Peltonen: Patrick Stewart palaa Jean-Luc Picardiksi
La nouvelle génération.
Se on virallista: Patrick Stewart palaa kapteeni Jean-Luc Picardiksi uudessa tv-sarjassa. Sarjaa esittää ensin CBS All Access, jonka lippulaivasarja Star Trek: Discovery on. Tähän tietoon sarja kertoo nimenomaan Picardista, eikä kyseessä ole sarjan Star Trek - Uusi sukupolvi lämmittely.
Picard nähtiin viimeksi elokuvassa Star Trek: Nemesis, jota ei tunneta niinkään Tom Hardyn läpimurtona, kuin Hardyksi tulevaisuudessa paisuvan siittiön harharetkenä ulkoilmaan. Stewart uskoi retkiensä päättyneen tuolloin ja hän pitää palannutta inspiraatiota odottamattomana ilona.
Stewart on nöyränä kuunnellut faneja, joiden mukaan Picard on opastanut heitä tieteen, tutkimusmatkailun ja johtajuuden saroilla. Stewartia itseäänkin kiinnostaa oppia, kuinka vanhempi Picard tuo valoa ja lohtua synkkiin aikoihin.
Nähdäkseni Star Trekin filosofian kauniit piirteet tiivistyvät näppärimmin Picardiin. Karismaattista, luotettavaa ja neuvokasta herraa voisi äänestää presidentiksi. Ongelma on se, ettei asiaa tarvitse edes harkita. Kun etenin nuorena Babylon 5:n fanista Farscapen ja Tähtien sodan esiosien faniksi, kuivempi Star Trek koukutti vain lyhyiksi ajoiksi kerrallaan. Synteettinen Data on inhimillinen ainakin leffoissa: muut ovat etäännyttävästi valmiita.
En muista kritisoineeni Picardia, mutta tein mielleyhtymiä nyt, kun pohdin, mikä on seuraava askel. Star Trek esittää ihmiset tasa-arvoisina. Väitetysti sarjan luojan Gene Roddenberryn kasvava himo kuvata ihmiskunta konflikteista vapaana utopiana oli riistäytyä käsistä Uuden sukupolven kohdalla: tulevaisuudessa ihmiset eivät edes sure? Maineikkaassa käänteessä Picard assimiloidaan osaksi borgeja, jotka edustavat kollektiivista älyä, eli ilmeisesti sokeaa fundamentalismia. Ateistinen ja autistinen halailu oli ainoa Roddenberryn tukema ajatusmalli, joten jos olisin päättämässä Picardin jatkosta, vaatisin satiirin, jossa Picard 20 vuoden suunnittelun jälkeen palaa borgiksi hakkeroidakseen heidät omalle puolelleen ja luodakseen kyberviruksen, jonka huomaamattoman ja kivuttoman leviämisen jälkeen jokainen sielu universumissa on harmiton joviaali seisoskelija, joka puhuu avaruusteleskoopeista brittiaksentilla (Picard on ranskalainen, mutta ranskakin on turhaa Star Trekin mukaan).
Keskustelut (0 viestiä)
Kirjoita kommentti