Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Acer Revo One

Manu Pärssinen

27.03.2016 klo 19.02 | Luettu: 11097 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Peeceeiaismuna
Kun Acer Revo One oli matkalla V2.fi:n arvosteluun, ajattelin että siinäpä olisi potentiaalinen olohuone-PC surffailuun, striimailuun ja ehkä jopa Steam-pelien pelaamiseen. Kuriirin kotiovelle tiputtama paketti oli myös kooltaan sellainen, että ajatus laitteen möllöttämisestä telkkarin vieressä ei tuntunut ollenkaan hullummalta. Paketin aukaistuani ilmeni kuitenkin, että Revo Onella on pieni identiteettikriisi.


Identiteettiongelma ei johdu laitteen ulkoasusta: tyylikkään valkoinen pieni pyöreä vekotin sopii olohuoneisiin moitteetta, eikä häviä Applen muotoilulle. Sen sijaan odotin, että sen mukana olisi tullut joku sohvasurffailuun soveltuva kaukosäädin tai näppäimistö/kosketuslevy-yhdistelmä ja siinä astuin harhaan. Paketista kuoriutuivat nimittäin (myös tyylikkään kiiltävän valkoiset) langaton näppäimistö ja hiiri. Sohvalla rennosti lököillen käytön sai siis unohtaa ja koska en sohvapöytää tilan puutteen vuoksi omista, vaikeutui laitteen käyttö ikävästi. Edellinen testaaja (?) oli myös jättänyt laitteisiin virrat päälle, joten ennen testin aloittamista jouduin vielä lähtemään paristokaupoille.

Myönnän, että edellä mainitut, ja seuraavakin, ovat henkilökohtaisia ongelmiani, joita ei välttämättä muilla esiinny. Se pitää kuitenkin vielä todeta, että jo jonkin verran elämää nähneen Sony-telkkarini takaa löytyy vain 3 HDMI-liitäntää ja niissä majailevat digiboksi sekä pelikonsolit, joten jotain kompromisseja oli tehtävä. Ongelma olisi ratkennut HDMI>VGA-adapterilla, mutta sellaista en omista. VGA-liitäntää ei Revosta siis löydy.

Pätevää peruskäyttöä


Piuhat kiinni, virta päälle ja ennen kuin olin ehtinyt edes valita oikean kanavan televisiosta, Revo One oli jo käynnistänyt Windows 8:n. Sen sisuksissa lymyilee vikkelä SSD-asema, joten buutti oli erinomaisen rivakka, siitä pisteet kotiin. Virustutkan ilmaisversio varoitteli vanhentumisestaan ja Windows 10 ehdotteli asentelua, sitä en kuitenkaan uskaltanut testilaitteelle tehdä.

Mitäs tällä voisi sitten tehdä?

Netflix. Toimii moitteetta, mutta toimii myös moitteetta Xbox Onelta, PS4:ltä ja digiboksilta, jotka on kytketty samaan televisioon. Sama homma Spotifyn kanssa. Näihin en välttämättä tarvitse olohuone-PC:tä.

Steam. Jo kauan ennen kuin “SteamBoxit” julkaistiin, olin haaveillut kätevästä pikku PC:stä, jonka saisi telkkarin viereen, jotta voisi edes joskus pelata niitä satoja ja satoja bundleista nappaamiani pikkupelejä. Niiden pelaamiseen Revo onkin omiaan, varsinkin Big Picture -pelitilassa ja yllättäen vähän 3D-grafiikkaakin sisältävät pelit (esim. Renegade Ops) toimivat vallan mainiosti. Ajattelin testata Intelin grafiikkasirun tehoja vähän raskaammin GRID2:lla, mutta se ei suostunut edes käynnistymään. Valitettavasti myös laitteen mukana tullut näppäimistö vaati hyvin tarkasti näköyhteyden tietokoneeseen, ja sen laskeminen syliin aiheutti monenmoista ongelmaa. Peliohjaimella useimpien pelien pelaaminen toki onkin miellyttävämpää. (Ja Xbox One -ohjaimenkin liittämiseen löytyi ohje täältä).


Videotiedostojen katselu muistitikulta onnistui myös ongelmitta, kunhan sopiva ohjelmisto oli asenneltu sisään, mutta taas jäin miettimään sitä, että samaan pystyy jossain määrin televisioni suoraan, digiboksini vallan mainiosti ja konsolitkin tietyin rajoituksin. Toki plussana Revon kiintolevylle mahtuu paljon katseltavaa talteen.

Katse peiliin


Loppujen lopuksi se valaistuminen ja tärkein asia, mitä sain irti Revo Onen arvosteluviikoista oli, että tällä hetkellä minä en olohuone-PC:tä tarvitse. Toki ymmärrän, että välttämättä kaikilla ei ole samanlaista tilannetta ja vekotinta voi käyttää myös “ihan oikeana” tietokoneena; tekstinkäsittelyyn, nettisurffaukseen ja muuhun peruskäyttöön. Viidensadan euron hintaan siihen tarkoitukseen saa kyllä jo ihan pätevän läppärinkin, mikäli laitteen mukavan futuristinen munamuotoilu ei ole se olennaisin asia.

Identiteettikriisi siis jää: lastenhuoneeseen Revo One on liian kallis ja "liian tyylikäs", olohuoneesssa se on hankala käytettävä, pelitehoton ja kilpailee muiden viihdelaitteiden kanssa. Kohtuu pätevä rauta, tyylikäs muoto ja pieni koko kuitenkin varmasti monella muulla auttavat sitä löytämään paikkansa ja käyttötarkoituksensa.

Intel Celeron 2957U -tuplaydinprosessori
Integroitu Intel HD -näytönohjain
4GB DDR3 1600MHz keskusmuisti (Max 8GB)
1 TB kiintolevy (60 GB SSD)
Integroitu High Definition -äänikortti
WLAN 802.11b/g/n & Bluetooth 4.0 LE
Gigabitin verkkoliitäntä
Liitännät: HDMI, DisplayPort, RJ45, Audio, USB 2.0 & USB 3.0
SD-kortinlukija
Windows 8.1 Home 64-bit käyttöjärjestelmä

Acer Revo One RL85

Lisätietoa: Acer
Hintaluokka: 450 eur


V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Speed... V2.fi testasi: Razer... >

Keskustelut (4 viestiä)

vjspdojvsdp

28.03.2016 klo 09.37

itse en ymmärrä tämmöisten pienten epämääräisten tavaroiden "tyylikkyyttä"
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

28.03.2016 klo 12.16

Kuinka iso SSD-levy tuossa on? Spekseissä on mainittu "2000Gt kiintolevy", mutta tuohon hintaan se tuskin on SSD.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

29.03.2016 klo 00.23

LateHuominen kirjoitti:
Kuinka iso SSD-levy tuossa on? Spekseissä on mainittu "2000Gt kiintolevy", mutta tuohon hintaan se tuskin on SSD.


Näitä on näköjään (ainakin ollut) kahta mallia ja nyt kun tarkistin vielä laatikon kyljestä, niin siinähän luki että 60GB/1TB. Speksit päivitetty arvioon sen osalta.
lainaa
Yazu

29.03.2016 klo 19.26

Valmiiksi koottu olohuonepc pikku peleille, vaikuttaa aika turhalta vehkeeltä kunnon käyttöä ajatellen. Suosittelisin ennemmin kunnon olohuonepc rakentamista HTPC koteloon joko itse tai tilaamaan jimms koottuna. Tosin hintakin nousee 800-900e paikkeille.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova