Tuorein sisältö

V2.fi vieraili ja testasi: Honor 8X

Samuli Leppälä

24.11.2018 klo 13.00 | Luettu: 5741 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä

Uuden Honorin kuninkaallinen lanseeraus
Yhtenä hetkenä olet opetusharjoittelussa ja sitten yhtäkkiä kuninkaallisessa palatsissa keskiaikaisen Prahan keskustassa. Sellaista sattuu. Yhtäkkisestä statuksen noususta ei valitettavasti ollut kyse, vaan uuden Honor 8X -puhelimen lanseeraustilaisuudesta. Luuri oli jo ilmestynyt Kiinan markkinoille, mutta nyt puhelin oli saapunut myös euroopalaisten saataville.

Honorin omalla ratikalla linnaan


Suomesta oli kutsuttu laajalla kirjolla toimittajia ja vaikuttajia erilaisista taustoista. Mukana ei ollut ainoastaan perinteisiä tekniikka-toimittajia, vaan messiin oli kutsuttu myös mm. podcast-persoona ja lifestylebloggaaja. Kaupunkina Praha oli äärimmäisen kaunis kaupunki, enkä yhtään ihmettele miksi 8X esiteltiin eurooppalaisille juuri siellä. Uskomattoman hienolla tavalla säilynyt keskiaikainen keskusta olisi vaatinut useamman päivän tutustumista, mutta harmillisesti vietimme maassa vain yhden yön.


Kun olin Suomessa saanut kutsun tilaisuuteen, olin naurahdellut maininnalle, jossa kerrottiin lanseerauksen tapahtuvan linnassa. Just joo, millaiseen reuman runtelemaan kylmään loukkoon meitä oltiin lähettämässä? Nämä ajatukset mielessäni siirryin muiden toimittajien kanssa odottelemaan kulkupeliä linnaan. Siirtyminen ei kuitenkaan tapahtunut bussilla tai taksilla, vaan Honor oli järjestänyt meille oman “Honor-ratikan”. Brändin teipeillä koristeltu spora kolisutteli toimittajakööri kyydissään halki Prahan, aina sen paljon puhutun linnan portaille asti. Ja ei, kyseessä ei ollut mikään ankea loukko, vaan koko Euroopan parhaiten säilynyt ja suurin linna-alue.

Barokki ja suurten esi-isien muisto oli vakaasti läsnä kun astuimme kultakoristelluista ovista sisään kuninkaallisiin tiloihin. Kerkesimme onneksi ihastelemaan ja kauhistelemaan rakennuskompleksin valtavuutta ennen tilaisuuden alkua. Mikäli sinulla on asiaa Prahaan, suosittelen ehdottomasti vierailua kyseisessä pytingissä.

Epäkorrekteja värivaihtoehtoja


Lopulta meidät ohjattiin juhlasaliin, jossa varsinainen show tapahtui. Pääpuhujana tapahtumassa oli itse Honorin toimitusjohtaja George Zhao. Hän korosti puheessaan nuorisoa ja nuoruutta, jotka näkyvät Honorin nuorekkaassa brändissä. Zhao kertoi yhtiön menestyksestä ympäri maailmaa ja mainittiinpa puheessa myös Suomi, jossa Honor on myydyin puhelin 400-500 euron hintaluokassa.


Seuraavana lavalle saapui CEE alueen päämies Alex Wang. Hän kävi puheessaan läpi 8X:n hienouksia, joita ovat 91% etupaneelista käsittävä näyttö, tekoälykamera, vähennetty sinisen värin aallonpituuden määrä ja puhelimen värikäs visuaalinen ilme. Pari juttua jäivät kuitenkin häiritsemään: Honor 8X:n kameraa verrattiin varsin suoraan iPhone X:n ottamaan kuvaan ja katsojille annettiin ymmärtää, että Honorin kamera olisi selkeästi parempi (mitä se ei ole). Myös puhe luurin värivaihtoehdoista sai pohjoismaisen yleisön kurtistelemaan kulmiaan. Musta väri nähkääs oli tarkoitettu herrasmiehille, sininen väri oli yksinkertaisesti suosituin ja punainen versio oli: “for all of you ladies out there”. Ei ehkä kannattaisi laukoa tuollaisia juttuja vuonna 2018.

Lanseerauksen aikana ilmoitettiin yhteistyöstä Red Bullin kanssa Itä-Euroopan alueella. Tätä juhlistaakseen lavalle kutsuttiin kaksi punaisen härän urheilijaa, Eva ja Ivana (heidät esiteltiin ainoastaan etunimillä, enkä ole niin skenessä, että olisin tunnistanut heidät). Kummankaan ei kuitenkaan annettu sanoa sanaakaan, vaan he ainoastaan patsastelivat lavalla.

Omat kokemukseni Honor 8X:n parissa



Honor 8x:ää on tarjolla kahteen eri hintaan. Halvempi puhelin on 299 euroa 64 gigatavun tallennusmuistilla ja kalliimpi 329 euron version tuplaa tallennustilan 128 gigatavuun. Myös RAM-muistia on tarjolla joko 4 GB tai 6 GB verran. Väreinä puhelinta saa sinisenä, mustana tai punaisena. Kokonaisuutena 8X on pirtsakan näköinen puhelin. Oma testilaitteeni on sähköisen sininen, mikä erottaa sen mukavalla tavalla tavanomaisen mustista luureista. Lasinen takapaneeli on viimeistelty veikeällä tavalla osittain kiilto- ja osittain mattapintaiseksi.

Luurin näyttö on kooltaan 6,5 tuumaa ja se todellakin kattaa 91% koko etupaneelin pinta-alasta. Näytön ylälaidasta löytyy tuttu lovi, mutta sen vastapainoksi on “alaleukaa” vedetty entisestään alaspäin. Muuten kirkas 2340x1080 -resoluution LCD-näyttö valitettavasti vuotaa taustavaloa tummien värien kohdalla. Tämä aiheuttaa näytölle sumuisen efektin, mikäli haluaa nauttia esimerkiksi Netflixistä pimeässä.

Puhelimen kamera on hintaluokassaan ihan ok-tasoa. Takaa löytyvät kamerat ovat tarkkuudeltaan 20 ja 2 megapikseliä. Etukamerassa on puolestaan 16 megapikseliä. Riemunkiljahduksia eivät puhelimen kamerat saa aikaan, vaikka mukana on Honorin oma tekoäly auttamassa optimaalisten säätöjen löytämisessä. Varsinkin hämärässä otetut kuvat jäävät auttamatta nuhruisiksi ja tunkkaisiksi.

Puhelimen yksi parhaimpia puolia on sen suhteellisen suurikokoinen 3 750 mAh akku. Miinuksena on mainittava, ettei puhelin isosta mehusäiliöstään huolimatta tue pikalatausta, joten ihan viimetinkaan ei latausta kannata jättää. Puhelimesta löytyy myös etukameran kavojetunnistus ja 3,5 mm kuulokeliitäntä, eli vanhoista nappikuulokkeista ei tarvi hankkiutua eroon.


Honor 8X:n unboksaus ja ihastelua.


Honor 8X käyttöönotto ja kameroiden tutkailua.

Honor 8X on kohtuuhintainen puhelin, joka pyrkii tuomaan omaan (ja varsin kilpailtuun) hintaluokkaansa lippulaivapuhelimien ominaisuuksia. Vaikka 8X:n kohdalla on jouduttu tekemään paljon kompromisseja, kokonaisuudessaan puhelin on huokeaan hintaansa nähden pätevä kokonaisuus.



V2.fi | Samuli Leppälä
< Peltonen pyytää ante... V2.fi testasi: Turtl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova