Tuorein sisältö

V2.fi testasi: HyperX Cloud III -kuulokkeet

Manu Pärssinen

03.07.2023 klo 17.40 | Luettu: 2411 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Pilvet korvien päällä
Kun puhutaan kohtuuhintaisista, hinta-laatusuhteeltaan yleispätevistä pelikuulokkeista, on monia, jotka nyökkäilevät HyperX:n suuntaan, vaikka vääntö on kovaa vaikkapa Steelseriesin kanssa. Itse en ole niistä kovin monia testannut, viimeksi maaliskuun lopulla langattomat HyperX Cloud Stinger 2:t, joille annoin 3,5 tähteä viidestä (Linkki).. Tällä kertaa testiin saapuivat langalliset saman hintaluokan HyperX Cloud III:t.


Cloud III:t saapuvat perinteisessä HyperX:n punavalkoisessa paketissa, josta toki on hyvän nykytrendin mukaisesti muovi aika lailla kadonnut. Laatikosta löytyy kuulokkeiden - joissa johto on kiinteänä - lisäksi muun muassa irtonainen mikrofoni. Kuulokkeen pitkähkössä, kankaisessa punotussa johdossa on 3,5 mm audioliitin, mutta laatikosta löytyy myös lisäjohto, joka entisestään pidentää kuulokepiuhaa ja muuntaa sen USB-C:ksi, sekä pikkuruinen USB-C->USB-A-adapteri. Nämä ovat erinomainen lisä, jotka pitääkin tämän hintaisesta laatikosta jo löytyä. Samalla ne tekevät kuulokkeista yhteensopivan Xboxin, PlayStationin ja Switchin lisäksi mobiililaitteiden ja PC:n kanssa. Se on hyvä asia.

Kuulokkeiden runko on metallia, venyy isompaankin päähän ja tuntuu väännellessä hyvin laadukkaalta. Kupit eivät taivu litteiksi. Ulkoasultaan kuulokkeet ovat käytännössä täysin mustat: pannasta löytyy hieman upotettu musta HyperX-logo ja kupeista tumman harmaat logot, mutta mitään RGB-valoja tai muuta ylimääräistä niissä ei ole. Ainut valo on mikrofonin kulmaan syttyvä pieni LED, kun mikrofoni on kuulokkeiden ainoasta painikkeesta hiljennetty. Erinomaisen tyylikästä - ja vähän enemmän väriä kaipaaville on tarjolla puna/musta-versio. Kuulokkeiden ainoa säädin on siinä parhaassa paikassa, eli oikean kuulokekupin takana oleva äänenvoimakkuuden säätö. Se on kohtuullisen hyvän tuntuinen ja sallii pienetkin säädöt.


Kuppien pehmikkeet ovat “HyperX Signature” -muistivaahtoa ja kuten odottaa sopii, erinomaisen mukavat jopa näillä kesähelteillä. Myös pannassa on samaa materiaalia. Kupit ovat tarpeeksi isot ja pehmeät vaimentaakseen esimerkiksi tuulettimien huminaa ja toimivat myös silmälasit päässä. Niiden sisuksissa luuraavat isohkot 53 mm elementit, jotka on aseteltu kulmaan “optimaalisen kuunteluelämyksen tarjoamiseksi”.

Kuten oletettavaa, musiikki kuulostaa siltä, miltä se usein pelikuulokkeista kuulostaa: ylä- ja keskiäänikorostuneelta. Vähän yllättäen perusasetuksilla bassopuoli on vallan vaisu, vaikka sitäkin tupataan pelikuulokkeissa räjähdyksiä ryydittämään tehostaa. Käytännössä Cloud III:lla ei kannata kuunnella musiikkia, ellei käy ensin HyperX NGenuity -ohjelmiston puolella ja tee taajuuskorjaimella erillistä asetusta - säädettyä saa 10 eri taajuutta ja asetukset saa talteen. Paljon muuta näiden kuulokkeiden kanssa ei kyseisessä softassa voikaan tehdä.

Tämän toimenpiteen jälkeen käy selvemmäksi se, että kyllä näissä kuulokkeissa hintaansa nähden ihan laadukkaat äänielementit ovat, vaikka mitään kultaista keskikaistaa en oikein saanut aikaiseksi. Myös bassoa löytyy, kun sitä pistää löytymään. En ole myöskään aivan varma, mikä isompi merkitys on sillä, että elementit on asetettu tiettyyn kulmaan. Veikkaan, että sillä saadaan äänenkuvaan hieman lisää ilmavuutta, mistä onkin pelikuulokkeissa hyötyä, varsinkin jos vielä napsauttaa dtsX:n päälle ennen PUBG:iin suuntaamista. Kieltämättä mukavaa ilmavuutta äänessä on, ja kommunikoinnissa, podcastien kuuntelussa sekä pelaamisessa ovat näidenkin luurien vahvuudet - niinkuin on tarkoitettukin.


Mikrofonin selkeys ja kohtuullinen äänen luontevuus sekä se, miten hyvin se poisti taustalta hellepäivänä pöydälläni puhisevien tuulettimien metelin, yllätti positiivisesti. Ääni tallentui melko hiljaisena, mutta ainakin Teams-palavereissa minut kuultiin ongelmitta. Alla testipätkä.



Cloud III:t ovat mukavat päässä, laadukkaasti rakennetun oloiset, mukavan hillityt ulkoasultaan ja mikrofoni toimii oikein hyvin. Samassa hintaluokassa on reilusti kilpailua ja merkkiuskollisuutta, mutta jotenkin näistä jäi kuitenkin parempi mieli loppupeleissä kuin Stinger 2:sta. Tähtimäärä on keskitasoa, mutta taas sanon saman kuin Stingerien kanssa - jos sen saisi alta sataseen, tässä olisivat hyvin suositeltavat pelikuulokkeet.



HyperX Cloud III
Hintaluokka: 120 eur
Lisätietoa: HyperX

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi testasi: Steel... V2.fi rakensi: Peli-... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi joulukisat 2024
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova