Haastattelussa Grand Cru
Super-mahtavassa maailmassa
Nordic Game Program tukee pohjoismaisia pelinkehittäjiä vuosittain ja viime kierroksella yhdeksi tuen saajaksi ilmoitettiin suomalainen Grand Cru -pelistudio pelillään Super Wonderful World. Kummastakaan ei ole juuri kuultu, joten V2.fi lähti selvittämään, mistä on kyse ja haastateltavaksi pääsi/joutui Grand Crun Creative Director Harri Granholm.
Granholm vastasi vuosikymmenen ajan Mr.Goodliving-mobiilipelifirmassa pelien laadusta ja design-tiimistä Lead Game Designerina ja osallistui mm. Tiki Towers, Playman ja Turbo Camels Circus Extreme -pelien tekemiseen. Miehen pelibisnesjuuret juontavat tosin alkunsa jo Amiga-ajoille, jolloin hän kirjoitteli C=lehteen grafiikkakurssin ja teki suomalaiseen Coloris-peliin grafiikat. Granholm pyöritti myös pitkään Kohina.com -radiota.
Nordic Game kuvaili firman nykyistä projektia sanoilla "MMO-peli, jossa voit luoda oman supersankari-identiteettisi, pelata tarinan läpi ja läpäistä kaikki tasot - mutta se on vasta alkua. Peli on itseasiassa pätevä hiekkalaatikko omien maailmojen luomiseen". Julkistus tuli hieman yllätyksenä myös Grand Crulle.
"Nordic Game julkaisi meidän pelistä enemmän tietoa kuin olisimme halunneet, joten kaikkiin sitä koskeviin kysymyksiin en valitettavasti tässä vaiheessa halua vastata", toteaa Granholm aluksi, mutta toimitti kuitenkin V2.fi:lle kaksi konseptikuvaa, jotka värikkäinä tässä artikkelissa komeilevat.
Granholm kertoo Grand Crun syntyneen, kun RealNetworks pisti sileäksi yhden Suomen viimeisistä 'vanhan polven' mobiilipelitaloista, Mr.Goodlivingin. Osa työntekijöistä lähti muihin pelitaloihin, mutta viisi heistä perusti oman firman tavoitteenaan tehdä jotain aivan uutta.
"Perustajatiimissä on Mr.Goodlivingin pelidesignin vetäjä, teknologian ja studion johtaja, vanhin lead-pelikoodari, palvelinarkkitehti sekä devausalustan arkkitehti. Grand Cru syntyi kuitenkin vasta kun saimme mukaan Sulakkeen pääsofta-arkkitehdin", selventää Granholm.
Grand Cru -nimi esiintyy ainakin tietyissä shampanjoissa, mutta siitä tuskin nimen alkuperä on kotoisin?
"Nimestä voi löytää lähes loppumattomasti merkityksiä :-) Viiniharrastajat tekevät oman tulkintansa ja täällä Sörnäisissä taas cru tarkoittaa striitiksi crew. Joka tapauksessa panostamme nimemme mukaisesti hartaudella hierottuun laatuun ja uskomme että se näkyy lopputuloksessa. Nordic-tuen saamisen jälkeen olemme harkinneet vaihtaa nimeksemme Grant Cru", vitsailee Granholm.
Ihan mahtavata
Super Wonderful World -nimestä ensimmäinen mielleyhtymä on helposti Super Mario World, mutta tekijöiden mukaan kyseessä ei ole varsinaisesti platformer-genren peli. Sitäkin kuitenkin on mukana, sillä Miyamoto-fanina Granholm lupaa yrittää tunkea peliin mahdollismman paljon tasoloikkaa.
Kuten tekijöiden taustoista voi päätellä, peliä tehdään mobiilialustoille, mutta myös PC:llä selaimessa pelattavaksi. Sitä on työstetty tämän vuoden alkupuolelta asti osalla tiimistä ja täydellä vauhdilla vasta vähän aikaa.
"Kyllähän tässä muutama kuukausi vielä vierähtää ennenkuin päästään siihen pisteeseen, että varsinaista peliä kehtaa esitellä. Emmeköhän me pidä vähän meteliä itsestämme tässä matkan varrella", lupaa Granholm.
Nordic Gamen tuella on Grand Crulle käyttöä tietenkin taloudellisesti, mutta myös siitä saadulla näkyvyydellä.
"Harmillista oli tietysti että muut suomalaiset eivät saaneet tänä vuonna tukea. Nordic Game Programillahan on nyt ilmeisesti vaikeuksia supistuvan rahoituksen kanssa, mikä ei ole hyvä uutinen pienille pohjoismaisille pelifirmoille. Olisi todella ikävä nähdä hyvän meiningin tästä kuihtuvan, joten toivottavasti ongelmaan keksitään ratkaisu", summaa Granholm.
V2.fi toivoo samaa ja kiittää haastattelusta.
"Näkyvyydestä puheenollen: olemme parhaillaan etsimässä graafikkoa/artistia, joka ehtii vielä hyvin mukaan tähän projektiin!", lisää miekkonen lopuksi.
Keskustelut (0 viestiä)
Kirjoita kommentti