Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Trust GXT 941 Fayzo -kuulokkeet

Anne Kukkura

05.08.2024 klo 13.00 | Luettu: 1488 kertaa | Teksti: Anne Kukkura

Edulliset pelikuulokkeet, joissa on reilusti ominaisuuksia
Trust lähetti V2.fi:n testiin Fayzo-sarjan 941-mallin kuulokkeet. Kuulokkeet ovat pelikuulokkeiden skaalalla edullisempaa päätyä ja tarkoitetut pelaamiseen useilla erilaisilla alustoilla. Ne toimivat langattomasti USB-A-donglella, Bluetoothilla ja 3,5 mm -audioliitännällä, joilla ne saa toimimaan – tavalla tai toisella – kaikilla konsoleilla sekä PC:n ja myös puhelimen kanssa. Toiminnallisuudesta ei ole valittamisen sijaa, joskin luvattu Bluetoothin ja langattoman yhteyden donglen yhtäaikaisten äänilähteiden käyttö ei ollut kovin sujuvaa, vaan kuulokkeet piti käynnistää välissä uudestaan äänilähdettä vaihdettaessa, vaikka ilmeisesti ristiin miksaamisen pitäisi olla mahdollista.


Mukana paketissa tulevat kuvalliset käyttöohjeet, USB-C–USB-A-johto lataamiseen, dongle ja 1,2-metrinen 3,5 mm audiokaapeli. Lisäksi mukaan on pakattu erillinen, taipuisa mikrofoni ja siihen kuuluva popfilter. Mikrofonissa ei ole erityisominaisuuksia, kuten taustaäänten vaimennusta. Sen tallentama ääni jää aika hiljaiseksi, eikä laatu tiukasti pakattuna vakuuta – mikä oli odotettavissakin. Puomi sentään on taipuisasta rakenteestaan huolimatta napakka pysymään paikoillaan.

GXT 941 Fayzoa saa kolmessa eri värissä: mustana, vaalean laventelin värissä ja valkoisena. Testatut valkoiset pysyivät siistin näköisinä, vaikka käyttöä olikin paljon. Kevyiden, 290 grammaa painavien kuulokkeiden mukavuus on myös melko hyvä. Kuulokekupit ovat napakat ja ilmavan tuntuiset ja ne sopivat monen kokoisille käyttäjille.

Säätövaraa ei ole hirveän paljon, mutta muovimateriaali antaa käytössä hieman periksi, mikä myös aiheuttaa pidemmässä käytössä löystymistä. Pannan säätöpykälät ovat myös muovia ja kuluvat varmasti käytössä, joskin uutena napakkuus on hyvä. Pannan pehmuste puolestaan litistyi turhan nopeasti ja aiheutti kipeää painetta pään päälle. Isompipäiselle käyttäjälle tämä ei kuulemma tullut ongelmaksi, mutta pienempi käyttäjä saattaa haluta lisäpehmustusta.


Painikkeet ja rullat eivät ole hintaan nähden kauheat, vaan itse asiassa aivan toimivat. Klikattavilla, hieman kuopalla olevilla painikkeilla kytketään virta ja yhdistetään Bluetooth sekä säädetään valoefektejä (3 kpl, joista voi valita) ja kytketään 7.1-virtualisointi päälle. Rullilla säädetään äänenvoimakkuutta ja puheen ja peliäänen voimakkuuden suhdetta suoraan kupista, mikä on kieltämättä kätevää. Mikrofonin vaimennus on toteutettu selkeän tuntuisella, fyysisellä 2-asentoisella liukukytkimellä.

USB-C-liitin löytyy oikeasta kupista. Tämä portti on vain latausta varten. Yhdellä latauksella akku riittää runsaan 20 tunnin pelailuihin, jos RGB-tehoste on kytkettynä pois. RGB-valot aiheuttivat häiriöääntä, joten jätin ne käytöstä kokonaan.

Kuulokkeiden sisäinen 7.1-simulaatio tuntui painottuvan melkoisesti oikealle puolelle, mutta stereotilassa 50-milliset, selvästi halvemmat elementit yllättivät. Basso humisee keskiäänten puolelle ja kirkkaassa päädyssä on kuultavissa pientä heikkoutta toistuvuudessa. Jos näihin ei takerru, yleiskuva on kiva, tilava ja monenlaiseen pelaamiseen sopiva. Erottelua on, vaikka se ei aina erinomaisesti onnistukaan. Joka tapauksessa niin pelaaminen kuin ohjelmien ja arkisen musiikinkin kuuntelu onnistuu, jos odotukset ovat kohdillaan. Hintansa puolesta (etenkin edullisena löytönä) GXT 941 Fayzot sopivat erinomaisesti vaikkapa isomman lapsen ensimmäisiksi pelikuulokkeiksi.



Kuulokkeiden muovi on ABS:ää. Kierrätetyksi ilmoitetaan 85 % tuotteen sisältämästä materiaalista. Toisaalta näin kevyen muovisten kuulokkeiden elinkaari ei tule olemaan pitkä, joten mietittäväksi jää, kannattaako etsiä kuuloketuotetta, jossa on sekä reilu osuus kierrätettyä materiaalia että pidempi odotettu käyttöikä.



Trust GXT 941 Fayzo
Hintaluokka: 55–68 euroa
Lisätietoa: Trust

V2.fi | Anne Kukkura
< V2.fi pelasi: Call o... Pelataanpa: Neo Geo ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova