Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Turtle Beach Stealth 700 -kuulokkeet

Manu Pärssinen

04.11.2024 klo 19.35 | Luettu: 1266 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Isompaa Stealthia

Testasin elokuussa (artikkeli) Turtle Beachin Stealth 600 -kuulokkeet, ja kun mallinumero nyt testissä olevissa ei kovin paljon isompi ollut, odotin hyvin samantyylistä elämystä. Kolmannen generaation Turtle Beach Stealth 700 -kuulokkeiden paketista löytyi kuitenkin jo heti sormituntumalta huomattavasti luksuksemman oloinen laite, ja teknisistäkin ominaisuuksista löytyy eroja (alla taulukko). Testiin saapui kuulokkeiden PC-versio.




Stealth 600 Gen 3Stealth 700 Gen 3
Xbox-version yyhteensopivuus: Xbox, Playstation, PC, Switch, mobiiliPC-version yhteensopivuus: Playstation, PC, mobiili
Yhteydet: Bluetooth 5.2 ja 2,4 GHzYhteydet: Bluetooth 5.2 ja 2,4 GHz
Akkukesto: luvattu 80 tuntia, pikalatausAkkukesto: luvattu 80 tuntia, pikalataus
Paino: 301 gPaino: 400 g
Mikrofoni: A.I.noise-vaimennusMikrofoni: 16-bit, 32 kHz,
Elementit: 50 mm NanoclearElementit: 60 mm Eclipse Dual (24-bit)
Taajuusvaste: 20Hz - 20 kHzTaajuusvaste: 10Hz - 40 kHz (PC, muuten 20 Hz - 20 kHz)
Paketissa mukana: USB-lähetin, USB-A-USB-C-latauskaapeliPaketissa mukana: kaksi USB-lähetintä, USB-A-USB-C-latauskaapeli
Hinta: 110 eurHinta: 210 eur


Ensimmäinen fiilis 700:sta on “muhkeat”. Paksut, mukavan pehmoiset korvatyynyt yhdistettynä 600:ia kookkaampiin kuulokekuppeihin ja sitä myötä myös leveämpään mittaan tekevät kuulokkeista jopa hieman massiivisen oloiset. Tyynyjen ja kontrolliosion välissä on metallinhohtoinen koristenauha ja samaa metallinhohtoa on myös pantojen kiinnityskohdissa. Jossain äänitysstudion pöydällä lojuessaan niitä voisi luulla vielä monta sataa kalliiksimmiksi audiofiililaitteiksi, mutta kyse on toki pelikuulokkeista, vaikkakin noin 200 euroa maksavista sellaisista.

Kuten taulukossa mainitaan, kuulokkeiden mukana tulee kaksi pienen latenssin 2,4 GHz lähetintä. Onkin varsin kätevää loikata koneen äärestä sohvalle ja nappia painamalla vaihtaa PlayStation 5:n äänimaailmaan - varsinkin, jos laitteet ovat samassa huoneessa. Toisaalta nyt on potentiaalisesti hukattavaksi kaksi pientä pulikkaa … tai varakappale, jos tuplakäyttöä ei ole ja toinen sattuu hukkumaan. Kätevää on myös samanaikainen Bluetooth (5.2) yhteys, mikä tosiaan on samanaikainen, eli äänilähteet saa kuulumaan yhtäaikaa. Se on vallan näppärä ominaisuus, kun kuulee puhelimen notifikaatiot peliä pelatessa tai musiikkiin uppoutuneena.


Napeista (ja rullista) puheen ollen: niitä on reilusti. Edelleen naputan samasta kuin 600:n kanssa, eli se isoin, lähinnä vasenta peukaloa oleva rulla ei ole äänenvoimakkuus, eikä siitä sellaista saakaan, vaikka muuten se on mahdollista konfiguroida vaikka bass boostin voimakkuuden säätimeksi. Vasemmasta kuulokkeesta löytyy myös taajuuskorjain-esiasetusten valintapainike (signature, bass boost, treble and bass boost, vocal boost), jonka toimintoa voi vaihtaa Swarm-ohjelmistosta, pelin äänenvoimakkuusrulla sekä virtapainike, jota pidempään painamalla saa Superhuman Hearing -ääniasetuksen päälle. Oikeassa kuulokkeessa taas on Crossplay-painike (vaihtaa äänilähdettä), Bluetooth-lähteen äänenvoimakkuuden säätö sekä Bluetooth-parituspainike. Erinomaisen monipuolista.

Stealth 700:n käyttöönotto alkoi pitkähköllä asentelulla, joka vaati myös molempien lähetyspalikoiden kytkemisen koneeseen (alkoi loppua USB-A-paikat ja yllättävää, ettei mukana tullut USB-C-adapteria) sekä tappelulla sen kanssa, että olisin saanut kuunneltua Spotifyä. Windowsin Spotify ei kerta kaikkiaan suostunut soittamaan mitään, jos 700:t oli valittu äänilähteeksi, paitsi jos valitsi äänilähteeksi “Headset Chat Virtual Audio Devicen”, jolloin äänenlaatu ei soveltunut musiikin kuunteluun. Tämä oli erikoista, sillä selaimen kautta kuunneltuna Spotify kuitenkin soi mainiosti, samoin kuin kaikki muut toisto-ohjelmat. Parin illan selvittelyn ja googlailun jälkeen tyydyin tähän, sillä syytä en löytänyt.

Äänenlaatu Stealth 700:ssa on mainio: Turtle Beachin “Signature Sound” kuulostaa hyvältä ilman mitään bassolisäyksiä tai taajuuskorjauksia. Testisoittolistani ja podcastit olivat miellyttävää kuunneltavaa ja luurit jotakuinkin kuulostavat 200 euron arvoisilta. Stereokuvan laajuuteen olisin ehkä kaivannut hieman lisää ilmaa (siihenkin löytyy pikkuapua Waves 3D -tilaäänestä) ja bassoon napakkuutta (voi säätää taajuuskorjaimella). Kuulokkeilla pärjää mainiosti niin musaa kuunnellessa, pelatessa, kuin elokuvia katsellessakin ja selkeässä Swarm-sovelluksessa lisäasetuksia riittää moisia kaipaaville niin ääni- kuin mikrofonisäädöissäkin. Pelikuulokkeiksi ne ovat ovat pätevät musiikinkuunteluunkin ja Superhuman Hearing sekä Chat Boost auttavat kommunikoivaa pelikansaa. Alla mikrofonitesti.



Lievästä massiivisuudestaan ja isoista kupeistaan huolimatta korvani eivät silmälasienkaan kanssa väsyneet tai lämminneet pidemmässäkään kuuntelujaksossa, ainakaan näin viileämmällä kelillä. 80 tunnin akkukestosta en tehnyt tieteellisiä mittauksia, mutta yllätyin viikon kuuntelupäivien jälkeen, kuinka paljon akkua vielä oli jäljellä, joten reiluhkosti sitä joka tapauksessa on. Swarmista voi myös säätää, kuinka monen käyttämättömyys-minuutin jälkeen ne sammuttavat itsensä.

On vaikea arvioida, maksaisinko yhden satasen lisää ja valitsisin 600-mallin sijaan 700:t. Kuussatkuissa hinta-laatusuhte oli vallan kohdillaan ja vaikka kalliimpi malli on monilta osin laadukkaampi, halvemmallakin pärjää vallan mainiosti. Siksi puoli tähteä vähemmän.



Turtle Beach Stealth 700
Hintaluokka: 200 eur
Lisätietoa: Turtle Beach

V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelataaargh: Residen... V2.fi pelasi: Tiebre... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova