Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Razer DeathAdder V3 Pro & HyperX Pulsefire Haste Wireless -hiiret

Miia Lyyra

28.09.2022 klo 18.47 | Luettu: 3820 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

KAKSI VALKOISTA SOTILASTA SAMALLA PÖYDÄLLÄ

Tällä kertaa testipöydälle saapui kaksi valkoista hiirtä, jotka kummatkin taistelevat painonsa puolesta samassa luokassa. Razerin DeathAdder V3 Pro painaa nimittäin 64 grammaa ja HyperX:n Pulsefire Haste Wireless 62 grammaa. Hintaeroa hiirillä on kuitenkin noin 60 euroa.

Razer DeathAdder V3 Pro


Razer julkaisi uuden mallin suositusta DeathAdder-hiirestään, joka on nyt aiempaa mallia kevyempi ja ergonomisempi. Siinä missä V2 Pro painoi 88 grammaa, on yhtiö saanut tiputettua V3 Pron painon 63/64 grammaan (paino riippuu hiiren väristä). Lisäksi laitteen muotoilu on kokenut hurjia muutoksia, vaikka hiiri on edelleen suunniteltu oikeakätisille. Muutokset eivät kuitenkaan lopu tähän, sillä parannusta on tehty myös esimerkiksi akunkestoon, hiiren herkkyyteen ja yleiseen kestävyyteen.


Razer DeathAdder V3 Pro:ta mainostetaan ultra kevyenä sekä ultra nopeana esports-hiirenä ja sen mainoskasvoina toimivat useat esports-pelaajat. Razerin uutukaisesta tulee mieleen Logitechin Pro X Superlight, joka taistelee samassa paino- ja hintaluokassa sekä on myös hyvin suosittu esports-väen keskuudessa. Näyttäisikin siltä, että Razer on vienyt kilpailun uudelle tasolle Logitechin kanssa.

Ensikosketus hiireen paketista avaamisen jälkeen on miellyttävä, vaikka muotoilu tuntuu aluksi veikeältä. Tunnustan pelänneeni, miten hiiri soveltuu pienen käteni alle, varsinkin kun ergonominen muotoilu vie kättäni sellaiseen asentoon, jossa se ei normaalisti ole. Pelkoni osoittautuivat kuitenkin turhaksi, sillä nopeasti hiiri on kuin käden jatke. Kylkeen sijoitetut kaksi nappulaa osuvat juuri oikein peukaloni alle ja niitä on mukava naksutella menemään. 1- ja 2-painike ovat juuri oikean kokoiset, joten niidenkin klikkailu on nautinnollista. Suurin miinus näppäinten asettelussa on virta- ja DPI-namiskan tunkeminen saman painikkeeseen sekä sen sijoittaminen pohjaan. DPI-nappulan olisin mieluusti nähnyt esimerkiksi rullan alla omana painikkeena. Käden alla hiiri tuntuu kuitenkin laadukkaalta, se ei nitise eikä natise. Toisaalta kyseessä on 160 euron laite, joten laadun on parempi ollakin priimaa eikä vähän sinne päin. Laatikosta löytyy myös laadukkaat grippiteipit niitä arvostaville pelaajille.

Razer lupaa hiirulaisen akun kestoksi 90 tuntia, joka pitää testijakson perusteella paikkaansa. Hyvällä tuurilla ja käytöstä riippuen virtaa saattaa riittää jopa yli arvioidun ajan. Minulla akku kesti viikkoja. Laitteesta löytyy erinomainen lepotila, eikä akkua tunnu kuluvan juuri lainkaan, kun hiiri ei ole käytössä. Hyvän akunkeston “varjopuolena” on, että sisuksista on karsittu kaikki ylimääräinen kuten RGB-valaistus. Discopallon sijoittaminen sisuksiin toisi myös lisäpainoa, joten jättäminen pois on ymmärrettävää.


Razer DeathAdder V3 Pro:n erikoisominaisuuksiin kuuluu erikseen ostettava Razer HyperPolling Wireless Dongle, joka mahdollistaa hiirelle 4000 Hz:n polling raten. Ilman erillistä härpäkettä hiiri yltää 1000 Hz:iin. Dongle on hyvä hankinta niille, jotka pelaavat kilpailullisia pelejä ja haluavat ottaa irti hiirestä kaiken mahdollisen hyödyn. Hintaa Donglella on noin 35 euroa. Donglella on kuitenkin miinuspuolensa, sillä sen käyttäminen laskee akunkestoa 90 tunnista 24 tuntiin. Meille erillistä Donglea ei saapunut arvosteluun, joten sen tarpeellisuudesta tai tarpeettomuudesta emme osaa sanoa mitään.

DeathAdder V3 Pro sopii mainiosti niille pelaajille, jotka etsivät kevyttä, nopeaa ja akunkestoltaan hyvää hiirtä. Vekotin on kuitenkin hinnaltaan hieman tyyris, joten ostajan kannattaa mahdollisesti kokeilla myös Logitech Pro X Superlightin sopivuutta omaan käteen ja päättää vasta sitten, kumman hankkii. Minun käteeni kumpikin sopi oikein mainiosti ja Deathadder V3 Pro nousi yhdeksi suosikkieni joukkoon.

Tekniset tiedot:
Sensori: Focus Pro 30K
Resoluutio: Max 30 000 DPI
Nopeus: 750 IPS
Kiihtyvyys: Max 70G
Painikkeiden määrä: 6 kpl
Sisäinen muisti: 1
Liitäntä: USB-C, mukana USB-C-kaapeli, Dongle ja USB-vastaanotin
Polling rate: 1000 Hz
Akun kesto: 90 tuntia
Paino: 64 grammaa
Muuta: Paketissa mukana myös grippiteippiä



Razer DeathAdder V3 Pro
Hintaluokka: 159,99 euroa + Razer HyperPolling Wireless Dongle 34,99 euroa
Lisätietoja: Razer

HyperX Pulsefire Haste Wireless


Siinä missä Razer markkinoi hiirtään esports-kasvot edellä, on HyperX:n markkinointi vähäelkeisempää, vaikka yhtiö markkinoikin hiirtään “eliittipelaajille”. HyperX on saanut painettua hiiren 62 gramman painoiseksi hunajakennorakenteen ansiosta. Reikäinen olemus jakaa varmasti mielipiteitä, sillä osa rakastaa kennojen tuomaa ilmavuutta, kun taas toiset pelaajat inhoavat aukkoja. Minä kuulun johonkin välimaastoon. HyperX markkinoi uutukaistaan aiemmin markkinoille pärähtäneen langallisen Pulsefire Hasten “langattomana korvaajana”. Hiiri ei sisällä mitään mullistavia uutuus ominaisuuksia, vaan yhtiö luottaa hyvään tuotteeseen niin paljon, että sen tuominen markkinoille langattomana riittää. Voisin hyvin kuvitella kuuluvani kohderyhmään, joka ostaa vanhasta hyvästä mallista langattoman version.


HyperX Pulsefire Haste Wireless istuu hyvin käteen, ja sivunäppäimetkin osuvat mukavasti peukalon alle. En yleensä käytä hiiren mukana tulleita grippiteippejä, mutta tällä kertaa niille olisi käyttöä. Vaikka hiiri istuu hyvin pienen käteni alle, tuntuu se ikään kuin luistavan käsistäni saippuan tavoin pois. Teipin asettaminen sivuille riitti parantamaan otetta huomattavasti. Mukana tulevat teipit ovat todella laadukkaita ja niiden mukanaolo ilahduttaa varmasti monia käyttäjiä. HyperX lupaa, että poistettaessa teipit eivät jättäisi liimajälkiä. Harmillisesti teipit ovat mustia myös valkoisen hiiren mukana, joten laitteen ulkoasu ei teippien kiinnittämisen jälkeen pysy yksivärisenä. Mikäli pelaajalla on isot kädet, kannattaa tähän hiirulaiseen suhtautua hieman varauksella ja esimerkiksi käydä kokeilemassa käteen istuvuutta ennen ostopäätöstä. Razeriin verrattuna HyperX on sijoittanut erillisen DPI-namiskan rullan alle ja hiiren pohjaan erillisen virtanappulan. Suunnittelun ansiosta DPI:tä on helppo vaihtaa lennosta. Lisäksi hiiren pohjasta löytyy USB-vastaanottimelle säilytyspaikka, joka varmistaa, ettei vastaanotin luikertele karkuun.

Hiiren yleinen laatu oli kuitenkin melkoinen pettymys. Käden alla hiiri nitisee, narisee ja antaa hieman periksi, jos hiirestä on vähääkään tiukempi ote. Narinan voi havaita myös, kun ottaa hiiren käteen ja painaa kevyesti kylkiä toisiaan kohden. Heikohko laatu ei tähän lopu, sillä 1-namiska liikkuu sivuttain huomattavan paljon, kun taas 2-nappula pysyy paikoillaan. Puutteet laadussa saa pohtimaan, kuinka kestävä hiiri oikeasti on. Odotin 100 euron laitteelta hieman enemmän, joten rokotan arvosanaa laadun puutteen johdosta melko ankaralla kädellä.


HyperX Pulsefire Haste Wirelessin akun kestoksi on luvattu 100 tuntia, joka testijakson aikana todettiin paikkaansa pitäväksi. Razerin tavoin myös HyperX on iskenyt sisuksiin hyvän virransäästötilan, jonka johdosta akkua riitti esimerkiksi testijakson aikana useammaksi viikoksi. RGB-valaistusta on mukana maltillisesti ja pieni valo on sijoitettu ainoastaan rullaan. Kevyestä valaistuksesta huolimatta HyperX on saanut pidettyä hiiren painon alhaisena, mikä on ainoastaan hyvä asia.

HyperX Pulsefire Haste Wireless sopii mainiosti niille pelaajille, joilta löytyy jo Pulsefire Haste langallisena versiona. Langattomuus on kehittynyt vuosien aikana niin paljon, että langattoman version hankkimista kannattaa pohtia tosissaan. HyperX:n uutukainen olisi ollut lähes täydellinen, mikäli tuote olisi ollut laadukkaampi. Yhtiön tuotteilla on kuitenkin valttikortti: niitä on saatavilla aina hypermarketeista elektroniikan erikoisliikkeisiin, joten ostajakuntaa riittää takuulla. Lisäksi hiiri kuuluu halvimpien langattomien ja kevyiden hunajakennokuoristen hiirien joukkoon, joten reikiä rakastavalle kyseessä on “edullinen” valinta.

Tekniset tiedot:
Sensori: Pixart PAW3335
Resoluutio: Max 16 000 DPI
Nopeus: 450 IPS
Kiihtyvyys: 40G
Painikkeiden määrä: 6 kpl
Sisäinen muisti: 1
Liitäntä: USB-C, mukana USB-C-kaapeli, Dongle ja USB-vastaanotin
Polling rate: 1000 Hz
Akun kesto: 100 tuntia
Paino: 62 grammaa
Muuta: Paketissa mukana myös grippiteippiä



HyperX Pulsefire Haste Wireless
Hintaluokka: 99,99 euroa, mutta arvosteluhetkellä 69,90 euroa alennuksessa
Lisätietoja: HyperX

V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: The Simp... V2.fi pelasi: Rock '... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova