Tuorein sisältö

V2.fi avasi laatikosta ja pisti naamalle: Razer Zephyr -maski

Manu Pärssinen

13.11.2021 klo 12.00 | Luettu: 3174 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Maskin takana on

Koronapandemian alussa oli vaihe, jossa kaupassa maskia pitäviä tuijotettiin muutamia hetkiä pidempään, mutta onneksi hyvin nopeasti tilanne vaihtui siihen, että maskittomia tuijoteltiin tiiviimmin. Nyt ollaan vähitellen siirtymässä taas alkuperäiseen tilanteeseen, mutta Razer on juuri saanut markkinoille Razer Zephyrin, “puettavan ilmanpuhdistimen”, joka aluksi vain prototyyppi-ideana julkistettiin.

Zephyrin paketista löytyy maskin lisäksi kolme settiä suodattimia (maskiin niitä menee kerralla kolme - kaksi tuulettimille ja yksi suun eteen). Razer lupaa N95-luokituksen suotimilleen normaalioloissa 72 tunnin käyttöikää ja lisää niitä saa tietenkin Razerin verkkokaupasta: kymmenen setin kasa maksaa 30 dollaria. Paketissa on lisäksi säilytys/kuljetuspussukka, sumuuntumisen estoon tarkoitettu suihke sekä USB-C-kaapeli, jolla valot ja tuulettimet saa ladattua. Akun luvataan kestävän kahdeksan tuntia, ellei käytä valoja ja tuulettimet ovat hitaammalla asetuksella.

Kytkin Zephyrit PC:hen testatakseni Chroma RGB -asetuksia (tämähän on siis Razerin laite). Razer Synapse ei kuitenkaan laitetta tunnistanut ja pieni vilkaisu internetiin paljasti, että Zephyrin valoja säädetään mobiilisovelluksen kautta. Painamalla maskin virtapainiketta 4 sekuntia, sovellus löysi sen läheisyydestään ja sitten valoefektin sai säätää mieleisekseen. Tuulettimen tehoa voi myös sovelluksesta säätää, mutta se käy myös maskin omasta painikkeesta - asetuksia on kaksi (4200/6200 RPM).

Maski menee päähän kahdella remmillä, joista toista voi vapaasti kiristää. Zephyr painaa yli 200 grammaa, joten kiristystä tarvitaankin, eikä sen kanssa välttämättä hölkälle lähtisi. Aluksi fiilis oli kuin kuminen snorkkelimaski päässä, mutta tuulettimet helpottivat oloa nopeasti ja ne myös mukautuivat hengitysnopeuteen. Tuulettimissa on myös maskin ikävin tekninen ominaisuus: ne pitävät tehokkaammalla asetuksella kohtuullisen kuuluvaa VRrrrrr-vrrrrrrr-Vrrrrrrrr-vrrrrrrrrr-ääntä. Kirjastossa maskia ei siis ehkä kehtaa pitää … jos nyt paljon muuallakaan.

Kun ilmestyin olohuoneeseen Zephyr naamallani, perheeni reaktiot eivät olleet niitä mairittelevimpia: poika lähinnä naureskeli ja ihmetteli tuuletinten melua, vaimo taas epäili minun cosplayaavan Mortal Kombatin Sub-Zeroa. Ultimaattinen testi olisikin lähettää poika Zephyr päässään lukioon ja laskea, kuinka monta osoittavaa sormea tai kikatusta päivän aikana kertyisi. Niin julma en kuitenkaan ole. Ilman neonvaloja maski ei herätä niin paljon huomiota, ainakaan vilkkaan kaupungin vilinässä.

Kuka tietää, ehkä Razer on edellä aikaansa? Maalailematta piruja seinille on hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa erilaisia pandemioita tulee yhä useammin. Zephyr kuluttaa luonnonvaroja ainakin jossain vaiheessa käyttöikäänsä vähemmän kuin paperimaskien jätevuoret ja lisäksi se säilyttää sosiaalisuuden hieman paremmin, kun keskustelijat näkevät, onko siellä maskin alla neonvaloilla valaistu suu mutrussa vai hymyssä. Lisäksi tässä on nyt kerrankin maski, jonka kanssa silmälasit eivät sumennu.

Tässä vaiheessa ihmiskunnan historiaa Zephyria voi kuitenkin suositella lähinnä oman tiensä kulkijoille ja tekno-goottibileisiin. Se on erikoinen protoprojekti, josta on korona-aikana varmasti tullut Razerille enemmän ilmaista julkisuutta kuin myyntituloja. Siltikin, että Zephyrit on myyty ainakin tätä kirjoitettaessa loppuun. Voisin olettaa, että kilpailijoita saapuu pian markkinoille.

Laatikon avaus:



Razer Zephyr
Hintaluokka: 100 USD
Lisätietoa: Razer

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Jätti... Cowboy Bebop 1-1: "k... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova