Tuorein sisältö

V2.fi testasi: HyperX Pulsefire Haste 2 Mini -hiiri

Anne Kukkura

Tänään klo 16.00 | Luettu: 156 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Miniversio ei esikuvalleen häviä

HyperX lähetti jo jonkin aikaa sitten testattavaksi pienen ja kevytrakenteisen HyperX Pulsefire Haste 2 Mini -hiiren. Kiireiden hälvettyä ehdimme vihdoin katsastaa, mitä suuremman, Pulsefire Haste 2 -mallin pohjalta (arvio)tehty kutistettu uutuus kykenee tarjoamaan.

Paketista putkahti höyhenenkevyt musta hiiri (saatavilla myös valkoisena), josta tuli heti tabletin paras matkakumppani. Hiiren voi kytkeä todella moniin eri laitteisiin ja monin tavoin: Elämää helpottavan Bluetoothin (5.1) lisäksi vaihtoehtoina ovat 2,4 GHz -yhteys mukana tulevalla donglella sekä kytkentä suoraan USB-A–USB-C-kaapelilla, jossa on mukana myös jatkosovitin donglelle. Dongle sujahtaa kuljetusta varten kivasti hiiren sisään ja langattomien yhteystilojen välillä voi vaihtaa helposti ja nopeasti alapuolen painikkeesta. Paketissa tulee myös arkki uusia tassuja hiiren alle, muotoillut pitoteipit laitteen pinnalle sekä pikaopas. Malli on symmetrinen oikeakätinen, eikä vasemman käden versiota ole tiettävästi saatavilla.





Haste 2 Mini on verhottu päältä umpinaiseen ja ohueen kuoreen, joka tuntuu tukevalta eikä natise käytössäkään. Pinta on kevyesti teksturoitu, mikä tarjoaa hyvän pidon. Ulkonäöltään hiiri muistuttaa isoveljeään merkittävästi, vaikka kokoa onkin vähemmän. Painosta on nipistetty ulkomittoja kutistamalla: pituutta hiirellä on 116,6 mm, korkeutta 36,5 mm ja leveyttä 61,9 mm ja painoa on täten lähtenyt kolmisen grammaa. Haste 2 Mini on siksi paras keskikokoisilla ja sitä pienemmillä käsillä varustetuille käyttäjille. Suurempi malli istuu varmasti paremmin, jos kämmenissä ja sormissa on enemmän mittaa. Kevennys on toteutettu mukavasti ja laite tuntuu kädessä tasapainoiselta, yhdistettynä sujuvasti eri alustoilla liukuviin tassuihin.


Akun kapasiteetiksi luvataan jopa sata tuntia, mitä en epäile. Käyttelin hiirtä tyytyväisenä eri laitteiden kanssa yhdellä latauksella ensin satunnaisesti, sitten intensiivisemmin runsaan kahden viikon verran ennen akun lopahtamista. Valoefektit ovat maltilliset ja ne voi kytkeä päältä myös kokonaan, joten 370mAh akusta saa todella venytettyä mehuja irti. Sensorin kerrotaan olevan mallia HyperX 26K Sensor, joka nimensä mukaisesti tukee tarkkuuksia aina 26 000 DPI:n lukemiin saakka. Muistiin mahtuu yksi profiili kerrallaan ja valmiina asetuksina sieltä löytyvät 400:n, 800:n, 1600:n ja 3200:n DPI:n lukemat. Kytkimet ovat mallia HyperX Switch ja niille lupaillaan 100 miljoonan klikkauksen elinikää. Päivitystaajuus rajoittuu suuremman version tapaan tuhanteen hertsiin, joka on tavanomaiseen pelailuun ja työpöytäkäyttöön riittävä, mutta yhtään vaativampaan tarpeeseen liian vähän. Toisaalta Haste 2 Miniä ei ole markkinoitukaan e-urheilijan hiirenä, mutta nopeammat taajuudet alkavat yleistyä kilpailijoiden tuotteissa, joten olisin nähnyt mielelläni niitä tässäkin.

Viive tuntuu sekä johdolla että donglella kytkettynä yleisesti hyvältä, mutta FPS-peleissä viivettä saattoi esiintyä välillä enemmän. Bluetoothilla liitettynä viive lisääntyi, mutta jos kyse oli käytöstä tabletin kanssa, sitä ei erottanut juurikaan aiemmasta käytössä olleesta BT-hiirestä. Sensori sen sijaan toimi erinomaisesti koko ajan. Tarkkuus oli todella hyvä ja liike puolestaan yksinkertaisimmin ilmaistuna hienosti ennakoitavissa.

Hiiren 1- ja 2-painikkeiden painallukset ovat yllättävän raskaat näin kevyelle hiirelle, mutta toisaalta myös tukevan tuntuiset, joten virhepainalluksia ei tullut. Rullan toteutus on tehty edullisella, kiinteästi pykälöidyllä pyörällä, joka luistaa hieman mutta klikkaa jämerästi. Pieni DPI-painike erottuu selvästi sormenpäällä rullan takaa ja vasemman kyljen sivupainikkeet erottuvat hyvin toisistaan. DPI- ja sivupainikkeiden kytkimet ovat pehmeät, joskin painalluspiste on hyvin selkeä. Pidän napakammasta yleistuntumasta sivupainikkeissa, joten kokemus pehmeydestä vaikuttaa yleisarvosanaan. Hiiren klikkaukset ja napsuttelut ovat joka tapauksessa hiljaisemmasta päästä, mikä voi olla mukavaa jaetuissa työ- tai pelitiloissa tai matkustaessa.


Jos säätöjä mielii tehdä, ne on askarreltava HyperX nGenuity -sovelluksen kautta. Firmware-päivitykset, makrot, valosäädöt sun muut väännetään tietokoneella nGenuitystä, joka on edelleen tankea, rajoittunut ja todella keskeneräisen tuntuinen. Yhdyn Miikan ajatukseen siitä, että päivitykset ja säädöt kannattaa vain tehdä kerralla ja luopua sitten koko sovelluksesta.

Haste 2 Mini on hiirituote, jossa on kummasti järkeä. Satasen hinta ei ole ultrakevyelle langattomalle hiirelle ollenkaan raskas. Samankaltaisuus edellisen mallin kanssa on tarkoituksellista ja hyvä niin, sillä toimivaa kaavaa ei kannata väkisin yrittää keksiä uudestaan. Pidän siitä, että Haste 2 Mini on monipuolinen ja pieni, jolloin se tuntuu kunnolliselta hiireltä myös vaikkapa pelikonsoleiden ja kevyen työkokoonpanon eli tabletin tai läppärin kaverina. Siispä lämmin suositus, jos langattomien hiirten muu tarjonta tuntuu liian kookkaalta omaan käteen.



HyperX Pulsefire Haste 2 Mini
Hintaluokka: 99,99 euroa
Lisätietoja: HyperX

V2.fi | Anne Kukkura
< V2.fi testasi: Phili...

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova