Tuorein sisältö

V2.fi testasi: HyperX Cloud III Wireless -kuulokkeet

Manu Pärssinen

15.10.2023 klo 13.13 | Luettu: 2342 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Uusimmat Cloudit ilman piuhaa
Viime heinäkuussa testasin HyperX Cloud III -kuulokkeet, ja kuten HyperX:llä on ollut tapana, muutamia kuukausia myöhemmin, eli nyt, niistä on julkaistu Wireless-versio. Lankaversiosta totesin silloin (artikkeli), että “Cloud III:t ovat mukavat päässä, laadukkaasti rakennetun oloiset, mukavan hillityt ulkoasultaan ja mikrofoni toimii oikein hyvin”. Katsotaanpa, tuoko Wireless-malli mukanaan mitään muuta kuin langattomuuden.


Sanotaan heti aluksi, että hintalappuun ne lisäävät heti rätväkkäät noin 60 euroa. Paketissa tulee tällä kertaa punaisin metalliaksentein koristeltu kuulokemalli (saatavana myös täysmustana), irrotettava mikrofoni, 2,4 GHz USB-lähetin sekä USB-C-latauskaapeli.

Speksilista näyttää tältä:

HyperX Cloud IIIHyperX Cloud III Wireless
YhteensopivuusPC, PS5, PS4, XSX|S, X1, Switch, Mac, mobiiliPC, PS5, PS4, Switch
ElementtiDynaaminen 53mm neodyymiDynaaminen 53mm neodyymi
Taajuusalue10Hz-21kHz10hz-21kHz
Impedanssi64 ohm64 ohm
Herkkyys100 dBSPL/mW (1 kHz)111,94 dBSPL/mW (1 kHz)
MikrofoniElectret-condenser, uni-directional, noise-cancelling, -42 DbVElectret-condenser, uni-directional, noise-cancelling, -21.5 DbV
USBUSB 2.0USB 2.0
Paino320g mikrofonin kanssa342g mikrofonin kanssa
Kaapelin pituus1,2 m +´1,3 m 0,5 m
Luvattu akunkesto120 tuntia


Unboxing:



Listojen samankaltaisuus tekee työstäni helppoa, sillä eipä näillä kahdella paljon eroja ole. HyperX:t ovat pehmoisine tyynyineen oikein mukavat päässä, kontrollit (äänenvoimakkuus, mikrofonin vaimennus, virtapainike) tutuissa hyvissä kohdissa ja materiaaleja koskettelemalla voi hintaluokan arvata oikein - vallan laadukkaista kilkuttimista on siis kyse. Niiden painokaan ei ole paljon lisääntynyt, vaikka akku on mukaan lisätty.

Sekä mikrofoni että elementti ovat numeroarvoiltaan herkempiä, mikä johtunee varmaankin lähinnä siitä, että herkempinä ne kuluttavat vähemmän virtaa ja näin akkukesto pitenee. Omilla kuuloelimilläni en tuota eroa koennut huomaavani, mutta alempana lyhyt mikrofonitesti - ei se kuitenkaan liian yliherkkä ole, mikä on hyvä asia.



2,4 GHz:n yhteystaajuus on sekin sitä tasoa, että peruskäytössä mahdollista viivettä ei tule havaittavasti vastaan, enkä peleissäkään sitä huomannut. Sen sijaan perinteistä “jääkaappitestiäni” ei tämäkään lähetin läpäissyt: muutaman huoneen päässä sijaitsevan kaapin ovella kuulokkeet kajauttivat korviini “connection lost” -ilmoituksen. HyperX saa kyllä plussaa siitä, että pienen väliadapterin kanssa lähetin sopii sekä normaaliin, että USB-C-liitäntään. Itselläni niistä on vielä toistaiseksi pulaa.


Langattomuuden ja lähetinpalikan myötä isoin karsiminen piuhaversion suhteen tulee yhteensopivuudesta eri alustojen kanssa. Bluetooth-vaihtoehtoa ei Cloud III Wirelesseistä siis löydy. En pitänyt käyttötunneista kovin tarkkaa kirjaa, mutta 100-120 voi hyvinkin pitää paikkansa, sillä ainakaan reiluun viikkoon niitä ei tarvinnut ladata, vaikka hyvin paljon musiikkia kuuntelen.

Siitä puheen ollen, sekalaisen pelailun, monenmoisen musiikin ja videoiden sekä podcastien kuuntelun lisäksi testasin HyperX:iä vakiotestisoittolistallani. Lopputulos on sama, mitä langallisen versionkin kanssa: kohtuullisen miellyttävää, ilmavahkoa perussoundia, jossa on tuttuja pelikuulokekorostuksia, mutta jota kuitenkin voi kuunnella vaikka koko työpäivän ärsyyntymättä. Ngenuity-sovellus aloitti lataamalla muutamat firmware-päivitykset, mikä yksi sen päätarkoituksista onkin. Lisäksi softasta voi laittaa DTSX:n päälle sekä säätää taajuuskorjainta tai valita sen esiasetuksia. Säätämällä saa kyllä Cloudien bassopäänkin jyrisemään, vaikka se vakiosäädöillä sitä kovasti teekään.

Kuusikymmentä euroa lisähintaa on siis lähes pelkästään langattomuudesta ja se, kuinka paljon arvoa sille asettaa on toki aika tapauskohtaista. HyperX:t ovat päänsisäisessä kategoriassani peruskuulokkeiden keskitasoa paremmalla portaalla, mutta varsinkin tässä melkein 200 euron hintaluokassa niin kuuluu ollakin. Mukavuus ja akun mainio kesto saattavat olla niiden eduksi ratkaisevia tekijöitä kassalle astellessa, mutta jos hintakin olisi vielä parikymppiä halvempi, olisi valinta helpompi.

Unboxing:





HyperX Cloud III Wireless
Hintaluokka: 180 euroa
Lisätietoa: HyperX


V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi pelasi: Ad Inf... Pelataanpa: Reshoot ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova