Tuorein sisältö

V2.fi osallistui: Marvelin What If? -haastattelutilaisuus

Manu Pärssinen

04.08.2021 klo 18.45 | Luettu: 2410 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Entä jos X olisikin Y?
Huom! Artikkeli saattaa sisältää pieniä spoilereita, mikäli sarjan traileri on jäänyt näkemättä.

Marvelin universumi liikkuu vakaasti kohti multiversumia ja yksi askel siinä on What If? -animaatiosarja, jossa tutustutaan vaihtoehtoisiin todellisuuksiin. Ensimmäisissä jaksoissa nähdään muun muassa se, miten tarina muuttuu, jos Peggy Carter olisikin astunut Kapteeni Amerikan saappaisiin tai jos Musta pantteri T'Challa olisi lähtenyt Starlordin uralle. V2.fi oli mukana, kun sarjan tekijöitä haastateltiin.



Tuottaja Brad Winderbaum - mistä inspiraatio What If? -sarjaan tuli ja miksi nyt on hyvä ajankohta tuoda multiversumi animoidussa muodossa Disney+:lle?

BW: Jos totta puhutaan niin se iski ajellessa kotiin töistä. Pysäköin pihaani ja aloimme lähetellä Kevin Feigen kanssa viestejä toisillemme siitä, millainen tämä show voisi olla. Seuraavana päivänä sitä jo sitten alettiin tehdä. Alusta asti oli selvää, että kyseessä pitäisi olla animaatio, johtuen kaikista niistä paikoista, hahmoista ja muista elementeistä, mitä show vaatii. Tarvitsimme toteutustavan, jossa voisimme toteuttaa mitä tahansa.


Kertojan ääni Jeffrey Wright (mm. WestWorld) - sinun hahmosi The Watcher on melko kuuluisa sarjakuvissa. Kerrotko roolistasi tässä sarjassa?

JW: The Watcher tuli sarjakuviin vuonna 1963 ehkä koko universumin dramaattisimpana hahmona. Hän tavallaan valvoo koko Marvel-universumia, multiversumeita ja sarjassa hän on vähän kuin kertoja Rod Serling Hämärän rajamailla -ohjelmissa (Twilight Zone). Hän myös koittaa vastustaa kiusausta asioihin sekaantumisesta. Katsojana hän on tavallaan… fanien on varmasti helppo samaistua häneen monella tavalla.

Ohjaaja Bryan Andrews - ainakin kolmella ensimmäisellä jaksolla on kaikilla omat sävynsä, oma tyylinsä ja tyylilajinsa. Kuinka tärkeää tällainen ajatus oli ja kuinka sait sen toteutettua?

BA: Se oli tärkeää meille kaikille, alusta alkaen keskustelin siitä Bradin kanssa. Kyseessä on antologia ja tällainen on osa antologian olemusta, kuten Hämärän rajamailla -ohjelmassa aikanaan. Ideana on, ettei katsoja tiedä mitä on tulossa: yksi jakso voi olla komediaa, toinen dramaattinen, kolmas tunteellinen ja neljäs actionia. Koko työryhmä rakastaa elokuvia ja tässä meillä oli mahdollisuus tuoda vähän erilaisia genrejä Marvelin maailmaan.

Multiversumissa toimiminen tuo valtavasti vapautta - se mahtaa olla unelmahomma?

BA: Kyllä, se on mahtavaa. Se on kuin … saisi Porschen avaimet ja “pitäkää hauskaa, muksut!”. Sitten vaan että whoooooooo, toivottavasti emme romuta autoa.


Pääkäsikirjoittaja AC Bradley - sinun hommanasi oli löytää tarinoita, joista What If:ssä sitten tehdään omat versiot. Kuinka suhtauduit näiden juonien etsimiseen miettiessäsi näitä mahdollisia tulevaisuuksia?

ACB: Itse asiassa kun jaksoa mietittiin se “entä jos” -ajatus tuli vasta loppuvaiheessa. MIetimme, mitä sankarin sydämessä liikkuu, kuinka kilven taakse päästään, mitä tarinoita on vielä kertomatta. Hahmothan ovat ikonisia, mutta on tärkeää, millainen yhteys meillä on niihin. Halusimme löytää uusia tapoja lähestyä Peggy Carteria, Dr Strangea, Thoria… Ja sitten tuli se “entä jos…”.

Lehdistö on nähnyt kolme jaksoa, niiden pääosissa olivat Peggy Kapteeni Carterina ja T’Challa Starlordina. Kuinka mahdollista on, että nämä tarinat vielä joskus jatkuvat?

BW: Kun luimme ACB:n käsikirjoituksia, niin melko varhaisessa vaiheessa huomasimme, että yksi hahmo alkoi nousta vähän yli muiden ja hänellä oli vahva suhde The Watcheriin - nimittäin Kapteeni Carter. Kun aloimme luonnostella seuraavaa kautta, kävi selväksi että hän palaisi mukaan jokaisella kaudella. Kerromme tarinaa jättimäisellä multiversumipohjalla, joten koskaan ei tiedä kuka ilmestyy ja mistä, mutta koska kyseessä on antologia, aina voidaan tehdä kytköksiä.

Mitä mieltä Watcher on kaikista näistä hahmoista, sankareista ja pahiksista?

JW: Palataan siihen ajatukseen yhteydestä. Hahmot tavallaan määrittelevät hänet - hänen elämäntehtävänsä on tarkkailla ja luoda yhteys heihin, heidän sankaruuteensa ja vikoihinsa. Ilman heitä hän ei ole mitään. He antavat hänelle tarkoituksen, se, mitä hahmot edustavat … ja se, että mekin katsojina katsomme heitä, se on jollain tavalla se sama intohimo, Marvel-fanien yhteys näihin hahmoihin.

Peggy Carter on jo osa Captain American juonikuvioita, joten loikkaus Captain Carteriin ei ollut välttämättä suuri. Sen sijaan T’Challa Starlordina ei ole välttämättä ensimmäinen mieleen tuleva ajatus. Millainen prosessi on erilaisten sankaritaustojen kytkeminen toisiinsa?

ACB: Chadwick Boseman oli vielä elossa kaksi vuotta sitten, kun kyseistä jaksoa pohdittiin. Kirjoittajien huoneessa oli juliste, jossa oli kaikki Marvel-hahmot. Huomasimme, että T’Challa ja Peter Quill ovat suunnilleen saman ikäisiä, joten (SPOILERI) ajatus oli, että Yondu nappaa kyytiinsä väärän muksun, koska keitä muita yhdeksän vuotiaita Marvel-hahmoja siihen aikaan juoksenteli maapallolla? Ja ihmisethän ovat kaikki samannäköisiä! Sitten tuli taas kysymys siitä, miten voisimme näyttää sankarista uusia puolia - se on koko shown kantava ajatus. T’Challa on kiintoisa hahmo, koska hänellä itsellään ei ole muutoksen juonikaarta, hän muuttaa maailmaa ympärillään. Halusimme nähdä, mitä T’Challa tekisi avaruudessa.


Miltä tuntui työskennellä kaikkien näiden tähtien kanssa, jotka palasivat ääninäyttelemään hahmojaan?

BA: Se oli uskomatonta. Se, ketä tuotiin takaisin, riippui tietenkin käsikirjoittajista ja niistä tarinoista, jotka halusimme kertoa. Sitten kysymys oli enää saatavuudesta - kaikki olivat hyvin kiireisiä. Aikataulujen säätäminen oli vaikeaa, mutta saimme monet palaamaan rooleihinsa. Meillä oli eturivin paikat mahtavuuden näyttämöllä - jatkuvaa tykitystä.

BA: Erityisen hauskaa oli myös se, että näyttelijätkin olivat onnessaan saadessaan antaa vähän uutta kierrettä hahmoilleen. He saivat esittää hahmoaan hieman eri tavalla. Pienen alkuepäröinnin jälkeen he ryhtyivät esittämään ja pitämään hauskaa, koska kyse on eri asiasta kuin ennen. Toivottavasti se välittyy myös katsojille. Se oli mainiota hupia.

Mainitsitte Hämärän rajamailla (Twilight Zone) -ohjelman ja ensimmäisen kolmen jakson perusteella vaikuttaa siltä, että joka jaksossa on oma, erilinen juonensa. Onko olemassa minkäänlaista taustatarinaa, joka kehittyisi koko kauden ajan?

BW: No siis, tämä on antologia. Ne ovat yksittäisiä tarinoita, mutta yritämme kuitenkin tehdä tarinoita, jotka seisovat omilla jaloillaan. Eli jos katsoo vain yhdenkin jakson, saa kokonaisen kokemuksen, joka on viihdyttävä ja tyydyttävä. Tämä on kuitenkin myös Marvelia, joten taustalla on aina kummaa alkemiaa… ei sitä tiedä… kaikki voi liittyä kaikkeen. Se jää nähtäväksi.


Prosessin alussa teillä oli 30 ideaa What If -tarinoiksi, mutta kaudessa on vain 10 jaksoa. Mitkä tarinat hylättiin ja mitkä haluaisitte vielä nähdä? Onko niitä mahdollista vielä joskus nähdä? (toim.huom. sittemmin jaksojen määrä laski 9:ään)

BW: Kyllä on. Totta kai olisimme halunneet tehdä 30 jaksoa, mutta saimme vihreää valoa vain kymmenelle. Meillä on tosin onnea, että pääsemme joihinkin niistä ideoista käsiksi toisella kaudella. Maailma on muuttunut, Marvelin universumi on muuttunut, joten uusia ideoita tulee myös koko ajan, uusia tarinoita ja mahdollisuuksia kertoa uusia juonia. Kaikkien on mahdollista nähdä jatkossa ainakin osa niistä.

BW: Nyt tietenkin keskitymme What If…?-sarjan ensi-iltaan 11. päivä tätä kuuta Disney +:lla - kohta se jo tapahtuu!

V2.fi | Manu Pärssinen
< Solos 1-1 ja 1-2: An... V2.fi testasi: Nokia... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi joulukisat 2024
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova