Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Pokémon Go Plus + -lisälaite

Vieras

04.08.2023 klo 17.00 | Luettu: 3086 kertaa | Teksti: Vieras

Turhake vai apua pokettavaan oloon?
Kun toimituksen sedät olivat nuoria, tarkoittivat pelin nimen perässä olevat plussat sitä, että pelin kopiosuojausten murtamisen lisäksi siihen oli myös lisätty erilaisia trainereita eli helpotuksia. Tästä ei kuitenkaan ole kyse Nintendon uutuudessa, vaan hieman hassusti nimetty Pokémon Go Plus + on kehittyneempi versio suosittuun Pokémon Go -mobiilipeliin tarkoitetusta avustinlaitteesta.

V2.fi:n vakituisesta toimituskunnasta ei löytynyt ketään pokettajaa, mutta pienellä piirin laajennuksella haaviin tarttui vuosia pokelenkeillä kiertänyt, kokenut kouluttaja, joten ojensimme laitteen hänelle kokeiltavaksi parin viikon ajaksi. Kutsukaamme kirjoittajaa nimimerkillä Pelaaja A.


...

Aloitin Pokémon Gon pelaamisen vuonna 2017. Peli-intoni on pysynyt yllä monesta syystä: on kiva keräillä ja kehittää erilaisia pokémoneja, pyörittää Pokestopeja ja samalla tutustua eri paikkojen nähtävyyksiin ja hassuihin erikoisuuksiin. Peli myös kannustaa liikkumaan ja on mukava lähetellä lahjoja, vaihdella pokémoneja ja osallistua raideihin muiden pelaajien kanssa. Koska pelaan peliä säännöllisesti, sain tehtäväkseni arvioida uuden Pokémon Go Plus + -kiekon. Latasin samalla puhelimeeni uuden Pokémon Sleep -pelin.


Kun Pokémon Go Plus + on yhdistetty puhelimeen, sen käyttö on yksinkertaista. Kiekon keskellä oleva nappi värisee ja välkkyy sinisenä tai vihreänä, kun lähistöllä on Pokestop, jota voi pyörittää tai pokémon, jonka voi pyydystää. Nappi välkkyy eri väreissä, jos pyydystys onnistuu, tai näyttää punaista epäonnistumisen kohdalla. Illalla taas kiekon yhteys Pokémon Go -peliin otetaan pois päältä ja nappia painetaan niin pitkään, että Pikachu alkaa laulaa kehtolaulua. Aamulla sitten yhdistetään kiekko uudelleen, jolloin peli laskee nukkumiseen käytetyn ajan. Pokémon Sleep arvioi ajan lisäksi nukkumisesi tapaa, ja sen tyyppisiä pokémoneja sitten ilmestyy ruoholle nukkumaan ja niitä voi kerätä ja kasvattaa ruokkimalla.

Testasin kiekkoa muutaman kerran kävelylenkeillä ja kerran bussimatkalla. Arvioisin, että kiekko pyydystää pokémoneja suunnilleen samalla todennäköisyydellä kuin perinteinenkin tapa eli pallon heittäminen näytöltä. Napin painaminen on luonnollisesti helppoa ja asetuksista sen voi määrittää myös automaattisesti tapahtuvaksi (kunnes pallot loppuvat).


Vaikeutena ainakin omalla kohdallani on se, että Pokedexin tila tulee aika nopeasti täyteen ja sitten pokémoneja pitäisi ehtiä poistelemaan – tai ostaa lisätilaa. Mielestäni huono puoli on myös se, että jos pokémoneja on ympärillä useita, kiekko valikoi niistä jonkun eikä välttämättä sitä, jonka itse pyydystäisin ensimmäisenä. Toki jos pysyy paikallaan, se pyydystää kyllä lopulta ne kaikki, mutta varmaan tarkoituksena olisi, ettei pokelenkeillä tarvitsisi katsella puhelinta samalla, kun painelee kiekkoa. En ylipäänsä tiedä, kaipaanko pyydystämiseen tehokkuutta. Tavoitteenani ei useinkaan ole määrä vaan laatu. Valitsen pyydystettäviksi pokémoneja, joiden evoluution korkeampaa muotoa minulla ei vielä ole tai joiden tyyppisiä pitää pyydystää esimerkiksi jonkin erityistehtävän suorittamiseksi. Lisäksi etsin ja pyöritän mielelläni uusia Pokestopeja, jotta saan kavereille lähetettäviin lahjoihin vaihtelua ja jätän jo tutut stopit pyörittämättä.

Piikaa, piikaa, piikaachuu


Pikachun unilaulu on mielestäni hauska ja suloinen, mutta täytyy tunnustaa, että Sleep-peliä en ole juurikaan jaksanut pelata. Periaatteessa ajatus siitä, että peli kannustaisi nukkumaan enemmän ja laadukkaammin, on oikein hyvä, mutta koska säätelet itse sitä, milloin painat nappia nukkumisen ja heräämisen mittaamiseksi, tuntuu koko homma vain itsensä huijaamiselta. En jaksanut kiinnostua erilaisia nukkumistyylejä edustavien pokémonien keräämisestä puhumattakaan niiden kasvattamisesta syöttämällä niille erilaisia marjoja tai keksejä. Minulla on jo yksi pokémonien keräämispeli, enkä halua aloittaa toista.


Mietin laitetta testatessani, millainen pelaaja siitä innostuisi. Yhdellä lenkillä mukanani oli 12-vuotias, joka ei enää pelaa Pokémonia aktiivisesti. Hän innostui napin värinästä, painelusta ja sen seuraamisesta, onnistuuko pyydystäminen vai ei. Lopuksi hän tutki pyydystettyjen pokémonien kokonaismäärää. Voin myös kuvitella, että ranteeseen kiinnitettävä kiekko miellyttää niitä, jotka haluavat edetä pokelenkeillään ripeästi puhelinta katsomatta. Kiekosta on todennäköisesti myös hyötyä tehtävissä, joissa on pyydystettävä mahdollisimman monta pokémonia tai pyöritettävä mahdollisimman monta Pokestopia. Voi siis olla, että tällaisena hitaasti uusille vekottimille lämpiävänä pelaajana muutan vielä kiekosta mieleni, mutta tällä hetkellä tunnen tulevani toimeen ilmankin. Tosin Pikachun tuutulaulua huomaan kaipaavani iltaisin.

Pokémon Go Plus +
Hintaluokka: 70 eur
Lisätietoa: Pokemon Go Plus Plus

V2.fi | Vieras
< V2.fi testasi: Logit... Pelataanpa: Piirross... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova