vastaavat, ovat yleistyneet pelikansan huoneiden koristeina vähän samaa tahtia muidenkin RGB-valovillitysten kanssa, mutta erityisesti tubettajat ja Twitch-striimaajat ovat kasvattaneet niiden suosiota. Kun videon taustalla loimottaa syaani-magenta-valomuodostelma, nousee kanavan uskottavuusprosentti heti muutamalla yksiköllä. Mahdollisesti. Itsekin olen käyttänyt vastaavaa värimaailmaa unboxing-videoita sävyttämään.


Olen testaillut puolenkymmentä erilaista älyvalomerkkia ja LIFX on toistaiseksi vakuuttanut parhaiten toimintavarmuudellaan sekä helppokäyttöisyydellään. Kohtalon kova koura kuitenkin iski juurikin edellä mainituissa videoissa käyttämääni LIFX Lightstripiin (artikkeli), joka alkuvuodesta lakkasi ottamasta vastaan komentoja. Netistä löytyi kohtalotovereita ja ilmeisesti vika on laitteen ohjausyksikössä - ratkaisuna on ollut uuden tuotteen saaminen viallisen tilalle. Juuri samoihin aikoihin testiin tarjottiin LIFX Beam -valoja, jonka arvelin sopivan samaan tehtävään, joten siirsin valonauhan odottamaan päiviä parempia.

LIFX Beam -paketista löytyy kuusi kappaletta 30 cm pitkiä, hieman alle 100 grammaa painavia valopalkkeja, kulmapala sekä ohjausyksikkö 2-metrisellä kaapelilla. Beamit kiinnitetään seinään tai pöydän reunaan tiukasti kiinnittyvillä tarralapuilla, joissa on velcronauhaa ja lisäksi niiden päistä löytyvät magneetit, joilla palkit kiinnittyvät toisiinsa, kunhan ne laittaa tarkasti kohdilleen. En ollut vakuuttunut Light Stripin virta/ohjausliitännästä pitkine piikkeineen, mutta nyt on menty toiseen suuntaan ja pienet nypykät kytkeytyvät magneetin avulla. Ei kovin tukevan tuntuinen ratkaisu tämäkään, mutta varmasti turvallisempi ja käytössä kestävämpi.


Kiinnitin palkit pöydän reunaan ja kulmapalan kautta yhteen sen jaloista. Beamien magneetit auttoivat asettelua metalliseen pöytään, mutta seinään laitettaessa kannattaa toki tehdä tarkkoja mittauksia ennen liimausta. Palkit kytkeytyivät toisiinsa ongelmitta ja syttyivät välittömästi. Kuten monien älyvalojen kanssa, myös Beamit piti resetoida kertaalleen, ennen kuin ne tajusivat kytkeytyä wifiin (2.4 GHz) ja sitä kautta LIFXin sovellukseen.

LIFX Beamit saa todella kirkkaiksi (1200 lumen) ja värittöminä niitä voi käyttää myös aivan mainiosti kuvaus-apuvaloina: värilämpöä saa säädettyä ja palkkien paksu muovi antaa vähän samaa pehmeää efektiä kuin suositut rinkulavalot. Jokaisessa palkissa on 10 värialuetta, joten mieleisensä sävymaailman saa muokattua monipuolisesti. Väriefektit ja -animaatiot ovat paksuissa palkeissa myös näyttävämpiä kuin valonauhoissa, joten ei mikään ihmekään, että tällaisten sisustuselementtien suosio on noussut.

Aivan halvalla RGB-valoihin ihastunut kuluttaja ei kuitenkaan pääse. Kuuden palkin paketti maksaa 170-200 euroa ja koska itse asettelin ne rajattuun tilaan, yksi jäi ylimääräiseksikin. Jo mainitsemani kilpailijan Nanoleafin aloituspakkaus on jonkin verran halvempi ja sitä halvemmalla saa sitten sitä mistä maksaa. LIFX Beam on kuitenkin monipuolisesti säädettävä, eikä ainakaan 3 viikon päivittäisen käytön aikana ole ilmennyt ongelmia. Toivotaan, että se kestää kauemmin kuin edeltäjänsä; valoille kuitenkin luvataan yli 20 vuoden käyttöaikaa 3 tunnin päivittäisellä käytöllä.



LIFX Beam Kit
Hintaluokka: 170-200 eur
Lisätietoa: LIFX

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi haastatteli: P... V2.fi testasi: Samsu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova