Tuorein sisältö

Haastattelussa William Fichtner

Vieras

10.12.2014 klo 15.15 | Luettu: 4025 kertaa | Teksti: Vieras

Turtles-tiedemies tentissä
V2.fi julkaisee yhteistyössä Fox-Paramountin kanssa haastattelun näyttelijä William Fichtneristä, joka on suomalaisille ehkä tutuin Pako-tv-sarjasta ja monista elokuvista - yleensä seriffin tai pahiksen roolista. Uudessa Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvassa hän näyttelee tiedemies Eric Sacksia. Haastattelu on tehty ennen elokuvan ensi-iltaa.



Miten päädyit mukaan Teenage Mutant Ninja Turtles -projektiin? Olitko sarjakuvan tai tv-sarjan fani ja hait siksi roolia?

Se kävi aika äkkiä. Olin juuri lopettanut Tommy Lee Jonesin The Homesmanin kuvaukset New Mexicon Vegasissa. Managerini soitti ja sanoi: ”Kun tulet kotiin, sinua odottaa käsikirjoitus. Lue se. Toivon että pidät siitä, sillä jos pidät, työt alkavat seuraavana päivänä.” Kotiin päästyäni luin käsikirjoitusta koko yön, ja ajattelin että se on todella hyvä. Se ei vastannut millään tavalla ajatuksiani siitä, mitä tekisin seuraavaksi. Teinimutanttikilpikonnat eivät tietenkään kosketa omaa nuoruuttani mitenkään, mutta ohjaajan (Jonathan Liebesman) kanssa keskusteltuani ymmärsin, että tässä tarinassa on paljon muutakin.


Voisitko kertoa hahmostasi Eric Sacksista ja siitä, kuinka hän sopii elokuvaan?

Sitä on hieman vaikea selittää. Eric Sacks on hyvin varakas herrasmies. Toivon, että tarinan myötä näette Ericin monet eri puolet – se olikin yksi syistä, miksi halusin tehdä tämän roolin alunperin. Kun luin käsikirjoitusta ensimmäistä kertaa ja olin päässyt sivulle 25, soitin managerilleni ja sanoin: ”Olen mukana. Tämä Eric Sacks olisi tosi hyvä rooli.” Managerini käski lukea kolme sivua lisää, ja niiden jälkeen jouduin toteamaan, että okei, Eric Sacksilla on toinenkin puolensa.


Teitkö ninjajutut itse vai oliko sinulla stuntti?

Totta kai minulla oli sijaisnäyttelijöitä (nauraa). Mies, joka teki ninjakohtaukseni, on aivan mahtava. Hän tekee aivan uskomattomia asioita. Enkä tarkoita nyt vain elokuvia, vaan hän julkaisee netissä aika hurjia videoita tekemistään tempuista.


Vaikuttaa siltä, että käsikirjoitus eli jatkuvasti kuvattaessa?

Me aloitimme todella hyvän käsikirjoituksen kanssa, joka matkan varrella vain parani entisestään. Eric Sacksiinkin tehtiin koko ajan muutoksia. Näyttelijänä en olisi voinut olla tyytyväisempi, mutta olihan se välillä aika hullua. Ensimmäisenä päivänä minulla piti olla vain yksi pikku kohtaus, mutta kun saavuin kuvauspaikalle, minulle ilmoitettiin, että kohtauksessani onkin nyt monologi. He halusivat leikitellä hahmollani ja kokeilla kaikenlaista, ja minulle se sopi hyvin.




Sinulla ei ollut paljoa aikaa valmistautua rooliin, mutta luitko sarjakuvaa tai katsoitko tv-sarjaa?

Joissain rooleissani, kuten esimerkiksi elokuvissa Isku Mogadishuun ja Meren raivo, jotka perustuvat tositapahtumiin, olen halunnut ottaa selvää taustoista ja perehtyä asiaan. Tässä elokuvassa olin enemmän kiinnostunut tarinasta, jonka kerron – olisin tietenkin voinut käyttää aikaani aikaisempaan tuotantoon tutustumiseen, mutta halusin ennemminkin välittää sen tarinan, joka nyt haluttiin kertoa.


Paljastamatta liikaa juonesta, voitko kertoa hieman lisää Eric Sacksin osuudesta tarinassa?

Toki. Kilpikonnat ja Splinter ovat mutantteja. Heidät on muutettu ihmisen DNA:lla, ja Eric Sacksilla on paljon syvällisemmät motiivit kuin vain heidän voittamisensa. Hän haluaa heidät tietystä syystä.


Teinimutanttininjakilpikonna-fanit ovat hyvin suojelevaisia alkuperäisiä tarinoita kohtaan. Hermostuttaako sinua yhtään se, mitä mieltä tosifanit ovat elokuvasta?

Tämä versio ei unohda alkuperäisen tarinan juuria, sen voin kertoa.




Koska elokuvan tuottaa Michael Bay, voimme odottaa isoja kalliita lavasteita ja paljon räjähdyksiä. Voitko kertoa jotain niistä?

Olin mukana Armageddonissa, joten tiedän kyllä mitä Michael Baylta voi odottaa (nauraa). Mutta pidän siitä, että tämä elokuva haluttiin kuvata New Yorkissa, siis ihan kokonaan. Olemme olleet useissa eri kohteissa ympäri kaupunkia, kuvasimme esimerkiksi rakennuksen katolla Time Squarella. Olen sitä mieltä, että jos haluaa kuvata elokuvan New Yorkissa, elokuvassa myös pitää oikeasti näyttää New Yorkia. Emme siis kuvanneet Cincinnatissa Ohiossa ja esittäneet olevamme New Yorkissa.


Miten vertaisit Jonathania muihin ohjaajiin, joiden kanssa olet tehnyt töitä?

Olen oppinut jokaiselta jotakin. Elämä on sellaista. Niin kuin sanoin aiemmin, käsikirjoitus muuttui paljon alkuperäisestä. Useimpina päivinä sain eteeni uutta materiaalia, koska Jonathanilla oli aina uusia ideoita. Olin aina sitä mieltä, että hänen uudet ideansa olivat parempia kuin vanhat, enkä kyseenalaistanut hänen uusia ehdotuksiaan kertaakaan.


Onko sinulla joku suosikkisarjakuva tai -animaatio lapsuudesta, jonka haluaisit joskus nähdä elokuvana?

(Nauraa.) Ainoa animaatio jota rakastin, on tuskin muutettavissa elokuvaksi. Sen nimi oli Topi-Katti. Siinä oli kissoja, jotka asuivat roskatynnyreissä – Topi, Penni ja Tiplu. Halusin niin kovasti oman roskatynnyrin, mutta en usko että siitä tulisi kovin hyvä elokuva (nauraa lisää). Eiköhän ole parempi, että pidän tämän vain omana ajatuksenani.


Käännös: Tiina Ranto

V2.fi | Vieras
< V2.fi testasi: Bose ... Labyrintti-kilpailu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova